Nova generacija Peugeot, Citroën i Opel/Vauxhall vozila

19.02.2018.

Grupa PSA, tvrtka koja je stvorila segment vozila za slobodno vrijeme, predstavlja novu generaciju vozila za marke Peugeot, Citroën i Opel/Vauxhall

  • Nastavak ofenzive proizvoda Grupe PSA u okviru Core Model Strategy pod okriljem globalnog plana Push to Pass
  • Jedan program razvijen za tri vozila koji odražava različito pozicioniranje marki Peugeota, Citroëna i Opela/Vauxhalla
  • Nova platforma izvedena je iz platforme EMP2 koja se sastavlja u dvjema tvornicama: Vigo u Španjolskoj i Mangualde u Portugalu

 

Grupa PSA, začetnik i trenutni predvodnik segmenta vozila za slobodno vrijeme u Europi, namjerava konsolidirati svoju vodeću poziciju dajući vlastitoj ponudi novu dimenziju. To će ostvariti trima modelima najnovije generacije namijenjenim posve različitim okruženjima marki.

 

Nova linija proizlazi iz jedinstvenog razvojnog programa kojemu je cilj povećanje učinkovitosti ulaganja i resursa posvećenih razvoju vozila, a sve to kao odgovor na potrebe korisnika i njihove obrasce korištenja.

 

Za nova je vozila razvijena inovativna platforma koja će osigurati da ona postanu standardi u segmentu vozila za slobodno vrijeme kad se radi o učinkovitosti, upravljivosti, udobnosti i sigurnosti.

Novi su modeli razvijeni na temelju platforme EMP2, a koristit će najnoviju generaciju pogonskih sustava i pomoćne opreme namijenjene vozaču. Nova linija vozila ponudit će kupcima zainteresiranim za vozila za slobodno vrijeme najmodernije dostupne značajke i zadovoljavat će najviše tržišne standarde na području ergonomije, modularnosti i zapremine prtljažnika. Da bi zadovoljila sve potrebe kupaca vozila za slobodno vrijeme, vozila će dolaziti u dvije dužine, pri čemu će svaka biti dostupna u verziji s pet i sedam sjedala.

 

Vanjski dizajn novih vozila za slobodno vrijeme karakteriziraju linije u uravnoteženim i dinamičnim proporcijama zahvaljujući visokom i kratkom poklopcu motora. Takav izgled nudi modernost, kompaktnost, robusnost i sigurnost, a istovremeno spaja stilske kvalitete specifične za pojedinu robnu marku.

 

Svako se vozilo ističe i svojim dizajnom interijera koji se savršeno uklapa u dizajnerske filozofije pojedinih robnih marki.

 

Robne marke će narednih dana predstaviti svoja nova vozila.

 

Modeli četiriju robnih marki proizvodit će se u tvornicama u Vigu (Španjolska) i Mangualdeu (Portugal). Da bi se zadovoljili prodajni planovi za nove linije, narednih mjeseci bit će u Vigu oformljen četvrti proizvodni tim, a u Mangualdeu treći. Dvije tvornice iz Iberijskog industrijskog odjela koje zadovoljavaju najviše standarde Grupe PSA na području performansi uvele su temeljite promjene kako bi mogle proizvoditi nove modele.

 

Industrijske inovacije u rasponu od automatske pohrane na trakama za prešanje do geometrijske kontrole kvalitete pomoću umjetnog vida, kolaborativnih robota (kobota) i sustava Full Kitting s distribucijom pomoću samonavodećih vozila (SGV-ova) uvest će obje te tvornice u doba „Tvornica 4.0“.

 

Za nekoliko mjeseci bit će predstavljene i gospodarske verzije novih osobnih vozila.

 

Povodom ovog predstavljanja Olivier Bourges, izvršni potpredsjednik za programe i strategiju, rekao je: “Ovom novom konkurentnom ponudom kupcima pružamo novu generaciju vozila za slobodno vrijeme koji će se izdvajati svojim stilom i značajkama. To je i praktična ilustracija našeg plana Push to Pass: na jedinstvenoj platformi predstavljamo vrlo različite modele koji savršeno utjelovljuju DNK svake od naših robnih marki.“

 

O tvrtki Groupe PSA

Grupa PSA stvara jedinstvena automobilistička iskustva i nudi rješenja za mobilnost namijenjena zadovoljavanju svih korisničkih očekivanja. Grupa se sastoji od pet robnih marki automobila – Peugeot, Citroën, DS, Opel i Vauxhall, te pod svojom robnom markom Free2Move nudi bogatu lepezu mobilnih i pametnih usluga, nastojeći postati veliki proizvođač automobila i omiljeni davatelj mobilnih usluga. Inovator je na područjima autonomnih i povezanih automobila. Tvrtka je uključena i u financijske aktivnosti preko Banque PSA Finance te proizvodnju automobilske opreme preko tvrtke Faurecia. Saznajte više na web-mjestu groupe-psa.com/en.