Skip To Content
Baterija i punjenje

Česta pitanja

Baterija i punjenje

Kako treba puniti bateriju Rocksa Electric?

Baterija vozila Rocks Electric od 5,5 kWh može se napuniti do 100 % za približno 4 sata putem bilo koje uobičajene kućne utičnice. Kabel za punjenje dužine tri metra trajno je pohranjen u vozilu i može se jednostavno i praktično izvaditi iz stupa suvozačevih vrata. Opel nudi i adapter za punjenje na javnim punionicama1.

1Dostupno uz nadoplatu.

Na kojim se vanjskim temperaturama Rocks Electric može puniti?

Baterije Rocksa Electric vole toplu okolinu. Moguće ih je puniti u temperaturnom rasponu od -5 do 53 Celzijeva stupnja.

Ima li Rocks Electric način rada za rekuperaciju energije i punjenje baterije pri kočenju?

Da, Rocks Electric ima sustav za povrat energije koji se uključuje pri kočenju ili otpuštanju papučice gasa kako bi se povećao doseg vozila. Sustav radi na optimalnoj razini i ne treba ga prilagođavati.

Što znači svjetlosni pokazatelj u obliku kornjače / način rada označen kornjačom?

Simbol kornjače označava da su performanse vozila Rocks Electric ograničene zbog jako niske razine napunjenosti baterije i/ili vrlo niskih vanjskih temperatura. Vozilo je još uvijek potpuno sigurno za vožnju i u većini je slučajeva moguće vratiti punu snagu jednostavnim punjenjem baterije.

Što se događa s baterijom pri kraju njezina uporabnog vijeka? Što moram učiniti?

Opel/Stellantis ima definiran postupak za recikliranje baterije koji je dio usluge ponuđene kupcima. Postupak se već primjenjuje za prethodne generacije električnih vozila Grupe. Baterije prikuplja ovlašteni davatelj usluga radi recikliranja ili ponovne obrade.

Recikliraju li se stare baterije?

Da, Opel/Stellantis već ima radni koncept preuzimanja i recikliranja baterija za električna vozila sa svih prodajnih mjesta širom Europe u partnerstvu s društvom SNAM. Stopa recikliranja društva SNAM veća je od zakonski propisanih 50 % i iznosila je 70 % u 2018. godini.