Skip To Content
Zamjena ljetnih guma
Zamjena ljetnih guma

Za sigurnu vožnju ključne su gume dobre kvalitete koje odgovaraju vremenskim uvjetima i vašim navikama u vožnji. Kako su ove četiri površine veličine dlana, jedina poveznica između vozila i ceste, puno toga može ovisiti o gumama, stoga ne zaboravite na njih!

 

U prosjeku, nakon pet godina ili 40 000 km, stanje vaših guma bi se trebalo redovito provjeravati, po mogućnosti od strane kvalificiranog stručnjaka u Opel servisu, koji će procijeniti jesu li gume i dalje prikladne za daljnju upotrebu ili ih je potrebno zamijeniti.

 

S dolaskom proljeća, zimske gume više ne bi trebalo koristiti. One su dizajnirane za temperature ispod 7°C i izrađene od mekših materijala nego ljetne gume te postaju još mekše pod utjecajem vrućeg asfalta. Na višim temperaturama se troše brže, povećavaju potrošnju goriva, a mogu se početi i deformirati. Sve su to čimbenici koji utječu na vožnju: mogu učiniti automobil nestabilnim prilikom naglih kočenja ili u zavojima te povećati put kočenja.

 

Zbog vaše sigurnosti, sigurnosti vaših suvozača, a i sigurnosti vašeg Opela, prepustite Opel servisu brigu o pregledu guma te sezonskim montažama i skladištenju guma.