SKIP TO CONTENT
Uprava

UPRAVA:

LJUDI KOJI ČINE NAŠU UPRAVU.

Michael Lohscheller

  • CEO Opel Automobile GmbH

 

Michael Lohscheller je glavni izvršni direktor (CEO) tvrtke Opel Automobile GmbH. Na čelu Opela, proizvođača automobila bogate tradicije, nalazi se od lipnja 2017. Od rujna 2012. odgovoran je za financije ovog proizvođača automobila.


Prije nego što se pridružio Opelu, u rujnu 2012., Lohscheller je bio izvršni potpredsjednik i financijski direktor (CFO) tvrtke Volkswagen Group za Ameriku, gdje je predvodio veliki zaokret u poslovanju koji je doveo do značajnog rasta tvrtke i povećanja dobiti.

Tijekom više od 20 godina rada u kompanijama kao što su Daimler, Mitsubishi Motors Europe i Volkswagen, Lohscheller je imao brojne odgovornosti u području financija, kao i IT sektoru, marketingu i upravljanju prodajom, nabavom i logistikom.

Rođen u Njemačkoj 12. studenoga 1968., diplomirao je poslovno upravljanje 1992. na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Osnabrücku, Njemačka, kao i na Sveučilištu u Barceloni, Španjolska. Od 1993. do 1996. uz rad je studirao europsko marketinško upravljanje na Sveučilištu Brunel u Londonu te je stekao magisterij (MA). Michael Lohscheller je oženjen i ima dvoje djece.

Ralph Wangemann

  • Glavni direktor za ljudske resurse i direktor za radne odnose Opel Automobile GmbH

 

 

Ralph Wangemann je glavni direktor za ljudske resurse i direktor za radne odnose tvrtke Opel Automobile GmbH od siječnja 2019.


Wangemann je započeo karijeru u tvrtki General Motors / Opel 1998. godine kad se pridružio kompaniji kao referent za kadrove u postprodajnom sektoru. Karijeru je nastavio na različitim upravljačkim pozicijama u sektoru ljudskih resursa u Njemačkoj i Austriji. U novije vrijeme bio je zamjenik voditelja sektora ljudskih resursa tvrtke Opel/Vauxhall te direktor ljudskih resursa za Njemačku i direktor odjela za radne odnose.

Ralph Wangemann rođen je 2. travnja 1970., a studirao je pravo na Sveučilištu Julius Maximilians u Würzburgu.

Saznajte više