Skip To Content
Pravilnik o zaštiti privatnosti

Pravilnik o zaštiti privatnosti

Ovo mrežno mjesto u vlasništvu je tvrtke Opel Automobile GmbH (Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main, Njemačka). Njime upravlja tvrtka AW OPL Distribution Kft. i njena tvrtka-kćer AW CRO Distribution d.o.o. („AW Distribution“). Registrirano sjedište tvrtke AW OPL Distribution Kft. nalazi se u Mađarskoj na adresi Szabadság út 117, 2040 Budaörs, a tvrtke-kćeri AW CRO Distribution d.o.o. u Hrvatskoj na adresi Damira Tomljanovića - Gavrana 15, 10020 Zagreb. Ovo mrežno mjesto hostira u Europi naš pružatelj IT usluga Amazon Web Services.

 

Pažljivo pročitajte ovaj Pravilnik prije korištenja ovog mrežnog mjesta jer je u njemu objašnjeno na koji ćemo način obrađivati osobne podatke. Uporaba ovog mrežnog mjesta podrazumijeva da prihvaćate ovaj Pravilnik.

1. Vrste podataka koji se obrađuju / Poveznice na druga mrežna mjesta

Zaštita vaše privatnosti nam je važna. Putem ovog mrežnog mjesta prikupljamo i obrađujemo različite vrste osobnih podataka. Oni obuhvaćaju sljedeće:

 

 • Podatke koje nam dajete prilikom podnošenja zahtjeva i korištenja naših usluga i našeg mrežnog mjesta, kao što su ime, adresa, adresa e-pošte
 • Podatke koji su nam potrebni kada prijavljujete problem s našim mrežnim mjestom
 • Podatke koji se prikupljaju kolačićima
 • Podatke o vašem vozilu i specifične ugovorne podatke koji su nam potrebni za pojedinačni rad mrežnog mjesta (npr. datum kupnje, datumi servisiranja) i kako bismo vam omogućili pozitivno iskustvo korištenja i najbolje usluge za vaše vozilo
 

Više o tome pročitajte u odjeljku 2.

Ovo mrežno mjesto može sadržavati i poveznice na druga AW Distribution, Opel ili Stellantis mrežna mjesta i aplikacije ili na mrežna mjesta i aplikacije naših Opel partnera, ovlaštenih servisa, drugih povezanih društava ili na mrežna mjesta društvenih mreža. Kad kliknete na poveznicu bilo koje od tih drugih Opel ili trećih mrežnih mjesta i aplikacija, imajte na umu da ta mrežna mjesta i aplikacije imaju vlastite pravilnike o zaštiti osobnih podataka. Prilikom korištenja tih mrežnih mjesta i aplikacija upoznajte se s njihovim pravilnicima o zaštiti privatnosti.

Ovo mrežno mjesto može sadržavati i iFrames sa sadržajem drugih AW Distribution, Opel ili Stellantis mrežnih mjesta i aplikacija ili mrežnih mjesta i aplikacija trećih strana. AW OPL Distribution Kft. sa svojom tvrtkom-kćeri AW CRO Distribution d.o.o. i Opel nisu odgovorni za sadržaj trećih strana prikazan u okvirima iFrames. Informacije prikazane u njima isključiva su odgovornost vlasnika tih mrežnih mjesta i aplikacija. AW OPL Distribution Kft. sa svojom tvrtkom-kćeri AW CRO Distribution d.o.o. iOpel nemaju kontrolu nad sadržajem i nisu odgovorni za sadržaj neovisnih mrežnih mjesta i aplikacija i svojim posjetiteljima pružaju taj vanjski sadržaj u praktične svrhe. Kao rezultat, kada posjetite stranicu koja sadrži takav sadržaj, mogu se pojaviti kolačići tih trećih mrežnih mjesta i aplikacija. AW OPL Distribution Kft. sa svojom tvrtkom-kćeri AW CRO Distribution d.o.o. i Opel ne upravljaju distribucijom tih kolačića. Provjerite politiku kolačića ili politiku privatnosti treće strane za više informacija.

Napominjemo da AW OPL Distribution Kft. sa svojom tvrtkom-kćeri AW CRO Distribution d.o.o. i Opel ne mogu prihvatiti nikakvu odgovornost za mrežna mjesta i aplikacije trećih strana.

2. Informacije o obradi osobnih podataka

Vaše osobne podatke obrađivat će radi obrade i ispunjavanja vašeg zahtjeva i za potrebe opće administracije tvrtka AW OPL Distribution Kft. sa svojom tvrtkom-kćeri AW CRO Distribution d.o.o. i Opel Automobile GmbH kao voditelji obrade, kako slijedi.

Mi, kao voditelji obrade, obrađujemo vaše osobne podatke na sljedeći način:

Podaci / kategorije podataka (obavezni podaci označeni su zvjezdicom*): Odgovarajući identifikacijski podaci i podaci za kontakt (ime*, adresa e-pošte*; telefonski broj, poštanska adresa (* ako je primjenjivo)), podaci o modelu od interesa*, odabrani Opel Partner*, interes za leasing / financiranje, vrsta upita (* ako je primjenjivo), podaci o voznom parku (* ako je primjenjivo)

Svrha/svrhe: Kontaktiranje, komunikacija i popunjavanje zahtjeva

Podaci / kategorije podataka (obavezni podaci označeni su zvjezdicom*): Odgovarajući identifikacijski podaci i podaci za kontakt (ime i prezime, adresa e-pošte*)

Svrha/svrhe: Newsletter prijava/odjava

Podaci / kategorije podataka (obavezni podaci označeni su zvjezdicom*): Odgovarajući identifikacijski podaci i podaci za kontakt (ime*, adresa e-pošte*; telefonski broj, poštanska adresa (* ako je primjenjivo), željeni način kontaktiranja), identifikacijski podaci vozila (npr. identifikacijski broj vozila (VIN)*, registarski broj / broj registarskih pločica, datum prve registracije), specifikacije proizvoda i usluga (npr. model, oprema, motor), vrsta usluge*, očitanje brojača kilometara, datum/vrijeme predaje vozila, datum/vrijeme preuzimanja, zamjensko vozilo

Svrha/svrhe: Popunjavanje zahtjeva za servis

Podaci / kategorije podataka (obavezni podaci označeni su zvjezdicom*): Podaci koji se prikupljaju kolačićima

Svrha/svrhe: Popunjavanje zahtjeva za servis

Podaci / kategorije podataka (obavezni podaci označeni su zvjezdicom*): odgovarajući identifikacijski podaci i podaci za kontakt (ime*, prezime*, adresa e-pošte*, OIB*, poštanska adresa, telefonski broj (ako je primjenjivo)).

Svrha / svrhe: kontaktiranje, komunikacija, slanje predugovornih i ugovornih obavijesti i online prodaja motornih vozila, preuzimanje i dostava motornih vozila, ostvarivanje zakonskih, ugovornih i komercijalnih prava korisnika;

Navedeni elementi podataka označeni zvjezdicom (*) su obavezni i preduvjet su za sklapanje ugovora. Stoga ste obvezni dati svoje osobne podatke. Ako ne navedete podatke, nećemo moći ispuniti vaš zahtjev.

Na temelju vašeg ponašanja prilikom pretraživanja našeg mrežnog mjesta, može se prikazati prozor s ponudom za testnu vožnju ili vaučer za model koji vas zanima

Vaši osobni podaci bit će pohranjeni deset godina nakon raskida ugovornog odnosa. U slučaju da ste dali privolu za marketinške svrhe, vaši će osobni podaci biti pohranjeni u te svrhe tijekom tri godine od posljednjeg kontakta s nama.

 

Vaše osobne podatke otkrivamo u dolje navedene svrhe sljedećim primateljima: 

 

A. Svrhe koje se odnose na izvršavanje ugovora ili na postupke na zahtjev ispitanika (subjekta obrade) prije sklapanja ugovora u skladu s čl. 6. (1.) b) Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR)

Podatak / Kategorije podataka (obavezni podaci označeni su zvjezdicom*): Odgovarajući identifikacijski podaci i podaci za kontakt*, identifikacijski podaci vozila* (VIN, kopija prometne dozvole, knjižice vozila i sl.), odgovarajuće specifikacije proizvoda i usluge*, podaci o upitu, odabrani Opel partner*, interes za leasing / financiranje (* ako je primjenjivo), podaci o voznom parku (* ako je primjenjivo

Svrha/svrhe: Kontaktiranje, komunikacija i popunjavanje zahtjeva: newsletter prijava/odjava, online prodaja motornih vozila (predugovorne i ugovorne radnje i obavijesti), ostvarivanje zakonskih, ugovornih i komercijalnih prava korisnika“, „izdavanje dokumenata u postupku homologacije vozila (izdavanje potvrde proizvođača, potvrde za izdavanje dozvoljene dimenzije pneumatika, COC originalni dokument i sl.) i dr. dokumentacija koja se izdaje na zahtjev ispitanika“

Primatelj(i): AW OPL Distribution Kft. sa svojom tvrtkom-kćeri AW CRO Distribution d.o.o., Opel Automobile GmbH i Stellantis Auto SAS (2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, Francuska) te vaš odabrani Opel partner.


Gore navedeni primatelji otkrivaju vaše osobne podatke odgovarajućim davateljima (IT) usluga radi podrške administriranju navedenih svrha, osobito:

 • Capgemini (Capgemini Technology Services, 5/7 Frédéric Clavel – 92287 Suresnes Cedex – Francuska) koji angažira druge (pod)izvršitelje obrade podataka, koji se nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP), odnosno u zemlji s neodgovarajućom razinom zaštite podataka. Ne postoji odluka Europske komisije o primjerenosti, ali na snazi su odgovarajuće zaštitne mjere, a to su u ovom slučaju obvezujuća korporativna pravila (BCR). Primjerak možete pronaći na sljedećoj poveznici:  https://www.capgemini.com/resources/capgemini-binding-corporate-rules/
 • Atos (Atos SE, River Ouest, 80 Quai Voltaire, 95877 Bezons cedex, Francuska) koji angažira druge (pod)izvršitelje obrade podataka, koji se nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP), odnosno u zemlji s neodgovarajućom razinom zaštite podataka. Ne postoji odluka Europske komisije o primjerenosti, ali na snazi su odgovarajuće zaštitne mjere, a to su u ovom slučaju obvezujuća korporativna pravila (BCR). Primjerak možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://atos.net/content/dam/global/documents/atos-binding-corporate-rules.pdf
 • Salesforce (Salesforce.com EMEA Limited, Village 9, Floor 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate, London, EC2N 4AY, Ujedinjena Kraljevina), koji se nalazi izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP), odnosno u zemlji s neodgovarajućom razinom zaštite podataka. Ne postoji odluka Europske komisije o primjerenosti, ali na snazi su odgovarajuće zaštitne mjere, a to su u ovom slučaju obvezujuća korporativna pravila (BCR). Primjerak možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.salesforce.com/content/dam/web/en_us/www/documents/legal/misc/Salesforce-Processor-BCR.pdf
 • Fair Computer Systems (Ostendstr. 132, 90482 Nürnberg, Njemačka)
 • IBM GBS France (17 Avenue de l’Europe, 92275 Bois-Colombes, Francuska)
 • Carussel) CDM eStrategic Ltd. (Lajos utca 28-32, 1023 Budimpešta, Mađarska)
 • Deutsche Post Com GmbH (Hansestraße 2. 37574 Einbeck, Njemačka)
 • ORTUS INC. d.o.o. (Cesta Andreja Bitenca 68 1000 Ljubljana, Slovenija)
 • PROGRESSION Informatikai Kft. (Budapest 1147, Lőcsei út 86, Mađarska)
 • BE-terna, poslovne rešitve, d.o.o. (Verovškova 55a, 1000 Ljubljana, Slovenija)
B: Svrhe koje se odnose na legitimne interese voditelja obrade ili trećeg u skladu s čl. 6. (1.) f) GDPR-a osim ako ste koristili pravo na prigovor (čl. 21. (1.) GDPR-a):

Podatak / Kategorije podataka: Odgovarajući identifikacijski podaci i podaci za kontakt*, specifikacije proizvoda i usluge*

Svrha/svrhe: Istraživanje tržišta i anketiranje potrošača za dobivanje povratnih informacija u pogledu Opel proizvoda i usluga (npr. ankete o zadovoljstvu kupaca) samo u slučaju kada je moguće kontaktirati kupca putem odgovarajućih komunikacijskih kanala u te svrhe bez prethodne privole kupca

Primatelj(i):  AW OPL Distribution Kft. sa svojom tvrtkom-kćeri AW CRO Distribution d.o.o., Opel Automobile GmbH i Stellantis Auto SAS (2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, Francuska)

Gore navedeni primatelji otkrivaju vaše osobne podatke odgovarajućim angažiranim izvršiteljima obrade radi podrške u administriranju navedenih svrha.

3. Interakcija s društvenim mrežama

3.1. Briga o kupcima i pružanje podrške putem društvenih mreža

Možete nam se obratiti i putem naših društvenih mreža. Na primjer, kada nam pošaljete poruku ili objavite nešto na nekoj od naših društvenih mreža, možda ćemo iskoristiti te podatke kako bismo vam pomogli riješiti problem koji ste prijavili putem te društvene mreže. Kako bismo vam pružili zatraženu podršku, možda ćemo zatražiti da nam putem izravne ili privatne poruke dostavite više informacija o problemu, kao i vaše ime, adresu e-pošte, broj šasije vozila (VIN), telefonski broj, lokaciju (grad/država) i/ili marku, model i godinu modela vašeg vozila. Podaci koje dostavite neće se koristiti za izravni marketing: istraživanje tržišta za potrebe poboljšanja usluge i proizvoda provodit će se samo na temelju agregiranih (anonimiziranih) podataka.

 

Pripazite na to da vaše poruke ili objave ne sadrže osjetljive podatke (kao što su podaci o rasnom ili etničkom podrijetlu, politička stajališta, vjerska i filozofska uvjerenja ili podaci koji se odnose na zdravlje). Imajte na umu da je sadržaj koji objavljujete na javnim društvenim mrežama dostupan svima.

3.2. Poveznice na društvene mreže / dodaci (plug-in) za društvene mreže

Naše mrežno mjesto uključuje poveznice na društvene mreže.

Kako bismo zaštitili vaše osobne podatke dok posjećujete naše mrežno mjesto, ne upotrebljavamo dodatke za društvene mreže. Umjesto toga, HTML veze ugrađene su u mrežno mjesto, što omogućuje lako dijeljenje na platformama društvenih medija. Ugradnjom veze sprečava se izravno povezivanje s različitim mrežnim poslužiteljima društvenih medija prilikom otvaranja pojedine stranice s našeg mrežnog mjesta. Klikom na jedan od gumba otvara se prozor koji usmjerava korisnika na mrežno mjesto odgovarajućeg davatelja usluge na kojoj (nakon izvršene prijave) može koristiti, na primjer, gumb „Sviđa mi se” ili „Podijeli”.

Više informacija o svrsi i opsegu obrade podataka i daljnjoj uporabi vaših osobnih podataka od strane davatelja usluge i njegovih mrežnih mjesta kao i o vašim pravima i mogućim postavkama za zaštitu privatnosti, pročitajte u informacijama o zaštiti podataka dotičnog pružatelja usluga.

 

Facebook:   http://www.facebook.com/policy.php

Twitter:        https://twitter.com/privacy

Instagram:   https://help.instagram.com/155833707900388

You Tube:    https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

LinkedIn:      https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

4. Vaša prava

Kao ispitanik, imate pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na brisanje („pravo na zaborav”), pravo na ograničavanje obrade, pravo na prenosivost podataka, pravo na prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas temeljem članka 6. (1.) e) ili f) GDPR-a ili ako se osobni podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga u skladu s primjenjivim zakonom.

Napominjemo da su vaša gore navedena prava ograničena zakonom i mi ih moramo nastojati poštivati samo pod određenim uvjetima.

Ako želite ostvariti navedena prava, kontaktirajte nas putem e-pošte privacyrights@autowallis.com ili putem poštanskih adresa:

AW OPL Distribution Kft. (Szabadság út 117, 2040 Budaörs, Mađarska)

AW CRO Distribution d.o.o. (Damira Tomljanovića - Gavrana 15, 10020 Zagreb, Hrvatska)

 

Mi kao odgovorni voditelj obrade možemo u bilo koje vrijeme ažurirati vaše osobne podatke (primjerice promjenu adrese).

 

Za ostvarivanje svog prava na pritužbu (članak 77. GDPR-a) obratite se Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 11, 10000 Zagreb, www.azop.hr

 

5. Izmjene pravilnika o zaštiti privatnosti

O svim izmjenama ove Politike zaštite privatnosti ćete biti pravovremeno obavješteni, a izmjene u svako doba možete pregledati putem ove web stranice. Ovisno o naravi takvih izmjena, potencijalno ćemo od Vas zatražiti i nove privole. Zadnje ažuriranje Politike zaštite privatnosti: 27.06.2023. godine

6. Kako nas kontaktirati

AW OPL Distribution Kft. (Szabadság út 117, 2040 Budaörs, Mađarska)

AW CRO Distribution d.o.o. (Damira Tomljanovića - Gavrana 15, 10020 Zagreb, Hrvatska)

E-pošta: privacyrights@autowallis.com

Mrežno mjesto: www.autowallis.com

Verzija: prosinac 2021.

 

Sve podatke o kompaniji možete pronaći u našoj Pravnoj obavijesti.