Skip To Content
Lokacije

Opel: kod kuće u europi i svijetu

Iz svog rodnog mjesta u Rüsselsheimu, Opelov se brand proširio diljem Europe i svijeta. Upravljamo modernim pogonima za proizvodnju i sastavljanje u mnogim europskim državama i prodajemo svoje automobile diljem svijeta. Testni centar u Dudenhofenu nalazi se blizu sjedišta u Rüsselsheimu.

Opel Ireland


Opel Ireland

Fern Road
Sandyford Business Estate
Dublin 18

Rüsselsheim: centar moderne proizvodnje

Sjedište je Opela u Rüsselsheimu u Njemačkoj, gdje je društvo osnovano prije 110 godina. Godine 2002. rekordna investicija od 750 milijuna eura učinila ju je jednom od najmodernijih svjetskih tvornica automobila. Godišnji kapacitet novog pogona je 180 000 vozila. Uspješna Opel Insignia izrađena je ovdje. Rüsselsheim pruža moderno radno mjesto za oko 15 600 zaposlenika.

Opel: kod kuće u europi i svijetu

Opel je jedan od najvećih svjetskih proizvođača automobila i dio je francuske automobilske grupacije PSA od kolovoza 2017. Godine 2016. Opel je prodao oko 1,2 milijuna vozila. Društvo je osnovao Adam Opel u Rüsselsheimu u Njemačkoj 1862. godine, a taj je grad i ostao sjedište branda 155 godina.

Opelov testni centar

Testovi i probne vožnje ključan su dio razvoja vozila otkada se automobili dizajniraju i izrađuju. Opelov testni centar otvoren je 1964. blizu Opelovog sjedišta u Rüsselsheimu. Neprestano se unaprjeđuje kako bi pružio najbolje mogućnosti testiranja za razvoj sigurnih, ekološki prihvatljivih, dinamičnih i pouzdanih vozila. Svaki faktor koji utječe na učinkovitost vožnje vašeg automobila testira se na širokom rasponu staza. Napredni inženjerski pogoni omogućuju precizno testiranje i mjerenje faktora poput izdržljivosti, emisija, sigurnosti, učinkovitosti i potrošnje.

Pregled testnih staza

Na testnim stazama teorija se susreće sa stvarnošću. A dobre se ideje razdvajaju od onih ne tako dobrih. Testne staze uključuju:

 

  • kliznu podlogu za testiranje mogućnosti skretanja
  • kružnu stazu od 4,8 km visoke brzine koja omogućuje brzine do 250 km/h bez bočnih sila
  • stazu za mjerenje ugode i buke za određivanje buke okretanja guma, unutrašnje buke i ugode vožnje
  • stazu za mučenje koja sadrži više od 900 metara rupa i izbočina, „dasku za pranje”, kaldrmu i pavé
  • brdsku stazu koja testira upravljanje, prijenos i kočnice uz nagib do 30 %
  • stazu izdržljivosti koja nudi razne cestovne površine uključujući asfalt i oblutke, valove i brojne zavoje te šljunak, blato, šumske i prašnjave putove, vodenu ili slanovodnu kupelj i dvije utovarne rampe
  • područje performansi koje je savršeno za ispitivanje dinamike vozila ili za obuku vozača
  • stazu za upravljanje koja prolazi kroz 16 zavoja i udubina, uzbrdo i nizbrdo

Usluge ispitivanja

Usluge vožnje i inženjerske usluge testnog centra dostupne su i poduzećima koja ne pripadaju društvu Opel Automobile GmbH. Slobodno nam se obratite ako imate pitanja.

Kontakt

Obratite nam se za daljnja pitanja:

Opel Automobile GmbH
Opelov testni centar
Am Opel Prüffeld 2
D-63110 Rodgau-Dudenhofen


Kontakt za inženjerske usluge: Dudenhofen.Einsatzplanung@de.opel.com
Kontakt za događaje: Dudenhofen.Testzentrum@de.opel.com

Saznajte više