Skip To Content
Tehnički pregledi

Za razliku od mog sina, moj auto prolazi sve testove

Tehnički pregledi

Nesumnjivo ste primijetili da se bliži vrijeme za sljedeći tehnički pregled vašeg Opela

Povjerite ga Opelovim stručnjacima kod naših ovlaštenih partnera i izbjegnite nepotrebne vožnje između stanice za tehnički pregled i vašeg servisa radi naknadnih popravaka!

Pripremite svoje vozilo za tehnički pregled

Tehnički pregled važan je i za sigurnost na cesti i za očuvanje vrijednosti vozila. Službena kontrola vozila obavezna je u svim zemljama, no u različitim zemljama postoje različite smjernice i mjere.

 

Stavke koje treba provjeriti prije tehničkog pregleda:

 

1. Svjetla: provjerite rade li sva svjetla ispravno - prednja svjetla, bočna svjetla, stražnja svjetla, svjetlo za opasnost, pokazivači smjera i stop-svjetla. Zamolite prijatelja da vam pomogne provjeriti posebno stop-svjetla.
2. Registarske pločice: moraju biti čiste i čitljive.
3. Kotači i gume: provjerite jesu li kotači i gume bez oštećenja i je li dubina gaznog sloja guma 2 mm ili više.
4. Vjetrobransko staklo: provjerite je li vjetrobransko staklo bez oštećenja većih od 10 mm na dijelu ispred vozača odnosno 40 mm na ostalom dijelu stakla.
5. Brisači vjetrobranskog stakla: Provjerite je li guma prednjih i stražnjih brisača neoštećena i bez rupa. Brisači moraju držati vaše vjetrobransko staklo čistim.
6. Gorivo i motorno ulje: Provjerite jesu li razine goriva i motornog ulja u redu kako bi mehaničari mogli ispitati razine emisija vozila.
7. Sjedala i sigurnosni pojasevi: Svi sigurnosni pojasevi moraju biti neoštećeni i moraju se blokirati ako ih naglo povučete. Vozačevo sjedalo treba imati mogućnost podešavanja naprijed-natrag.
8. Sirena: Kratko potrubite kako biste provjerili sirenu. Ako ne radi, treba je popraviti.
9. Svjetla upozorenja na ploči s instrumentima: Kad okrenete ključ za paljenje, sva svjetla trebaju se upaliti i zatim ugasiti. Provjerite i radi li brojač okretaja motora.

 

Ako bilo što treba provjeriti prije tehničkog pregleda, vaš lokalni ovlašteni Opel partner stoji vam na raspolaganju.