Tehnički pregledi

TEHNIČKI PREGLEDI.

Nesumnjivo ste primijetili da se bliži vrijeme za sljedeći tehnički pregled vašeg Opela. Povjerite ga Opelovim stručnjacima kod naših ovlaštenih partnera i izbjegnite nepotrebne vožnje između stanice za tehnički pregled i vašeg servisa radi naknadnih popravaka!

PRIPREMITE SVOJE VOZILO ZA TEHNIČKI PREGLED.

Tehnički pregled važan je i za sigurnost na cesti i za očuvanje vrijednosti vozila. Službena kontrola vozila obavezna je u svim zemljama, no u različitim zemljama postoje različite smjernice i mjere.

 

Opel partneri ovlašteni su, po želji korisnika, za uslugu obavljanja tehničkog pregleda i imaju stručnost potrebnu za pažljivu kontrolu vozila.

 

Stavke koje treba provjeriti prije tehničkog pregleda:

 

1. Svjetla: provjerite rade li sva svjetla ispravno - prednja svjetla, bočna svjetla, stražnja svjetla, svjetlo za opasnost, pokazivači smjera i stop-svjetla. Zamolite prijatelja da vam pomogne provjeriti posebno stop-svjetla.
2. Registarske pločice: moraju biti čiste i čitljive.
3. Kotači i gume: provjerite jesu li kotači i gume bez oštećenja i je li dubina gaznog sloja guma 2 mm ili više.
4. Vjetrobransko staklo: provjerite je li vjetrobransko staklo bez oštećenja većih od 10 mm na dijelu ispred vozača odnosno 40 mm na ostalom dijelu stakla.
5. Brisači vjetrobranskog stakla: Provjerite je li guma prednjih i stražnjih brisača neoštećena i bez rupa. Brisači moraju držati vaše vjetrobransko staklo čistim.
6. Gorivo i motorno ulje: Provjerite jesu li razine goriva i motornog ulja u redu kako bi mehaničari mogli ispitati razine emisija vozila.
7. Sjedala i sigurnosni pojasevi: Svi sigurnosni pojasevi moraju biti neoštećeni i moraju se blokirati ako ih naglo povučete. Vozačevo sjedalo treba imati mogućnost podešavanja naprijed-natrag.
8. Sirena: Kratko potrubite kako biste provjerili sirenu. Ako ne radi, treba je popraviti.
9. Svjetla upozorenja na ploči s instrumentima: Kad okrenete ključ za paljenje, sva svjetla trebaju se upaliti i zatim ugasiti. Provjerite i radi li brojač okretaja motora.

 

Ako bilo što treba provjeriti prije tehničkog pregleda, vaš lokalni ovlašteni Opel partner stoji vam na raspolaganju.