Skip To Content
Vožnja i održavanje

Česta pitanja

Vožnja i održavanje

Tko smije voziti Rocks Electric u Hrvatskoj?

Rocks Electric možeš voziti ako imaš važeću vozačku dozvolu za automobil ili motocikl. Osobe starije od 15 godina s vozačkom dozvolom kategorije AM također smiju voziti Rocks Electric. Prije vožnje u inozemstvu saznaj sve potrebne informacije o važećim propisima.

Mogu li voziti svoj Rocks Electric po autocesti?

Rocks Electric nije moguće voziti po autocesti jer ne postiže propisanu najmanju brzinu za vožnju po autocestama od 60 km/h.

Gdje mogu pronaći upute za uporabu vozila Rocks Electric?

Ovdje možeš preuzeti korisnički priručnik za svoj Rocks Electric.

Koja vrsta osiguranja je potrebna za Rocks Electric?

Ako se vozilo kreće javnim cestama, mora imati registarsku oznaku osiguranja. Ova registarska oznaka vrijedi 1 godinu, nakon čega se mora obnoviti potpisivanjem novog ugovora o osiguranju.

Kako se upravlja vozilom Rocks Electric, tj. koja se vrsta mjenjača nalazi u vozilu?

Rocks Electric se isporučuje s automatskim mjenjačem koji je jednostavan za korištenje: način vožnje naprijed, neutralni način vožnje za parkiranje i način vožnje unatrag. Papučicom gasa i kočnicom upravlja se desnom nogom na uobičajeni način. To ti omogućuje da usmjeriš pažnju na promet i sigurnu vožnju

Kolika je nazivna snaga vozila Rocks Electric? Zašto postoje dvije različite nazivne snage?

Rocks Electric ima stalnu nazivnu snagu od 6 kW. To je dovoljno za vožnju najvećom brzinom od 45 km/h, a također znači da Rocks Electric mogu voziti osobe starije od 15 godina u Hrvatskoj. Najveća snaga vozila Rocks Electric iznosi 9 kW koja se upotrebljava za brzo, ali sigurno ubrzanje – čime je zajamčena zabavna vožnja!

Mora li se Rocks Electric redovito servisirati?

Ne, Rocks Electric ne treba redovito servisirati jer službeno pripada kategoriji lakih motornih vozila.

Što je s jamstvom za Rocks Electric i bateriju?

Rocks Electric ima dvogodišnje jamstvo proizvođača koje nije ograničeno brojem prijeđenih kilometara, a baterija je pokrivena jamstvom od tri godine i najviše 40.000 km.

Koliko je siguran Rocks Electric?

Rocks Electric ima čvrstu zatvorenu vozačku kabinu koja nudi veću udobnost i sigurnost u usporedbi s vozilima na dva kotača. Sjedala su opremljena sigurnosnim pojasom u tri točke. Zahvaljujući svojoj strukturi, čvrsta cjevasta čelična konstrukcija jamči siguran prostor za putnike koji može izdržati sudar pri brzini od 45 km/h.

Visok položaj sjedenja i velike staklene površine osiguravaju savršen pogled na cestu i okolinu vozila.

Može li se postaviti dječja sjedalica u Rocks Electric?

Dječja sjedalica može se lako postaviti na suvozačevo sjedalo jer je Rocks Electric opremljen sigurnosnim pojasom u tri točke. Osim toga, velika vrata i pomaknuto suvozačevo sjedalo okrenuto prema naprijed olakšavaju sigurno vezanje djeteta. Međutim, vozilo nema nosač za dječju sjedalicu ISOFIX.

Mogu li voziti Rocks Electric zimi?

Da, Rocks Electric nudi potrebnu udobnost i zaštitu od vjetra i kiše. Unutrašnjost vozila može se lako zagrijati u hladnim vremenskim uvjetima zahvaljujući zatvorenoj kabini i električnom sustavu grijanja. Rocks Electric nudi veću udobnost i sigurnost zimi u usporedbi s vozilima na dva kotača.

Utječu li niske vanjske temperature na smanjenje snage vozila i doseg električnog pogona?

U skoro svim stvarnim uvjetima vožnje neće doći do smanjenja performansi vozila. Ako su vanjske temperature iznad -10 °C, najveća brzina vozila nije ograničena sve dok je razina napunjenosti baterije veća od 35 %. Ako su vanjske temperature ispod -10 °C, najveća brzina vozila Rocks Electric ograničena je na 25 km/h ako je preostala razina napunjenosti baterije veća od 35 %. Međutim, može doći do malog smanjenja najveće brzine u slučajevima kada je preostala razina napunjenosti baterije niska i vozilo se upotrebljava u hladnim vremenskim uvjetima. Na primjer, ako je vanjska temperatura manja od 5 °C, a preostala razina napunjenosti baterije je između 15 % i 20 %, najveća brzina vozila Rocks Electric ograničena je na 30 km/h.

Mogu li upotrebljavati svoj pametni telefon za komuniciranje s vozilom Rocks Electric?

Pametni telefoni mogu se sigurno postaviti u poseban držač na ploči s instrumentima. Komunikaciju s vozilom Rocks Electric možete uspostaviti putem hardverskog ključa (standardno za modele TECHNO i CLUB) i aplikacije myOpel.

Može li Rocks Electric vući prikolicu, npr. za bicikl?

Rocks Electric je od samog početka osmišljen kao iznimno lagano i učinkovito vozilo. Stoga, ne bi trebao vući nikakav teret svojim vozilom Rocks Electric jer biste time povećali veličinu i težinu vozila te drastično smanjili njegovu učinkovitost.

Isporučuje li se Rocks Electric s uslugom Pomoć na cesti?

Da, kupnjom novog vozila dobivaš uslugu Opel Pomoć na cesti tijekom cijelog trajanja tvorničkog jamstva na vozilo te produženog Opel jamstva ako ga vozilo ima.