PREDSTAVLJANJE: NOVI OPELOV KABRIOLET ZOVE SE CASCADA

06.09.2012.

Rüsselsheim. Sada je službeno: Opelov novi kabriolet zove se Cascada. Ime je izvedeno iz Španjolskog naziva za vodopad, i sukladno Opelovoj tradiciji završava na karakteristično slovo „a“. Ime tako priziva ritmičnu, dinamičnu i profinjenu eleganciju, ljepotu, svježinu i čisto uživanje koje nudi vožnja pod vedrim nebom.

 

Snažan i skulpturalan novi Opel Cascada svojim prekrasno uravnoteženim proporcijama i izduženom siluetom izgleda doista moderno i profinjeno. Visokokvalitetan mekani krov naglašava eleganciju ovog automobila. Namijenjen je kupcima profinjena ukusa i visokih očekivanja – to su osobe koje vole uživati u vožnji s vjetrom u kosi, sa spuštenim mekim krovom.

 

Svojim elegantnim 4,70 metara dugim tijelom, novi Opelov otvoreni četverosjed jedan je od natjecatelja u segmentu srednje velikih kabrioleta. U tom je smislu Cascada bliži prestižnim klasičnim Opelovim kabrioletima iz pedesetih i šezdesetih poput “Kapitäna” i “Rekorda”, nego kompaktnim kabrio-modelima iz protekla dva desetljeća.

 

Brojne luksuzne značajke i tehnologije naglašavaju visoku razinu izrade novog Opelovog kabrioleta. Na pritisak gumba krov od visokokvalitetne tkanine otvara se brzo i lako, čak i pri brzinama do 50 km/h.

 

Cascada je, nakon Mokke i ADAM-a, već treći novi model koji je Opel predstavio ove godine. To je najbolji dokaz da brand neumorno razvija svoj portfelj proizvoda – šireći se u čak tri nova segmenta vozila u samo nekoliko mjeseci: sa subkompaktnim SUV-om, modernim i malim urbanim automobilom i sada s elegantnim srednje velikim kabrioletom.

 

Novi Opel Cascada bit će predstavljen prije početka prodaje u prvoj polovici 2013. godine. Usprkos brojnim nagađanjima, Cascada neće biti izložena na pariškom sajmu “Mondial de l´Automobile”, no u Parizu će se zato moći vidjeti novi Opel ADAM koji će tu proslaviti svoju svjetsku premijeru.