Opel - Infoletter

Opel Infoletter

Primajte najnovije informacije o Opelu te Opelovim proizvodima i uslugama dostavljenim izravno u vašu poštu.

Prijavite se odmah!
Opel - Magazin

Opel Magazin

Činjenice, dizajn, osjećaj... Opel Magazin vam donosi cjelokupni svijet Opela u on-line izdanju.

Više

OPEL ASTRA.

ecoFLEX s emisijom CO2 od samo 109 g/km potražite kod svih Opel partnera

19.04.2010.

  • 1.3 CDTI s niskom potrošnjom od 4,1 litre na 100 km
  • Samo 109 g/km za čišći zrak
  • Početna cijena od 19.390 eura

Rüsselsheim. Nova Opel Astra EcoFlex s motorom 1.3 CDTI , uz emisiju CO2 od samo 109 g/km i kombiniranu potrošnju goriva od 4,1 litre na 100 km, donosi još veću učinkovitost nedavno lansiranog kompaktnog automobila. Zahvaljujući mehaničkim i aerodinamičkim poboljšanjima, kupac će profitirati od poreznih olakšica u mnogim europskim zemljama. Sve to, upakirano u prekrasan dizajn, jer Astra ecoFLEX dolazi umotana u isti skulpturalni paket kao i nova generacija Astre. Početna cijena u Njemačkoj je 19.390 eura.

Astra ecoFLEX ima iznimno ekonomičan 1.3 CDTI turbodizelski motor sa 70 kW (95 KS). Okretni moment također ide do raskošnih 190 Nm između 1750 i 3250/min. Viševentilski 1.3 CDTI motor koristi common-rail, sustav višestrukog ubr/izgavanja goriva pod pritiskom od 1600 bara i turbopunjač promjenjive geometrije. Poboljšana recirkulacija ispušnih plinova (EGR) ima dodatnu funkciju hlađenja, koja pomaže u smanjenju emisije. Astra 1.3 CDTI ecoFLEX je u kombinaciji sa 5-stupanjskim ručnim mjenjačem optimizirana za postizanje uštede u potrošnji goriva. Motor standardno ima dizelski filter čestica (DPF).

Astra ecoFLEX poboljšava aerodinamiku pomoću aktivnog poklopca za zrak postavljenog u masku hladnjaka. Poklopac se pri nižim br/zinama otvara i dozvoljava veći protok zraka, dok se pri višim br/zinama automatski zatvara i snižava jačinu strujanja. Ovaj sustav je upotpunjen pažljivo podešenom aerodinamikom na podvozju automobila. A da bi vozač u potpunosti mogao iskoristiti cjelokupni eko potencijal, svi Opelovi ecoFLEX modeli tvornički su opremljeni žaruljicom za promjenu stupnja prijenosa.


Astra ecoFLEX je dio Opelove ponude ecoFLEX automobila sa sniženom emisijom CO2, uključujući Corsu (98 g/km) i Insigniju (136 g/km). Opel je u svojoj misiji za čistu pokretljivost, uložio oko milijardu eura u nove pogone. Sve počinje s nizom motora odgovarajućeg obujma, a nastavlja se ponudom motora s pogonom na alternativna goriva poput ukapljenog naftnog (LPG) i zemnog plina (CNG) te uvođenjem Start/Stop tehnologije. Proširuje se na nove alternativne pogonske sustave kao što su električna vozila produljenog dosega, električna vozila s baterijama i hibr/idi.

Astra ecoFLEX će biti jedan od automobila koji sudjeluju u Opelovom europskom natjecanju, ecoFLEX Experience, u kojem se ambiciozni sudionici natječu u ekološkoj vožnji. Natjecanje je započelo 1. travnja, a pobjednik će osvojiti automobil Opel Amperu, jednu od prvih proizvodenih. Električni automobil produljenog dosega ide u prodaju 2011.