Uprava

UPRAVA:

LJUDI KOJI ČINE NAŠU UPRAVU.

Michael Lohscheller

  • CEO Opel Automobile GmbH

 

Michael Lohscheller je glavni izvršni direktor (CEO) tvrtke Opel Automobile GmbH. Na čelu Opela, proizvođača automobila bogate tradicije, nalazi se od lipnja 2017. Od rujna 2012. odgovoran je za financije ovog proizvođača automobila.


Prije nego što se pridružio Opelu, u rujnu 2012., Lohscheller je bio izvršni potpredsjednik i financijski direktor (CFO) tvrtke Volkswagen Group za Ameriku, gdje je predvodio veliki zaokret u poslovanju koji je doveo do značajnog rasta tvrtke i povećanja dobiti.

Tijekom više od 20 godina rada u kompanijama kao što su Daimler, Mitsubishi Motors Europe i Volkswagen, Lohscheller je imao brojne odgovornosti u području financija, kao i IT sektoru, marketingu i upravljanju prodajom, nabavom i logistikom.

Rođen u Njemačkoj 12. studenoga 1968., diplomirao je poslovno upravljanje 1992. na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Osnabrücku, Njemačka, kao i na Sveučilištu u Barceloni, Španjolska. Od 1993. do 1996. uz rad je studirao europsko marketinško upravljanje na Sveučilištu Brunel u Londonu te je stekao magisterij (MA). Michael Lohscheller je oženjen i ima dvoje djece.

Frédéric Brunet

  • Glavni direktor za financije i IT i glavni financijski direktor (CFO) Opel Automobile GmbH

 

 

S diplomom fakulteta Ecole Centrale u Lyonu, g. Brunet karijeru je započeo 2000. kao revizor u tvrtki PricewaterhouseCoopers. Godine 2004. pridružio se tvrtki PSA Peugeot Citroën, gdje je obavljao cijeli niz funkcija. Bio je kontrolor Grupe odgovoran za nadzor svih globalnih aktivnosti kontrolinga od 2017.


Između 2014. i 2017. bio je na čelu Sektora za odnose s investitorima Grupe PSA. Prije toga, bio je u Odjelu za strategije, gdje je nadzirao planiranje strateških projekata i njihov financijski utjecaj. Između 2012. i 2014. Frédéric Brunet stekao je međunarodno iskustvo kao CFO Grupe PSA za Latinsku Ameriku.

Xavier Duchemin

  • Glavni direktor prodaje, postprodaje i marketinga Opel Automobile GmbH

 

 

Xavier Duchemin je glavni direktor prodaje, postprodaje i marketinga tvrtke Opel Automobile GmbH. Prije toga Duchemin je bio izvršni prodajni direktor tvrtke Opel/Vauxhall Europe od ožujka 2018.


Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu HEC u Parizu. Od 1991. u Grupi PSA obavlja razne funkcije na položajima višeg prodajnog osoblja te u sektoru marketinga. Od siječnja 2017. Xavier Duchemin bio je glavni direktor PSA maloprodaje, prije toga glavni direktor tvrtke Peugeot Francuska, glavni direktor marketinga tvrtke Citroën diljem svijeta i glavni izvršni direktor Citroëna u Ujedinjenom Kraljevstvu i Austriji.

Ralph Wangemann

  • Glavni direktor za ljudske resurse i direktor za radne odnose Opel Automobile GmbH

 

 

Ralph Wangemann je glavni direktor za ljudske resurse i direktor za radne odnose tvrtke Opel Automobile GmbH od siječnja 2019.


Wangemann je započeo karijeru u tvrtki General Motors / Opel 1998. godine kad se pridružio kompaniji kao referent za kadrove u postprodajnom sektoru. Karijeru je nastavio na različitim upravljačkim pozicijama u sektoru ljudskih resursa u Njemačkoj i Austriji. U novije vrijeme bio je zamjenik voditelja sektora ljudskih resursa tvrtke Opel/Vauxhall te direktor ljudskih resursa za Njemačku i direktor odjela za radne odnose.

Ralph Wangemann rođen je 2. travnja 1970., a studirao je pravo na Sveučilištu Julius Maximilians u Würzburgu.

Marcus Lott

  • Marcus Lott, glavni direktor za inženjering

 

 

Marcus Lott je glavni direktor za inženjering tvrtke Opel Automobile GmbH od 1. kolovoza 2020. Prije toga bio je potpredsjednik odjela za sklapanje karoserije, opremu i inženjering materijala.


Marcus Lott započeo je karijeru u Opelu 1994. godine kao apsolvent. Nakon diplome, 1995. počeo je raditi u Opelu kao inženjer za ispitivanja buke i vibracija u odjelu za montažu vozila. Nakon jednogodišnjeg usavršavanja za vođenje budućnosti u Americi 1999., radio je na različitim pozicijama sa sve većim odgovornostima i naglaskom na međunarodno okruženje. Od 2009., nadzirao je razvoj različitih novih modela u Sjevernoj Americi, Aziji i Europi kao glavni inženjer prije nego što je 2015. godine imenovan potpredsjednikom za programe i strategiju.

Marcus Lott rođen je u Mainzu, Njemačka, 1968. godine. Magistrirao je strojarstvo i automobilsku tehnologiju na Sveučilištu RWTH u Aachenu.

Saznajte više