Doseg električne vožnje

Mjerenje dosega električnog automobila.

Doseg električnog automobila prije se utvrđivao standardiziranom ispitnom metodom za Europu: NEDC.
Ona je zamijenjena „Globalno usklađenim ispitnim postupkom za laka vozila” (WLTP). Doseg Corse-e izmjeren u skladu s postupkom WLTP iznosi do 337 km*. Naravno, maksimalni doseg u svakodnevnoj vožnji odstupa i od NEDC i od WLTP vrijednosti. Na doseg utječu čimbenici kao što su karakteristike ceste, vremenski uvjeti, stil vožnje ili dodatni teret.

Novi WLTP vozni ciklus uzima u obzir situacije koje su bliže svakodnevnom životu u usporedbi s NEDC standardom. Stoga nam omogućuje bolju procjenu svakodnevne potrošnje.
 
WLTP uključuje:

  • Realniju voznu dinamiku i vanjske temperature
  • Veću udaljenost ispitivanja
  • Veće prosječne i najveće brzine
  • Manja vremena zaustavljanja
  • Više kočenja i ubrzavanjaSaznajte više o postupcima utvrđivanja dosega NEDC i WLTP ovdje.


* Navedeni podaci o dosegu Opel Corse-e (prosječni) od 329 km do 337 km (ovisno o dodatnoj opremi) utvrđeni su u skladu s metodologijom WLTP ispitnog postupka (Uredba (EZ) br. 715/2007, Uredba (EU) br. 2017/1151). Svakodnevna upotreba se razlikuje i ovisi o više faktora. Osobito: osobnom stilu vožnje, svojstvima kolnika, vanjskoj temperaturi, grijanju/klimatizaciji, pretkondicioniranju.

 

Prijeđite više.

Saznajte koji su glavni čimbenici koji utječu na doseg i kako reagirati na njih da biste izvukli najviše iz svoje Corse-e.

Brzina
Brzina ima najveći utjecaj na doseg. Pri stalnoj brzini od npr. 130 km/h doseg Corse-e bit će upola manji u usporedbi s WLTP vrijednostima. 
Stil vožnje
Svaki put kad pritisnete gas, trošite energiju. I svaki put kad naglo zakočite, morate ponovno ubrzati. Eko način vožnje i regenerativno kočenje vaše Corse-e pomažu vam uštedjeti do 15 % dosega! 
Toplinska udobnost i grijanje

Razlika u dosegu zbog grijanja može biti i do 35 % ovisno o godišnjem dobu, jer se energija uzima izravno iz baterije. Pretkondicioniranje vaše Corse-e za vrijeme punjenja sjajan je način za čuvanje dosega i udobno putovanje.

 

SAVJET: Prikazani doseg u vašoj Corsi-e, čak i kad je potpuno napunjena, predviđena je vrijednost na temelju prethodnog načina vožnje. Ako uzmete u obzir čimbenike koji utječu na doseg (npr. brzinu, stil vožnje, toplinsku udobnost), prikazani doseg će se promijeniti u skladu s vašim novim ponašanjem.

 

 

1 Navedeni podaci o dosegu Opel Corse-e (prosječni) od 329 km do 337 km (ovisno o dodatnoj opremi) utvrđeni su u skladu s metodologijom WLTP ispitnog postupka (Uredba (EZ) br. 715/2007, Uredba (EU) br. 2017/1151). Svakodnevna upotreba se razlikuje i ovisi o više faktora. Osobito: osobnom stilu vožnje, svojstvima kolnika, vanjskoj temperaturi, grijanju/klimatizaciji, pretkondicioniranju.