Opel - New Propulsion Systems
Opel Sustainable Mobility - ecoFLEX® Technology

Performanse i ekonomičnost

Smanjujemo emisije iz svojih konvencionalnih motora.

Otkrijte čista ecoFLEX® rješenja

NOVI NAČINI ZAŠTITE OKOLIŠA.

Već dugo radimo na zaštiti okoliša. Zato već imamo mnoge održive alternative benzinu. Od električnog vozila produljenog dosega (E-REV) do stlačenog prirodnog plina, ukapljenog naftnog plina i gorivih ćelija Hydrogen4 s nula emisija. Na putu smo u održivu budućnost.

Enlarge

Na cesti uz nula emisija

Automobil HydroGen4 je rezultat više od desetljeća dugih istraživanja gorivih ćelija i vodika. U njegovih 440 serijski spojenih gorivih ćelija odvija se reakcija vodika s kisikom u zraku. Taj proces ne uzrokuje sagorijevanje, nego elektrokemijsku reakciju koja napaja električni pogon. Jedini otpadni proizvod je voda. Kao rezultat, automobil HydroGen4 ispušta samo vodenu paru i ne stvara štetne emisije.

 

Ovo čisto ponašanje nema nepovoljan utjecaj na performanse: sa 73 kW (100 KS), HydroGen4 ubrzava od 0 do 100 km/h za 12 sekundi i postiže najveću brzinu od 160 km/h. Ima doseg od 340 km i akumulator za pohranu energije od 1,8 kWh.

 

Flota automobila HydroGen4 testira se u realnim uvjetima u Berlinu u okviru programa Partnerstvo za čistu energiju (engl. Clean Energy Partnership, CEP). Kupci koji sudjeluju u testiranju do danas su u svakodnevnoj vožnji bez problema prešli više od 80 000 km.