Opel | Sustainable Mobility - Conventional Propulsion Systems
Opel Sustainability - e-Mobility

Beskompromisna električna mobilnost

Zaboravite na brigu oko dosega. Stižu rješenja za mobilnost koja traje.

Priključite se na snagu električne energije
Conventional Propulsion Systems - ecoFLEX Range

ponuda ecoFLEX® modela

Obazrivi prema prirodi i vašem novčaniku.

Pogledajte Opelovu ponudu ecoFLEX® modela

NA PUTU PREMA ZELENIJOJ BUDUĆNOSTI.

Prvi automobil s katalizatorom u osnovnoj opremi u Njemačkoj, prvi trolitraš na svijetu, prvi dizelski automobil u skladu s normom emisija Euro 4: uvijek smo preuzimali vodeću ulogu u brizi kako za vašu uštedu, tako i za okoliš. Naša razvojna strategija uključuje ne samo dugoročan razvoj alternativnih pogonskih sustava i održivih koncepata, nego i kratkoročno i stalno smanjenje potrošnje goriva i emisija već danas.


Da bismo ostvarili taj cilj, donosimo ekološke tehnologije koje obuhvaćaju sustav stani/kreni, smanjenje veličine motora, kao i našu bogatu ponudu štedljivih ecoFLEX® modela.

Enlarge

Uštedite na troškovima pomoću štedljivih ecoFLEX modela

Održivost u Opelu ima dugu povijest. Zato sada možemo ponuditi mnoga pametna i inovativna alternativna rješenja. Naš ecoFLEX® znak pronaći ćete na Opelovim modelima koji najviše štede gorivo. Drugim riječima, to su vozila s najmanjom potrošnjom i emisijama CO2 u liniji automobila.

 

Možete birati između četiri vrste pogona u skladu s vašim potrebama i željama. Naša sveobuhvatna ponuda ecoFLEX® modela obuhvaća štedljive benzinske, dizelske, kombinirane benzinske/LPG motore, kao i pogon na prirodni plin.


Enlarge

Manje je više: tehnologija smanjivanja

Načelo smanjivanja (engl. downsizing) je jednostavno: mali motor obavlja posao velikog motora. U praksi, međutim, stvari se mogu zakomplicirati: postavljanje prevelikih zahtjeva može dovesti do brzog trošenja motora. Da bi se to izbjeglo, nastavit ćemo primjenjivati najnovije tehnologije. Na primjer, promjenjiv rad ventila i usisni razvodnik naših ECOTEC® motora osiguravaju visoke performanse i smanjenu potrošnju goriva i niže emisije.

 

Naši motori s turbopunjenjem pružaju još jedan primjer načela smanjivanja: sklopovi ventila optimiziranog trenja, natrijem ispunjeni ispušni ventili, skraćeni klipovi i funkcija povećanja tlaka povećavaju snagu motora i moment uz smanjenje potrošnje i emisija.


Enlarge

Iz stanja mirovanja u stanje kretanja: sustav Start/Stop

Ova visoko učinkovita tehnologija, koja je iznimno korisna u gradskom prometu s učestalim stani-kreni uvjetima vožnje, vrlo je jednostavna: kad morate stati zbog prometnog zastoja, ili na semaforu, motor se zaustavlja kad mjenjač prebacite u neutralni položaj i otpustite papučicu kvačila. Da biste nastavili vožnju, samo pritisnite papučicu kvačila i prebacite mjenjač.

 

Radi sigurnosti i udobnosti, kontrola temperature, upravljač i kočnice ostaju aktivni dok je motor isključen.