Značajke

ELEGANTAN DIZAJN I SVESTRANE ZNAČAJKE.

PRILAGODLJIVOST.

DO 9 SJEDALA
Zafira-e Life postavlja u klasi vodeće standarde prilagodljivosti u svakodnevnoj upotrebi. 
Ovisno o potrebama vaše obitelji ili tvrtke, možete naručiti Zafiru-e Life s najviše devet sjedala. Zato, bilo da se pripremate za odlazak na plažu ili za održavanje poslovnog sastanka, mjesta ima za sve.
OPCIJE SJEDALA
Zafira-e Life sinonim je za fleksibilnost i udobnost. Pomaknite klizna sjedala u drugom i trećem redu naprijed ili natrag i stvorite više mjesta za noge. 
Preklopite ili uklonite sjedala i povećajte kapacitet prtljažnog prostora. Ili odaberite konfiguraciju sjedala sučelice za više druženja na putu.

PRISTUPAČNOST.

ELEKTRIČNA KLIZNA VRATA

Dvostruka električna klizna vrata1 stvaraju široki otvor s obje strane automobila za sigurno i lako ulaženje i izlaženje putnika.

 

1Uz nadoplatu.

 
Osim toga, posebni senzori omogućuju hands-free otvaranje – sjajno rješenje kad imate pune ruke.
LAKO OTVARANJE I POKRETANJE

Uz jednostavan sustav otvaranja i pokretanja bez ključa1, samo uđite i krenite bez traženja ključeva automobila – dok god su vam u džepu, torbi ili negdje blizu vas.

 

1Uz nadoplatu.

 
PRISTUP KROZ STRAŽNJI PROZOR
Otvorite stražnji prozor Zafire-e Life neovisno o stražnjim vratima za jednostavan utovar manjih predmeta u prtljažnik ili u situacijama s ograničenim prostorom. 
DIMENZIJE
Zafira-e Life dostupna je u tri različite duljine vozila. Svaka varijanta pruža savršen odnos između relativno kompaktnih vanjskih dimenzija i prostrane, iznimno prilagodljive unutrašnjosti. Sve tri imaju visinu ispod 1,9 m – sjajno za podzemna parkirališta. 

Mala varijanta – duljine samo 4,6 m – dovoljno je žustra i okretna za gradske ulice i ograničene prostore. Srednja varijanta duga je 4,95 m, a velika 5,3 m.

 

Visina ispod 1,9 m ne vrijedi za vozila za koja je najveća specificirana nosivost 1400 kg.

SIGURNOST I INOVACIJE.

SIGURNOST I ZRAČNI JASTUCI

S prednjim zračnim jastucima za vozača i suvozača i bočnim zračnim jastucima ili zavjesama za putnike u sva tri reda1, Zafira-e Life shvaća vašu sigurnost jednako ozbiljno kao i vi.

 

1Bočne zračne zavjese za drugi i treći red dostupne su uz nadoplatu.

 
KSENONSKA PREDNJA SVJETLA

Potpuno ksenonska prednja svjetla1 u kombinaciji s LED dnevnim svjetlima1 dodaju dašak dizajnerske oštroumnosti i poboljšavaju vidljivost bez obzira na uvjete svjetla.

 

1Uz nadoplatu.

 
ISOFIX

Sva sjedala u drugom i trećem redu Zafire-e Life mogu se opremiti ISOFIX nosačima1 za lako i sigurno učvršćivanje najviše šest dječjih sjedalica.

 

1Uz nadoplatu. Nije dostupno za određene konfiguracije sjedala.

 
KAMERA ZA PREGLED STRAGA

Višenamjenska prednja i stražnja kamera1 omogućuju sigurnosne sustave kao što su prepoznavanje znakova ograničenja brzine1, upozorenje na umor vozača1 i 180° prikaz stražnjeg područja za parkiranje1.

 

1Uz nadoplatu.

 
SIGURNOSNI SUSTAVI
Automatski tempomat1 smanjuje ili vraća vašu brzinu radi održavanja podešenog razmaka od vozila ispred vas ovisno o situaciji. 

Po potrebi, automatsko kočenje u slučaju opasnosti1 počne kočiti neovisno o vozaču kako bi se izbjegao sudar. Upozorenje na mrtvi kut1 pomoću senzora i vizualne projekcije na bočnom ogledalu upozorava vozača na vozila u mrtvom kutu Zafire-e Life radi sprečavanja nesreća prilikom pretjecanja. Upozorenje na frontalni sudar1 skenira cestu ispred vas i upozorava vas na mogućnost sudara s vozilima ili pješacima.

 

1Uz nadoplatu.

POMOĆ VOZAČU
Upozorenje pri izlasku iz voznog traka1 registrira skretanje automobila izvan svoga traka i upozorava vozača zvučnim i vizualnim signalom. To je tek jedan od brojnih sustava pomoći vozaču koji olakšavaju svakodnevnu vožnju. 

Driver Drowsiness Alert1 analizira vaše vozačke obrasce pomoću prednje kamere i upravljača kako bi vas obavijestio kada je vrijeme za brzi odmor. Prilagodba ograničenja brzine1 koristi prepoznavanje znaka brzine za analizu promjena ograničenja brzine. Jednim pritiskom memorijske tipke omogućite tempomat da u skladu s tim prilagodi brzinu.

1 Uz nadoplatu.

HEAD-UP DISPLAY

Jedinstven u ovom segmentu, Head-Up Display Zafire-e Life1 omogućuje pogled na ključne informacije kao što su brzina i podaci tempomata projicirani na vjetrobranu u ravnini oka vozača.

 

1Uz nadoplatu.

 
PAMETNA SVJETLA

Zafira-e Life ima intuitivni sustav pametnih svjetala1 koji automatski prebacuje duga prednja svjetla na kratka kako bi se spriječilo zasljepljivanje drugih vozača.

 

1Uz nadoplatu.

 

SALON NA KOTAČIMA.

PANORAMSKI KROV

Zafira-e Life ima predivan panoramski krov1 koji kabinu preplavljuje svjetlošću i stvara vedru atmosferu. Ako je sunce prejako, samo pomaknite klizna sjenila prema naprijed kako bi vama i putnicima bilo ugodno u svakom trenutku.

 

1Uz nadoplatu.

 
PREMIUM UDOBNOST
Uživajte u novoj razini luksuza uz sjedalo s funkcijom masaže1ugrađeno u Zafiru-e Life, dostupno za vozača i suvozača na prednjem sjedalu za potpuno opuštenu atmosferu. 

Bez obzira na godišnje doba, uživajte u toplini i udobnosti Zafire Life s grijanim sjedalima1 u prvom redu – ili za sveobuhvatni osjećaj luksuza.

 

1 Dostupno samo s kožnatim sjedalima.

AUTOMATSKI KLIMA-UREĐAJ

Uz dvozonski automatski klima-uređaj1, putnici sprijeda i straga mogu birati svoje idealne postavke – nema više prepirke oko savršene temperature.

 

1Uz nadoplatu.

 

POVEZIVANJE.

INFOTAINMENT
Pronađite najbrži put do odredišta uz 7“ dodirni zaslon1 i sustav Multimedia Navi1 s uslugama navigacije uživo2, ugrađene u Zafiru-e Life. Sva vaša glazba i sadržaj na pametnom telefonu lako su vam dostupni uz Android Auto™1,3 ili Apple CarPlay™1,3

Uz nadoplatu.

Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Apple CarPlay™ je zaštićeni znak tvrtke Apple Inc., registriran u SAD-u i drugim zemljama. Android Auto je zaštićeni znak tvrtke Google Inc.

OPELCONNECT USLUGE1
Najbolji digitalni alati za planiranje puta. Provjerite električni doseg i programirajte vremena punjenja putem pametnog telefona, plus niz usluga za novu razinu sigurnosti i podrške kako biste ostali povezani i informirani. 
  • Osjećaj sigurnosti: Hitni poziv, poziv u slučaju kvara i informacije o statusu vozila.
  • Praktičnost: Daljinske funkcije za brave na vratima, trubu i svjetla te pogodnost plaćanja punjenja i parkiranja kao i automatskog plaćanja cestarine².
  • Pametna vožnja: Uživajte u opuštenoj vožnji zahvaljujući navigaciji uživo i upravljanju putovanjem.

 

¹ Dostupnost usluga OpelConnect razlikuje se ovisno o zemlji i vozilu. Usluge zahtijevaju pretplatu/naknadu i ovise o pokrivenosti i dostupnosti mobilne mreže.

² Uvođenje planirano početkom 2021.

VOZNA DINAMIKA.

UPRAVLJIVOST
Ne dopustite da vas veličina zavara – agilna i dinamična upravljivost Zafire-e Life omogućuje vam ugodno, svrsishodno iskustvo vožnje kakvo i očekujete od Opela. 
INTELLIGRIP

Zafira-e Life ima sustav IntelliGrip1 za dodatno prianjanje na zahtjevnim podlogama kao što su blato, pijesak ili snijeg i omogućuje sigurno držanje kolnika.

 

1Uz nadoplatu.

 

DODATNA OPREMA OPEL+.

Zadovoljava vaše individualne potrebe.

Istaknite svoju osobnost pomoću originalne Opel+ dodatne opreme i izvucite najviše iz svoje Zafire-e Life. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

 

Slika se može razlikovati od proizvoda u prodaji.

ŠTO JE SLJEDEĆE?