SKIP TO CONTENT
Značajke

NOVI OPEL GRANDLAND.

DIZAJN.

AMBICIOZAN I ODVAŽAN
Tipičnost je stvar prošlosti. Opelova odvažna i jasna filozofija dizajna pretvorila je novi Opel Grandland u SUV kakav još niste vidjeli. Izrazito sportska estetika u kombinaciji s preciznim njemačkim linijama recept je za jedinstvenu pojavu na cesti. Ovaj je SUV daleko od tipičnog.
 
FOKUS ONDJE GDJE JE POTREBAN
U unutrašnjosti novog Opel Grandlanda pronaći ćete zapanjujuću ploču zaslona Pure Panel. Ova radikalna promjena u osmišljavanju digitalnog iskustva vožnje pročišćuje i pojednostavljuje preopterećenje podacima tipično za većinu SUV-ova. Umjesto toga, Opel Grandland racionalizira sve svoje podatke i time ih digitalno pročišćuje, čime se uklanjaju nered, buka i smetnje.
 
OD TLA PREMA GORE
Kada kažemo da nema ništa tipično kada je riječ o novom Opel Grandlandu, to zaista i mislimo. Sve u vezi najnovijeg člana Opelove odvažne i besprijekorne obitelji razmotreno je i izrađeno do najsitnijih detalja, a zapanjujući sportski lagani aluminijski naplatci dostupni su kao 17”, 18” i 19”. 
 
OKRETANJE ZA VAMA POSTAT ĆE TIPIČNO
Vi niste tipični... pa zašto bi SUV koji vozite bio takav? Ponovno otkrijte svoju jedinstvenu individualnost dok istražujete dvobojne kombinacije krova i karoserije novog Grandlanda zbog kojih će se svi okretati za vama svaki put kada uključite svoj automobil.
 
VIŠE OD IMENA
Unaprijeđeni simbol Grandlanda jasan je dokaz čistog i odvažno osvježenog dizajna prisutnog u ovoj perjanici Opelovog SUV-a. Više od samo natpisne pločice, ovo je nagovještaj nevjerojatne tehnologije koja se nalazi ispod poklopca motora i pregled snage koja je spremna da se oslobodi. Ako tražite znak da je vožnja sada ušla u novo doba Granda, pronašli ste ga. 
SUOČITE SE S BUDUĆNOŠĆU
Iz svakog se kuta novi Opel Grandland ističe iz mase i ima smiona dizajnerska rješenja, progresivne istaknute detalje i inovativnu tehnologiju koja mu omogućuje da to učini sa samopouzdanjem. Od prednjeg do stražnjeg kraja, od ikoničkog Opel Vizora do oblikovanih LED stražnjih svjetala, uvijek postoji još nešto što možete otkriti na Grandlandu.
 

INOVACIJE.

SVJETLA INTELLILUX LED PIXEL
Predstavljamo revolucionarna prednja svjetla IntelliLux LED® Pixel1 – sljedeći korak u tehnologiji svjetala. Najbolji sustav u klasi poboljšava noćnu vidljivost trajnim snopom dugih svjetala bez zasljepljivanja da bi se izbjeglo zasljepljivanje nadolazećih vozača. Svako se prednje svjetlo sastoji od 84 segmenta koji se prilagođavaju prometnim uvjetima tako da automatski isključuju pojedinačne jedinice.

1 Dostupnost ovisi o ponudi 
NOĆNI VID (NIGHT VISION)
Obično vam samo prednja svjetla pomažu da vidite kada vozite noću. Sve do sada, odnosno do naše najnovije inovacije za noćnu vožnju, noćnog vida1. Napredna infracrvena kamera značajno poboljšava vidljivost 300 m ispred vas, dalje od uobičajenog dosega prednjih svjetala, te će prepoznati pješake ili životinje u mraku i prikazati videozapis izravno na digitalnoj ploči. Ako se nešto previše približi, pokrenut će se i sustav automatskog kočenja u slučaju opasnosti.  Dakle, kada je riječ o sigurnijoj vožnji noću, novi Grandland svakako nije samo tipičan SUV.
 
1 Dostupnost ovisi o ponudi. Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču. 
AUTOMATSKO KOČENJE U SLUČAJU OPASNOSTI
Sustav1 zvučno upozorava vozača o opasnoj situaciji pred njim. Ako se drugi automobil ili pješak previše približe, smanjuje brzinu ili zaustavlja vozilo. 

1 Automatsko kočenje u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka automatski djeluje na brzinama iznad 5 km/h i ispod 140 km/h. Za brzine od 5 do 30 km/h mjerni parametar usporavanja za smanjivanje brzine udara u sudaru iznosi 0,9 g. Za brzine od 30 do 140 km/h sustav smanjuje brzinu za maksimalno 50 km/h. Iznad tog praga vozač mora sam kočiti kako bi dodatno smanjio brzinu.  Radni raspon brzine u sustavu automatskog kočenja u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka ovisi o otkrivenoj prepreci (predmet u pokretu: od 5 do 140 km/h; predmet u mirovanju: od 5 do 80 km/h; pješak: od 5 do 60 km/h). Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.
 
POBOLJŠANA POMOĆ PRI PARKIRANJU 1
Opel Grandland detektirat će parkirno mjesto i usmjeriti vas prema njemu. Sve što trebate učiniti jest ubrzati i kočiti. To je pametan potez.

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču. 
PREDNJA KAMERA I KAMERA ZA PREGLED STRAGA

Vidjet ćete više od onoga što biste inače vidjeli, uz puno pouzdanje, čak i u skučenim prostorima. Naša napredna kamera za pregled sprijeda i straga1 detektira predmete koji su vam na putu dok vi gledate što se događa na zaslonu – time parkiranje i vožnja unatrag postaju nevjerojatno laki.

 

1Dostupnost ovisi o ponudi.

 
AKTIVNA POMOĆ ZA OSTANAK U TRAKU1
S pomoću sustava prednje kamere „Opel eye”, ako slučajno izađete iz traka, automobil će vas upozoriti i automatski lagano usmjeriti natrag u ispravan položaj. Opel Grandland izrađen je da u svakom trenutku brine o vašoj sigurnosti.

1 Dostupno samo s opcijom naprednog tempomata. Vozač mora zadržati kontrolu nad vozilom u svakom trenutku.
 
POMOĆ ZA UKLJUČIVANJE NA AUTOCESTU
Pomoć za uključivanje na autocestu inovativna je sinergija sustava Grandlanda koja kombinira napredni tempomat, funkciju Zaustavi i pokreni te pomoć za pozicioniranje u traku. Funkcionira kao poluautomatski sustav koji vam pomaže da se uključite na autocestu, pratite određeni trak ili pratite vozilo ispred vas. Aktivira se pritiskom gumba i omogućuje vam da u svakom trenutku ponovno preuzmete kontrolu nad sustavom tako da jednostavno pomaknete upravljač. 

PREMIUM UDOBNOST.

ERGONOMSKA SJEDALA ACTIVE

Zaboravite na tipičnu bol u leđima koju osjećate na dugim putovanjima, ergonomska prednja sjedala Active, koja je certificirala Akcija za zdrava leđa (ARG)1, pružaju vrhunski osjećaj sjedenja tijekom dugih putovanja.

 

 • Opušteni položaj za sjedenje
 • Prilagodljivo na 16 načina2
 •  Luksuzne kožne presvlake2
 •  Značajke grijanja i ventilacije2


1 Dostupnost ovisi o ponudi. Certifikat je pečat kvalitete koji dodjeljuje neovisna komisija za ispitivanja koju čine stručnjaci iz različitih područja medicine.
2 Uz nadoplatu za odabrane razine opreme.

 
ZNAČAJKE GRIJANJA

Pobijedite hladnoću s pomoću ovih značajki grijanja:

 

 • Grijana prednja i stražnja sjedala1. Počastite sebe i svoje suputnike toplim sjedalima.
 • Grijani obruč upravljača1. Pritisnite gumb i vaš će obruč upravljača zagrijati vaše ruke.
 • Thermatec™ grijani vjetrobran1. Gledajte kako se led brzo topi.
 • Grijana vanjska ogledala1. Nema više struganja leda. Jasan pogled u trenu.


1 Dostupnost ovisi o ponudi.

 
HANDS-FREE OTVARANJE PRTLJAŽNIKA
Zašto otvarati prtljažnik na tipičan način? Nogom upravljani električni sustav otvaranja vrata prtljažnika¹ omogućuje brzo i lako otvaranje pokretom noge ispod stražnjeg odbojnika ili dodirom gumba.

1 Dostupnost ovisi o ponudi. 

POVEZIVANJE.

SUSTAV ZA INFORMIRANJE I ZABAVU1

Novi Grandland sadrži našu najnoviju potpuno digitalnu ploču Pure Panel. Zahvaljujući potpuno integriranom dodirnom zaslonu sustava za informiranje i zabavu od 10 inča, jednostavno se možete informirati i zabavljati.  Povezivanje pametnog telefona putem aplikacija Apple CarPlay™1,3 ili Android Auto™2,3 jednostavno je i besprijekorno.

 • Reprodukcija glazbe
 • Primanje poruka e-pošte i funkcija čitanja naglas
 • Pristup fotografijama putem USB-a
 • Audiostreaming i pozivi bez upotrebe ruku putem značajke Bluetooth®4


1Apple CarPlay™ i Apple Siri™ registrirani su zaštićeni znakovi tvrtke Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama.
2Android Auto™ registrirani je zaštićeni znak tvrtke Google Inc.
3Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod ovlaštenog Opel partnera.
4Bluetooth® je registrirani zaštićeni znak tvrtke Bluetooth SIG Inc.

 
NAVIGACIJA

Posjetite mjesta na koja inače ne biste išli. Europa vam je nadohvat ruke zahvaljujući 3D karti putem sustava Multimedia Navi Pro s dodirnim zaslonom od 10’’, uključujući usluge navigacije u stvarnom vremenu2.

 

 • Dinamična 3D navigacija putem prometnog servisa TMC
 • Europska integrirana baza karata
 • Točke interesa i značajke međuodredišta
 • Glasovni i strukturirani unos odredišta
 
1 Dostupnost ovisi o ponudi.
2 Usluge navigacije u stvarnom vremenu uključuju online promet, cijene goriva, informacije o parkiralištima, online pretragu točaka interesa, online pretragu točaka interesa za punionice te upozorenja o vremenskim uvjetima i sigurnosti prometa (nije dostupno u Njemačkoj i Švicarskoj).

 

 
BEŽIČNO PUNJENJE

Uz induktivni sustav bežičnog punjenja1 u Grandlandu, kabeli više nisu potrebni.

 

 • Stanica za bežično punjenje pomoći će vam s uvijek nedovoljno napunjenim telefonima.
 • Dostupno za upotrebu s odabranim pametnim telefonima.
 
Napomena: integrirana zavojnica ili priključak možda će biti potrebni za neke pametne telefone.

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Samo za uređaje koji imaju omogućen PMA ili QI. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite kod ovlaštenog Opel partnera.
 
OPELCONNECT

Uz našu ponudu inteligentnih usluga1 sigurni ste na cesti i povezani sa svime, gdje god se nalazili.

 

 • Sigurnost: uz automatski hitni poziv1, automatski poziv u slučaju kvara1 i redovite informacije o statusu vozila možete biti mirni u svakom trenutku.
 • e-daljinsko upravljanje2: prethodna klimatizacija unutrašnjosti, upravljanje kontrolama i punjenjem, provjera razine baterije.
 • Inteligentna vožnja: putujte opušteno zahvaljujući navigaciji u stvarnom vremenu3 i planiranju putovanja.1 Upotreba poziva u slučaju opasnosti i u slučaju kvara zahtijeva besplatni ugovor s pisanim pristankom na određivanje lokacije vozila pri naručivanju vozila i ovisi o pokrivenosti mreže i dostupnosti. Informacije o usluzi OpelConnect dostupne su na connect.opel.hr. Primjenjuju se pojedinačni opći uvjeti i odredbe.
2 Samo za električna vozila.
3 Usluge navigacije u stvarnom vremenu besplatne su 36 mjeseci nakon aktivacije. Nakon toga se usluge navigacije u stvarnom vremenu naplaćuju.

 

VOZNA DINAMIKA.

MOTORI
Doživite snagu i kontrolu od trenutka kada pokrenete motor uz robusne performanse Opel Grandlanda. Tehnološki napredni pogonski agregati dostupni su uz vaš motor po izboru, uključujući 1.2 benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem goriva vrhunskog odziva i snažni 1.5 turbo dizelski motor, oba snage 96 kW / 130 KS.
 
UČINKOVITOST
Sportski doseg turbo motora Opel Grandlanda s niskim trenjem i visokom učinkovitošću pruža vam mogućnost ručnog ili glatkog automatskog 8-stupanjskog prijenosa, s naprednim pogonskim agregatima Start/Stop za uštedu goriva. Svi dizelski motori imaju tehnologiju kontrole emisija nove generacije.
 
INTELLIGRIP
Moć malo vrijedi bez kontrole. Sustav IntelliGrip usmjerava snagu dinamičnog pogonskog agregata Opel Grandlanda upravo tamo gdje je potrebna za povećanje prianjanja u teškim uvjetima i pri rotaciji kotača jednakoj nuli. Ovaj pametni sustav omogućuje optimalno trenje i stabilnost na svim vrstama površina, automatski prilagođavajući distribuciju okretnog momenta kotačima i mijenjajući postavke ESP-a (Electronic Stability Program). Vozači mogu unaprijed postaviti sustav IntelliGrip za blato, snijeg ili pijesak s pomoću jednostavnog rotirajućeg brojčanika na središnjoj konzoli – ili ga ostaviti u Normalnom načinu tako da sustav IntelliGrip prati situaciju dok vi uživate u sigurnijoj, opuštenijoj gradskoj vožnji i vožnji po autocesti.
 

OPEL+ DODATNA OPREMA.

Sve za vaše potrebe.

Istaknite svoju osobnost s pomoću originalne Opel+ dodatne opreme i iskoristite svoj Grandland na najbolji način. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

Slika se može razlikovati od proizvoda u prodaji.