Skip To Content
Značajke

Novi Opel Grandland Plug-in Hybrid

Dizajn

Ambiciozan i odvažan
Naš najambiciozniji redizajn dosad, Opel Grandland plug-in hibrid kombinacija je odvažne estetike i preciznog njemačkog inženjeringa kako bi se stvorio SUV kao nijedan drugi. S novim prepoznatljivim Vizorom® kao glavnom karakteristikom ovog odvažnog redizajna, Grandland Plug-in Hybrid ima pouzdani stav i pojavu na cesti kao nijedan drugi SUV. 
Fokus ondje gdje je potreban
U unutrašnjosti Grandland Plug-in Hybrida pronaći ćete zapanjujuću ploču zaslona Pure Panel®. Radikalna digitalna evolucija iskustva vožnje pročišćuje i pojednostavljuje preopterećenje podacima tipično za većinu modernih vozila. Umjesto toga, Opel Grandland Plug-in Hybrid racionalizira svoje podatke o vožnji i time ih digitalno pročišćuje, čime se uklanjaju nered, buka i smetnje. 
Od tla prema gore
Kad kažemo da je ovo potpuno nova generacija SUV-a, to znači više od puke promjene izgleda. Grandland Plug-in Hybrid rekonstruiran je iz temelja. Svaki aspekt i značajka precizno su izrađeni do najmanjih detalja, što se može vidjeti u zapanjujućim vanjskim oblogama, bojama karoserije i ponudi sportskih laganih aluminijskih naplataka koji su dostupni u 17”, 18” i 19”. 
Okretanje za vama postat će tipično
Izrazite svoj jedinstveni stil istraživanjem dvobojne kombinacije krova i karoserije Grandland Plug-in Hybrida zbog kojih će se svi okretati za vama svaki put kada se pojavite. 
Više od imena
Unaprijeđeni simbol Grandlanda jasan je dokaz čistog i odvažnog osvježenog dizajna prisutnog u ovoj Opelovoj SUV perjanici. Više od samo natpisne pločice, ovo je nagovještaj nevjerojatne tehnologije koja se nalazi ispod poklopca motora i upozorenje o snazi spremnoj da se oslobodi. Ovo je dosad najsigurniji znak da je stigla cijela nova generacija SUV-a. 
Suočite se s budućnošću
Grandland Plug-in Hybrid nema premca. S koje god strane ga promatrate, primijetit ćete smiona dizajnerska rješenja i progresivne istaknute detalje. Na prednjoj strani Opelov prepoznatljivi Vizor elegantno integrira uređaje prednjeg dijela, senzore i funkcije u jedinstveni elegantni izgled. Na stražnjoj su strani oblikovana potpuno LED stražnja svjetla koja savršeno odražavaju Vizor – no to nije sve, uz Grandland Plug-in Hybrid uvijek ćete otkriti nešto novo. 

Inovacije

Svjetla Intelli-Lux LED Pixel

Predstavljamo revolucionarna prednja svjetla IntelliLux LED® Pixel1 – sljedeći korak u tehnologiji svjetala. Najbolji sustav u klasi poboljšava noćnu vidljivost trajnim snopom dugih svjetala bez zasljepljivanja kako bi se izbjeglo zasljepljivanje nadolazećih vozača. Svako se prednje svjetlo sastoji od 84 segmenta koji se prilagođavaju prometnim uvjetima tako da automatski isključuju pojedinačne jedinice.

1 Dostupnost ovisi o ponudi

 

 
Sustav za noćnu vožnju Night Vision

Iskoračite iz mračnog doba s Opelovim nevjerojatnim sustavom Night Vision1. Infracrvena kamera smještena sprijeda „vidi” ljude i životinje do 100 m ispred primjenom toplinske razlike između njih i njihove okoline, kao i njihov smjer kretanja, i prikazuje to na sklopu za informiranje vozača. Za još veću sigurnost sustav Night Vision koordinira sa sustavom automatskog kočenja u slučaju opasnosti kako bi se autonomno zaustavio u slučaju potencijalnih sudara.  

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

 
Automatsko kočenje u slučaju opasnosti
Sustav1 zvučno upozorava vozača o opasnoj situaciji pred njim. Ako se drugi automobil ili pješak previše približe, smanjuje brzinu ili zaustavlja vozilo.

1 Automatsko kočenje u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka automatski djeluje na brzinama iznad 5 km/h i ispod 140 km/h. Za brzine od 5 do 30 km/h mjerni parametar usporavanja za smanjivanje brzine udara u sudaru iznosi 0,9 g. Za brzine od 30 do 140 km/h sustav smanjuje brzinu za maksimalno 50 km/h. Iznad tog praga vozač mora sam kočiti kako bi dodatno smanjio brzinu. Radni raspon brzine u sustavu automatskog kočenja u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka ovisi o otkrivenoj prepreci (predmet u pokretu: od 5 do 140 km/h; predmet u mirovanju: od 5 do 80 km/h; pješak: od 5 do 60 km/h). Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.
 
Poboljšana pomoć pri parkiranju1

Grandland Plug-in Hybrid detektirat će parkirno mjesto i usmjeriti vas prema njemu. Sve što trebate učiniti jest ubrzati i kočiti. To je pametan potez. 

 

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava.  

Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

 
Prednja kamera i kamera za pregled straga

Uz potpunu jasnoću vida imat ćete samopouzdanje za manevriranje čak i u najužim prostorima. Opel Grandland Plug-in Hybrid ima naprednu prednju kameru i kameru za pregled straga1 koje detektiraju predmete koji su vam na putu te ih jasno prikazuju na zaslonu, čime parkiranje i vožnja unatrag postaju nevjerojatno laki.

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi.

 
Pomoć za ostanak u traci i upozorenje na izlazak iz trake

Uživajte u višoj razini sigurnosti i osviještenosti tijekom vožnje. Pomoć za ostanak u traci (LKA)1,2 aktivno reagira na opasnu vožnju lagano usmjeravajući2 vozilo natrag u traku. Upozorenje na izlazak iz trake (LDP)3 upozorava vas kada nenamjerno izađete iz označene trake. 

 

1 Uz nadoplatu.

2 Ruke moraju ostati na volanu tijekom upotrebe.

3 Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

 
Pomoć za uključivanje na autocestu
Pomoć za uključivanje na autocestu inovativna je sinergija sustava Grandland Plug-in Hybrida koja kombinira napredni tempomat s funkcijom Zaustavi i pokreni te pomoći za pozicioniranje u traci. Funkcionira kao poluautomatski sustav koji vam pomaže da se uključite na autocestu, pratite određenu traku ili vozilo ispred vas. Aktivira se pritiskom gumba, a kontrolu nad sustavom možete ponovno preuzeti u bilo kojem trenutku pomicanjem upravljača. 
Automatski mjenjač s 8 stupnjeva prijenosa

Odaberite između 4 načina vožnje – električni, hibridni, sportski i 4WD1.  Hibridni će način automatski odabrati najučinkovitiju opciju, pametno se prebacujući na električni način pri niskim brzinama za nula emisija. Automatska mjenjačka kutija s električnim prebacivanjem sadrži sljedeće načine vožnje:

 

 • Parkirni
 • Neutralni
 • Vožnja
 • Unatrag
 • Povećano regenerativno kočenje
 
1 Način pogona na 4 kotača samo na modelima Hybrid4.
 

Premium udobnost

Ergonomska sjedala Active

Ergonomska prednja sjedala Active modela Opel Grandland Plug-in Hybrid, koja je certificirala Akcija za zdrava leđa (AGR)1, pružaju nadmoćno ugodno sjedenje tijekom dugih putovanja.

 

 • Opušteni položaj za sjedenje
 • Podesivo na 16 načina2
 • Luksuzne kožne presvlake2
 • Značajke grijanja i ventilacije2

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Certifikat je pečat kvalitete dobiven od neovisne komisije za ispitivanja koju čine stručnjaci iz različitih područja medicine.

2 Uz nadoplatu za odabrane razine opreme.

 
Značajke grijanja

Pobijedite hladnoću s ovim značajkama grijanja:

 

 • Grijana prednja i stražnja sjedala. Počastite sebe i svoje suputnike toplim sjedalima
 • Grijani obruč upravljača. Pritisnite gumb i vaš će obruč upravljača zagrijati vaše ruke.
 • Thermatec™ grijani vjetrobran. Gledajte kako se led brzo topi.
 •  Grijana vanjska ogledala1. Nema više struganja leda. Jasan pogled u trenu.
 
1 Dostupnost ovisi o ponudi.
 
Hands-free otvaranje prtljažnika

Ruke su vam zauzete? Sustav stražnjih podiznih vrata koja se otvaraju pokretom noge1 otvara vrata brzo i jednostavno, bilo da zamahnete nogom ispod stražnjeg branika ili pritiskom na gumb.

 

1 Dostupnost ovisi o ponudi

 

Povezivanje

Sustavi za informiranje i zabavu1

Grandland Plug-in Hybrid sadrži našu najnoviju potpuno digitalnu ploču Pure Panel®. Zajedno s dodirnim zaslonom za multimediju od 7 inča i zaslonom za navigaciju od 10 inča, jednostavno se možete povezati i zabavljati. Jednostavno i besprijekorno možete povezati svoj pametni telefon putem aplikacija Apple CarPlay™1,3 ili Android Auto™2,3 za karte, usluge tekstnih poruka i prijenos audiozapisa putem šest izvrsno podešenih zvučnika. 

 

 • AM/FM i DAB radio
 • Audiostreaming i pozivi bez upotrebe ruku putem značajke Bluetooth4
 • Reprodukcija glazbe putem USB-a
 • Glasovno upravljanje putem povezanog pametnog telefona

 

1Apple CarPlay™ i Apple Siri™ registrirani su žigovi društva Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim državama.

2Android Auto™ registrirani je žig društva Google Inc.

3Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operacijskog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod ovlaštenog Opel partnera.

4Bluetooth® je registrirani žig društva Bluetooth SIG Inc.

 
Navigacija

Odvažno putujte, čak i tamo gdje nikada prije niste bili. Europa vam je na dohvat ruke uz integriranu 3D kartu putem sustava Multimedia Navi Pro sa zaslonom od 10’ inča osjetljivim na dodir, uključujući usluge navigacije u stvarnom vremenu Plus1,2.

 

 • Dinamična 3D navigacija s pomoću online prometnog servisa putem usluge OpelConnect
 • Europska integrirana baza karata
 • Točke interesa i značajke međuodredišta
 • Glasovno upravljanje navigacijom, audiosustavom i telefonom

 

1Usluge navigacije u stvarnom vremenu uključuju online promet, cijene goriva, informacije o parkiralištima, online pretragu točaka interesa, online pretragu točaka interesa za punionice te upozorenja o vremenskim uvjetima i sigurnosti prometa (nije dostupno u Njemačkoj i Švicarskoj).

2 Usluge navigacije u stvarnom vremenu uključuju online promet, cijene goriva, informacije o parkiralištima, online pretragu točaka interesa, online pretragu točaka interesa za punionice te upozorenja o vremenskim uvjetima i sigurnosti prometa (nije dostupno u Njemačkoj i Švicarskoj). Usluge navigacije u stvarnom vremenu / napredne navigacije u stvarnom vremenu Plus uključene su 3 godine i s obzirom na to podložne dodatnim troškovima pretplate. Dostupnost i opseg usluge razlikuju se ovisno o zemlji i vozilu. Za više informacija kontaktirajte lokalnog Opel partnera.

 
Bežično punjenje

Uz induktivni sustav bežičnog punjenja1 Grandland Plug-in Hybrida kabeli više nisu potrebni. 

 

 • Stanica za bežično punjenje pomoći će vam s uvijek nedovoljno napunjenim telefonima.
 • Dostupno za upotrebu s odabranim pametnim telefonima. 

 

Napomena: integrirana zavojnica ili priključak mogu biti potrebni za neke pametne telefone.

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Samo za uređaje koji imaju omogućen PMA ili QI. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite kod ovlaštenog Opel partnera.

 
OpelConnect

Sustavi pametnih tehnologija i povezane usluge1 koje nude povezivanje i moderne inovacije za vašu sigurnost te za uzbudljivo i isplativo putovanje.

Bezbrižna vožnja: hitni poziv i poziv u slučaju kvara2, kao i informacije o statusu vozila, pružaju kilometražu, razinu goriva ili upozorenja o održavanju za dobar osjećaj u svako vrijeme. 

Praktičnost: e-daljinsko upravljanje3 za provjeru napunjenosti baterije, upravljanje punjenjem i klima uređajem putem aplikacije myOpel

Pametna vožnja: vozite opušteno zahvaljujući navigaciji u stvarnom vremenu / naprednoj navigaciji u stvarnom vremenu Plus4 i upravljanju putovanjem.

 

1 Dostupnost i opseg usluge razlikuju se ovisno o zemlji i vozilu. Usluge zahtijevaju pretplatu/naknadu i ovise o pokrivenosti i dostupnosti mobilne mreže.

2 Upotreba hitnog poziva i poziva u slučaju kvara zahtijeva potpisivanje Uvjeta korištenja s pisanom privolom za određivanje lokacije vozila pri naručivanju vozila i ovisi o pokrivenosti mreže i dostupnosti. Informacije o usluzi Opel Connect na https://connect.opel.hr/. Primjenjuju se pojedinačni opći uvjeti i odredbe.

3 Samo za Grandland Hybrid

4 Usluge navigacije u stvarnom vremenu / napredne navigacije u stvarnom vremenu Plus uključene su 3 godine i s obzirom na to su podložne dodatnim troškovima pretplate. Dostupnost i opseg usluge razlikuju se ovisno o zemlji i vozilu. Usluge zahtijevaju pretplatu/naknadu i ovise o pokrivenosti i dostupnosti mobilne mreže. Za više informacija kontaktirajte lokalnog Opel partnera.

 

Opel+ dodatna oprema

Sve za vaše potrebe

Izrazite svoju osobnost pomoću originalne Opel+ dodatne opreme i iskoristite svoj Grandland Plug-in Hybrid na najbolji način. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

Slika se može razlikovati od proizvoda u prodaji.