SKIP TO CONTENT
Značajke

NOVI OPEL GRANDLAND HYBRID.

DIZAJN.

AMBICIOZAN I ODVAŽAN
Naš najambiciozniji redizajn dosad, novi Opel Grandland Hybrid kombinacija je odvažne estetike i preciznog njemačkog inženjeringa kako bi se stvorio SUV kao nijedan drugi. S novim prepoznatljivim vizirom kao glavnom karakteristikom ovog odvažnog redizajna, Grandland ima pouzdani stav i pojavu na cesti bolju od tipičnog SUV-a. 
FOKUS ONDJE GDJE JE POTREBAN
Novi Grandland Hybrid sadrži Opelovu novu ploču Pure Panel. Ovaj integrirani zaslon transformira iskustvo vožnje dajući svim informacijama za vozača „digitalno pročišćivanje”, prekrasno ih optimizirajući kako bi se uklonila nepotrebna ometanja i buka. 
POD TLA PREMA GORE
Kada kažemo da novi Grandland Hybrid nije samo tipičan SUV, mislimo na sve od tla prema gore. Sve u vezi s najnovijim članom Opelove odvažne i besprijekorne obitelji razmotreno je i izrađeno do najmanjih detalja, što se može vidjeti u zapanjujućim vanjskim oblogama koje su sada dostupne u bojama karoserije i zapanjujućim sportskim laganim aluminijskim naplatcima (dostupni 17”, 18” i 19”). 
OKRETANJE ZA VAMA POSTAT ĆE TIPIČNO
Vi niste tipični... pa zašto bi SUV koji vozite bio takav? Ponovno otkrijte svoju jedinstvenu individualnost dok istražujete dvobojne kombinacije krova i karoserije novog Grandland Hybrida zbog kojih će se svi okretati za vama svaki put kada upalite svoj automobil.
 
VIŠE OD IMENA
Unaprijeđeni simbol Grandlanda jasan je dokaz čistog i odvažnog osvježenog dizajna prisutnog u ovoj perjanici Opelovog SUV-a. Više od samo natpisne pločice, ovo je nagovještaj nevjerojatne tehnologije koja se nalazi ispod poklopca motora i upozorenje o snazi spremnoj da se oslobodi. Ovo je dosad najsigurniji znak da je vožnja sada ušla u novo doba Granda. 
SUOČITE SE S BUDUĆNOŠĆU
Iz svakog ugla Grandland Hybrid je bez premca. S koje god strane ga promatrate, primijetit ćete smiona dizajnerska rješenja i progresivne istaknute detalje. Na prednjoj strani Opelov prepoznatljivi vizir elegantno integrira uređaje prednjeg dijela, senzore i funkcije u jedinstveni modul. Na stražnjoj strani oblikovana potpuno LED stražnja svjetla koja savršeno odražavaju vizir... ali uz Grandland Hybrid uvijek ćete otkriti još nešto.
 

INOVACIJE.

SVJETLA INTELLILUX LED PIXEL
Predstavljamo revolucionarna prednja svjetla IntelliLux LED® Pixel¹ – sljedeći korak u tehnologiji svjetala. Najbolji sustav u klasi poboljšava noćnu vidljivost trajnim snopom dugih svjetala bez zasljepljivanja kako bi se izbjeglo zbunjivanje nadolazećih vozača. Svako se prednje svjetlo sastoji od 84 segmenta koji se prilagođavaju prometnim uvjetima tako da automatski isključuju pojedinačne jedinice.

1 Dostupnost ovisi o ponudi 
NOĆNI VID
Obično vam samo vaša prednja svjetla pomažu da vidite kada vozite noću. Sve do sada, odnosno do naše najnovije inovacije za noćnu vožnju, noćnog vida1. Napredna infracrvena kamera značajno poboljšava vidljivost 300 m ispred vas, dalje od uobičajenog dosega prednjih svjetala, te će prepoznati pješake ili životinje u mraku i prikazati video izravno na digitalnoj ploči. Ako se nešto previše približi, pokrenut će se i sustav automatskog kočenja u slučaju opasnosti.  Dakle, kada je riječ o sigurnijoj vožnji noću, novi Grandland svakako nije tipični SUV.
 
1 Dostupnost ovisi o ponudi. Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču. 
AUTOMATSKO KOČENJE U SLUČAJU OPASNOSTI
Sustav1 zvučno upozorava vozača o opasnoj situaciji pred njim. Ako se drugi automobil ili pješak previše približe, smanjuje brzinu ili zaustavlja vozilo.

1 Automatsko kočenje u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka automatski djeluje na brzinama iznad 5 km/h i ispod 140 km/h. Za brzine od 5 do 30 km/h mjerni parametar usporavanja za smanjivanje brzine udara u sudaru iznosi 0,9 g. Za brzine od 30 do 140 km/h sustav smanjuje brzinu za maksimalno 50 km/h. Iznad tog praga vozač mora sam kočiti kako bi dodatno smanjio brzinu. Radni raspon brzine u sustavu automatskog kočenja u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka ovisi o otkrivenoj prepreci (predmet u pokretu: od 5 do 140 km/h; predmet u mirovanju: od 5 do 80 km/h; pješak: od 5 do 60 km/h). Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.
 
POBOLJŠANA POMOĆ PRI PARKIRANJU1
Grandland Hybrid detektirat će parkirno mjesto i usmjeriti vas prema njemu. Sve što trebate učiniti jest ubrzati i kočiti. To je pametan potez.

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava.  
Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču. 
PREDNJA KAMERA I KAMERA ZA PREGLED STRAGA

Vidjet ćete više od onoga što biste inače vidjeli, uz puno pouzdanje, čak i u skučenim prostorima. Naša napredna kamera za pregled sprijeda i straga1 detektira predmete koji su vam na putu dok vi gledate što se događa na zaslonu – time parkiranje i vožnja unatrag postaju nevjerojatno laki.

 

1Dostupnost ovisi o ponudi.

 
AKTIVNA POMOĆ ZA OSTANAK U TRAKU1
S pomoću sustava prednje kamere „Opel eye”, ako slučajno izađete iz traka, automobil će vas upozoriti i automatski lagano usmjeriti natrag u ispravan položaj. Grandland Hybrid izrađen je da u svakom trenutku brine o vašoj sigurnosti.

1 Dostupno samo s opcijom naprednog tempomata. Vozač mora zadržati kontrolu nad vozilom u svakom trenutku.
 
POMOĆ ZA UKLJUČIVANJE NA AUTOCESTU
Pomoć za uključivanje na autocestu inovativna je sinergija sustava Grandland Hybrida koja kombinira napredni tempomat, funkciju Zaustavi i pokreni te pomoć za pozicioniranje u traku. Funkcionira kao poluautomatski sustav koji vam pomaže da se uključite na autocestu, pratite određeni trak ili pratite vozilo ispred vas. Aktiviranjem pritiskom na gumb možete ponovno preuzeti kontrolu nad sustavom u bilo kojem trenutku pomicanjem upravljača. 
SOFISTICIRANI AUTOMATSKI MJENJAČ S 8 STUPNJEVA PRIJENOSA

Odaberite između 4 načina vožnje – električni, hibridni, sportski i 4WD1.  Hibridni će način automatski odabrati najučinkovitiju opciju, pametno se prebacujući na električni način pri niskim brzinama za nula emisija. Automatska mjenjačka kutija s električnim prebacivanjem sadrži sljedeće načine vožnje:

 

 • Parkirni
 • Neutralni
 • Vožnja
 • Unatrag
 • Povećano regenerativno kočenje
 
1 Način pogona na 4 kotača samo na modelima Hybrid4.
 

PREMIUM UDOBNOST.

ERGONOMSKA SJEDALA ACTIVE

Zaboravite na tipičnu bol u leđima koju osjetite na dugim putovanjima, ergonomska prednja sjedala Active, koja je certificirala Akcija za zdrava leđa (ARG)1, pružaju nadmoćno sjedenje tijekom dugih putovanja.

 

 • Opušteni položaj za sjedenje
 • Prilagodljivo na 16 načina2
 • Luksuzne kožne presvlake2
 • Značajke grijanja i ventilacije2


1 Dostupnost ovisi o ponudi. Certifikat je pečat kvalitete dobiven od neovisne komisije za ispitivanja koju čine stručnjaci iz različitih područja medicine.
2 Uz nadoplatu za odabrane razine opreme.

 
ZNAČAJKE GRIJANJA

Pobijedite hladnoću s ovim značajkama grijanja:

 

 • Grijana prednja i stražnja sjedala. Počastite sebe i svoje suputnike toplim sjedalima
 • Grijani obruč upravljača. Pritisnite gumb i vaš će obruč upravljača zagrijati vaše ruke.
 • Thermatec™ grijani vjetrobran. Gledajte kako se led brzo topi.
 •  Grijana vanjska ogledala1. Nema više struganja leda. Jasan pogled u trenu.
 
1 Dostupnost ovisi o ponudi.
 
HANDS-FREE OTVARANJE PRTLJAŽNIKA
Zašto otvarati prtljažnik na tipičan način? Sustav otvaranja prtljažnika pokretom noge1 otvara vrata brzo i jednostavno, bilo da zamahnete nogom ispod stražnjeg branika ili pritiskom na gumb.

1 Dostupnost ovisi o ponudi 

POVEZIVANJE.

SUSTAVI ZA INFORMIRANJE I ZABAVU1

Novi Grandland Hybrid sadrži našu najnoviju potpuno digitalnu ploču Pure Panel. Zajedno s potpuno integriranim dodirnim zaslonom od 10 inča sustava za informiranje i zabavu, jednostavno se možete informirati i zabavljati. Jednostavno je besprijekorno povezati svoj pametni telefon putem aplikacija Apple CarPlay™1,3 ili Android Auto™2,3.

 • Reprodukcija glazbe
 • Primanje poruka e-pošte i funkcija čitanja naglas
 • Pristup fotografijama putem USB-a
 • Audiostreaming i pozivi bez upotrebe ruku putem značajke Bluetooth®4


1Apple CarPlay™ i Apple Siri™ registrirani su zaštitni znakovi tvrtke Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama.
2Android Auto™ je registrirani zaštitni znak tvrtke Google Inc.
3Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod ovlaštenog Opel partnera.
4Bluetooth® je registrirani zaštitni znak tvrtke Bluetooth SIG Inc.

 
NAVIGACIJA

Posjetite mjesta na koja inače ne biste išli. Europa vam je na dohvat ruke uz integriranu 3D kartu putem Multimedia Navi Pro sa zaslonom od 10’’ osjetljivim na dodir, uključujući usluge navigacije u stvarnom vremenu2.

 

 • Dinamična 3D navigacija putem prometnog servisa TMC
 • Europska integrirana baza karata
 • Točke interesa i značajke međuodredišta
 • Glasovni i strukturirani unos odredišta
 
1 Dostupnost ovisi o ponudi.
2 Usluge navigacije u stvarnom vremenu uključuju online promet, cijene goriva, informacije o parkiralištima, online pretragu točaka interesa, online pretragu točaka interesa za punionice te upozorenja o vremenskim uvjetima i sigurnosti na cestama (nije dostupno u Njemačkoj i Švicarskoj).

 

 
BEŽIČNO PUNJENJE

Uz induktivni sustav bežičnog punjenja1 Grandland Hybrida kabeli više nisu potrebni.

 

 • Stanica za bežično punjenje pomoći će vam s uvijek nedovoljno napunjenim telefonima.
 • Dostupno za upotrebu s odabranim pametnim telefonima.
 
Napomena: integrirana zavojnica ili priključak mogu biti potrebni za neke pametne telefone.

1 Dostupnost ovisi o ponudi. Samo za uređaje koji imaju omogućen PMA ili QI. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite kod ovlaštenog Opel partnera.
 
OPELCONNECT

.Uz našu ponudu inteligentnih usluga1 sigurni ste na cesti i povezani sa svime, gdje god se nalazili.

 

 •  Sigurnost: Uz automatski poziv u slučaju opasnosti1, automatski poziv u slučaju kvara1 i redovite informacije o statusu vozila možete biti mirni u svakom trenutku.
 • Daljinsko upravljanje2: prethodna klimatizacija unutrašnjosti, upravljanje kontrolama i punjenjem, provjera razine napunjenosti baterije.
 • Inteligentna vožnja: Putujte opušteno zahvaljujući navigaciji u stvarnom vremenu3 i planiranju putovanja.1 Upotreba poziva u slučaju opasnosti i u slučaju kvara zahtijeva besplatni ugovor s pisanim pristankom na određivanje lokacije vozila pri naručivanju vozila i ovisi o pokrivenosti mreže i dostupnosti. Više o uslugama Opel Connect na https://connect.opel.hr/. Primjenjuju se odgovarajući opći uvjeti i odredbe.

2 Samo za električna vozila
3 Usluge navigacije u stvarnom vremenu besplatne su 36 mjeseci nakon aktivacije. Nakon toga se usluge navigacije u stvarnom vremenu naplaćuju.

 

OPEL+ DODATNA OPREMA.

Sve za vaše potrebe.

Istaknite svoju osobnost pomoću originalne Opel+ dodatne opreme i iskoristite svoj Grandland Hybrid na najbolji način. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

Slika se može razlikovati od proizvoda u prodaji.