Napredna tehnologija
IntelliLux® Matrix LED
Nova Opel Corsa Electric sadrži prednja svjetla IntelliLux® Matrix LED najbolja u klasi, koja omogućuju optimalnu vidljivost i automatsku prilagodbu kako bi se izbjeglo zasljepljivanje nadolazećih vozača. Uz 14 segmenata Matrixa i novi dizajn, IntelliLux® vam daje samopouzdanje u svim uvjetima!  
Opelova pomoć vozaču
Funkcija aktivnog centriranja trake, koja je dio Opelove pomoći vozaču, elektronički prati cestu i upotrebljava blagi okretni moment upravljanja za automatsko održavanje nove Opel Corse Electic u njezinoj traci, što vožnju na autocesti čini sigurnijom, manje umarajućom i zabavnijom.  
Prilagodljivi tempomat
Kada se aktivira, prilagodljivi tempomat automatski ubrzava i koči, čime održava vašu novu Opel Corsu Electric na dosljednoj udaljenosti od automobila ispred nje za sigurniju, udobniju i opušteniju vožnju. 
Prepoznavanje znakova ograničenja brzine
Napredni sustav kamere nove Opel Corse prepoznaje razne prometne znakove i praktično ih prikazuje ispred vas na digitalnoj ploči s instrumentima. To znači da, neovisno o tome što se događa na cesti oko vas, nikada više nećete propustiti ograničenje brzine! 
Automatsko kočenje u slučaju opasnosti
Sustav automatskog kočenja u slučaju opasnosti nove Opel Corse Electric prati cestu ispred, obavještava vozača ako postoji mogućnost sudara i aktivno primjenjuje kočnice ako se ne poduzme nikakva radnja. Sustav prepoznaje i automobile i pješake te pruža dodatni osjećaj sigurnosti u situacijama gužve na cesti. (Sustav je aktivan pri brzini od 5 km/h do 140 km/h) 
Prepoznavanje mrtvog kuta
Prepoznavanje mrtvog kuta nove Opel Corse Electric funkcionira na brzini od 12 do 140 km/h i neprestano prati mrtvi kut. Pokazatelji na vanjskoj strani retrovizora svijetle da vas upozore kada su vozila u vašem mrtvom kutu, što vožnju autocestom čini sigurnijom i udobnijom.