Tehnologija
Savršena ugrađena baterija
Baterija Corse-e ugrađena je ispod prednjeg i stražnjeg reda sjedala. Na taj način osiguran je maksimalan kapacitet prtljažnika. Kao i nisko težište za još bolju dinamiku vožnje. 
Sportske performanse
Kada je riječ o užitku vožnje, nova Corsa-e je među predvodnicima: 0 – 100 km/h za 8,1 sekundu bez potrebe za odabirom pravog omjera prijenosa i uz trenutačni moment. Potpuno nova vrsta zadovoljstva u vožnji. 
Minimum buke, maksimum snage
Onečišćenje je i pitanje buke. Zato i uživate u tihoj novoj Corsi-e. S bešumnim električnim motorom aktivno pridonosite smanjenju emisija buke i opuštenijoj vožnji. 
Načini vožnje

Performanse, ekonomičnost ili pomalo od oboje, Corsa-e ima način vožnje za svaki stil:

 

  • Sportski način pruža maksimalno uzbudljivu i aktivnu vožnju uz vrhunski okretni moment, sportski odziv ubrzanja i posebnu dinamičnu kalibraciju upravljanja.
  • Eko način pomaže vam povećati doseg vožnje ograničavajući određene aspekte performansi vozila (moment, ubrzanje) uz istovremenu optimizaciju potrošača energije u vozilu (grijanja, klimatizacije).
  • Normalni način pruža finu ravnotežu performansi i učinkovitosti.
 
Regenerativno kočenje
Corsa-e koristi sustav regenerativnog kočenja koji obnavlja energiju koja bi se inače izgubila pri kočenju i koristi je za još veći doseg. Čim maknete nogu s gasa, sustav počne ponovno puniti bateriju. 
Nadzor podataka o vozilu
Corsa-e omogućuje vam informacije i kontrolu. Nadzor podataka o vozilu pruža vozaču jednostavan i intuitivan pregled uvjeta vožnje i potrošnje energije kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost i doseg.