Sigurnost i pomoć vozaču
Intelli-Lux® LED Pixel svjetla
Nova Opel Astra Electric ima najnovija Intelli-Lux® LED Pixel svjetla. Ovaj sustav je korak naprijed u tehnologiji prednjih svjetala i korak je naprijed u odnosu na prethodne IntelliLux generacije. Radikalno poboljšava vidljivost putem 168 individualno prilagodljivih LED segmenata koji pružaju trajno duga svjetla bez bliještanja koja se automatski prilagođavaju kako bi se izbjeglo zasljepljivanje drugih sudionika u prometu. 
Intelli-HUD 
Vrhunski Intelli-HUD (Head up Display) Astre Electric doista je futuristički, projicira bitne informacije izravno na vjetrobransko staklo i udobno u vozačevo vidno polje. Ova posljednja generacija Opelove HUD tehnologije proširuje polje projekcije i poboljšava rezoluciju, a može se postaviti da prikazuje različite stranice povezane s instrumentnom pločom, uključujući skočna upozorenja, detaljne karte i medijske informacije.
 
Intelli-Drive 2.0
Intelli-Drive 2.01 kombinira Opelove najnaprednije i najintuitivnije tehnologije pomoći kako bi novu Opel Astru Electric učinio najsigurnijim i najopuštenijim iskustvom vožnje koje smo ikada napravili. Ovaj sustav integrira više značajki, uključujući naprednu inteligentnu prilagodbu brzine (A-ISA) koja nadzire prometne znakove i nudi usporenje ili ubrzanje automobila u skladu s tim, a čak će i kompenzirati vremenske uvjete. Intelli-Drive 2.0 također ima poluautomatiziranu promjenu trake (SALC) koja otkriva kada mijenjate voznu traku i može čak i manevrirati umjesto vas.
 


1 Uz nadoplatu

 

Opelovi sustavi pomoći namijenjeni su za podršku vozaču unutar okvira ograničenja koja se odnose na sustav. Međutim, vozač ostaje odgovoran za upravljanje vozilom.

Intelli-Vision
Intelli-Vision kamera od 360 stupnjeva aktivira se automatski kada svoju novu Opel Astru Electric stavite u rikverc (ili na zahtjev). Četiri kamere prikazuju okolinu vaše Astre Electric u stvarnom vremenu i u HD kvaliteti. Također se možete prebacivati ​​između pojedinačnih kamera kako biste dobili jasan pogled na poprečni promet koji se približava i s lakoćom parkirajte čak i na najužim mjestima.