Sigurnost i inovacije
Automatsko kočenje u slučaju opasnosti
Automatsko kočenje u slučaju opasnosti1 s detekcijom pješaka upozorava vas na mogući sudar s pješakom ili drugim vozilom2. U slučaju da ne poduzmete nikakve radnje, automobil automatski koči.
 

1 Uz nadoplatu.

2 Automatski djeluje na brzinama iznad 5 km/h i ispod 85 km/h. Za brzine od 0 do 30 km/h mjerni parametar usporavanja za smanjivanje brzine udara u sudaru iznosi 0,9 g. Za brzine od 30 do 85 km/h sustav smanjuje brzinu za maksimalno 22 km/h. Nakon tog praga vozač mora sam kočiti kako bi dodatno smanjio brzinu. Radni raspon brzine u sustavu automatskog kočenja u slučaju opasnosti s detekcijom pješaka ovisi o otkrivenoj prepreci (predmet u pokretu: od 5 do 85 km/h; predmet u mirovanju: od 5 do 80 km/h; pješak: od 5 do 60 km/h). Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

Pomoć za ostanak u traku

Sustav pomoći za ostanak u traku1 upozorava vozača na izlazak iz traka i nježno ispravlja putanju ako vaš Combo-e krene neočekivano izlaziti iz prometnog traka te vas drži na ispravnoj putanji.

 

¹ Uz nadoplatu

 
Prepoznavanje znakova ograničenja brzine

Sustav prepoznavanja znakova ograničenja brzine1 očitava prometne znakove, prepoznaje promjene u ograničenjima brzine i upozorava vozača da prilagodi brzinu.

 

1 Uz nadoplatu.

 
Sigurnost i zračni jastuci

Zračni jastuk na vozačevoj strani je standard za sve modele. Model Crew Van dodatno ima zračni jastuk na prednjoj suvozačevoj strani i dva bočna.

Opcija od šest zračnih jastuka uključujući zračne zavjese za maksimalnu zaštitu dostupna je uz nadoplatu za sve modele1.

 

1 Uz nadoplatu.

 
Upozorenje na bočni mrtvi kut

Upozorenje na bočni mrtvi kut1 automatski prati i upozorava u slučaju nadolazećih vozila u paralelnom traku i u mrtvim kutovima, čime vozači mogu biti opušteniji pri mijenjaju trakova i uživati u jednoj brizi manje.

 

1 Uz nadoplatu.

 
Sustav za pomoć pri vožnji na strminama

Sustav za pomoć pri vožnji na strminama1 funkcija je sustava IntelliGrip koji na kontroliran i oprezan način pomaže vozačima u sigurnoj vožnji i na najvećim strminama automatskim prilagođavanjem brzine i profila kočenja.

 

1 Uz nadoplatu.

 
Bočna zaštita

Sustav bočne zaštite1 upotrebljava 12 senzora kako bi upozorio na prepreke koje bi mogle biti nevidljive prilikom ulaska u zavoj pri niskoj brzini i to pomoću vizualnih i zvučnih upozorenja na zaslonu sustava za informiranje i zabavu.

 

1 Uz nadoplatu

 
Surround kamera za pregled straga

Surround Rear Vision1 upotrebljava dvije kamere za prikazivanje okruženja vozila na digitalnom zaslonu veličine 5“ čime omogućuje vozaču nenadmašenu vidljivost – čineći ulazak i izlazak iz uskih parkirnih mjesta nevjerojatno jednostavnim. 

 

1 Uz nadoplatu

 
Kamera za pregled straga

Slika s kamere za pregled straga1 prikazuje se na zaslonu osjetljivom na dodir od 8“ s virtualnim smjernicama koje pojednostavljuju vožnju unatrag.

 

1 Uz nadoplatu.

 
Head-Up Display

S virtualnim zaslonom Head-Up Display1, ključne informacije kao što su brzina i upozorenje na umor vozača pojavljuju se na staklenom zaslonu iza upravljača, tako da ne morate micati pogled s ceste.

 

1 Uz nadoplatu

 
Kontrola stabilnosti prikolice
Kontrola stabilnosti prikolice pametan je sustav koji prati stabilnost vučene prikolice i automatski prilagođava brzinu vozila s pomoću okretnog momenta motora i kočenja na svim kotačima kako bi prigušio prekomjerne i potencijalno opasne vibracije. 
 
Pokazatelj preopterećenja

Za dodatnu sigurnost pri prijevozu teških tereta zadužen je pokazatelj preopterećenja1 u prtljažnom prostoru koji upozorava kada je ograničenje vozila dostignuto ili prekoračeno.

 

1 Opcija dostupna samo na odabranim tržištima.