Sigurnost i inovacije
Pomoć za ostanak u traku

Pomoć za ostanak u traku1 upozorava vozača pomoću upozorenja na izlazak iz traka i lagano ispravlja upravljač ako vaš Combo počne neočekivano skretati.

 

1 Osnovna oprema za Dynamic, dodatna za Selection i Enjoy.

 
Prepoznavanje znakova ograničenja brzine
Sustav za prepoznavanje znakova ograničenja brzine očitava prometne znakove i prepoznaje promjene u ograničenju brzine te upozorava vozača. 
Automatski tempomat

Automatski tempomat¹ održava željenu brzinu od 30 do 160 km/h i koči ili ubrzava kako bi održao fiksni razmak od vozila ispred vas te omogućio sigurnu i opuštenu vožnju.

 

¹Uz nadoplatu

 
Automatsko kočenje u slučaju nužde
Automatsko kočenje u slučaju nužde1 s detekcijom pješaka upozorava vozača na mogući sudar s pješakom ili drugim vozilom2. Ako vozač ne reagira, automobil automatski koči. 

1Osnovna oprema za Dynamic, dodatna za Selection i Enjoy.

2Automatski rad pri brzinama iznad 5 km/h i ispod 85 km/h. Pri brzinama od 0 do 30 km/h metrika usporavanja za smanjenje brzine udara iznosi 0,9 g. Pri brzinama od 30 do 85 km/h sustav smanjuje brzinu za najviše 22 km/h. Nakon tog praga, vozač mora sam kočiti kako bi dodatno smanjio brzinu. Raspon radne brzine sustava AEBPD ovisi o detektiranoj prepreci (mobilna prepreka: od 5 do 85 km/h; fiksna prepreka: od 5 do 80 km/h; pješak: od 5 do 60 km/h). Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču.

Sigurnost i zračni jastuci
Četiri zračna jastuka uključujući bočne i zračne jastuke za vozača i suvozača vama i vašim putnicima pružaju visoku razinu sigurnosti u prometu. 
Upozorenje na umor vozača
Upozorenje na umor vozača1 analizira uobičajeni način vožnje i prepoznaje znakove umora vozača. Sustav nizom upozorenja savjetuje vozaču da reagira. 
Nakon dva sata vožnje pri brzinama iznad 65 km/h, zvučni signal upozorava vozača. Istovremeno, sustav izračunava razinu nepažnje na osnovu uobičajenog načina vožnje, kao što je sposobnost vozača da ostane u svojem traku. Ako detektira opasnu vožnju, sustav emitira niz sve glasnijih zvučnih upozorenja kako bi upozorio vozača da reagira. Razina nepažnje se smanjuje nakon deset minuta sigurne vožnje. Izračunavanje prestaje kad brzina vozila padne ispod 65 km/h.
Bočna zaštita “Flank Guard“

Sustav bočne zaštite "Flank Guard"1 koristi 12 senzora za prepreke koje vozač možda ne vidi prilikom skretanja pri malim brzinama te ga upozorava vizualnim i zvučnim signalima na zaslonu multimedije.

 

1Uz nadoplatu

 
Surround kamera za pregled straga

Surround Rear Vision1 upotrebljava dvije kamere za prikazivanje okruženja vozila na digitalnom zaslonu veličine 5“ čime omogućuje vozaču nenadmašenu vidljivost – čineći ulazak i izlazak iz uskih parkirnih mjesta nevjerojatno jednostavnim. 

 

1 Uz nadoplatu

 
Kamera za pregled straga

Širokokutna panoramska kamera s pregledom straga¹ i prikazom od 180° projicira područje oko automobila na 8" dodirni zaslon. Virtualne upute na zaslonu omogućuju jednostavnu vožnju unatrag.

 

¹Uz nadoplatu.

 
Značajke grijanja

S grijanim sjedalima1 i grijanim kožnim upravljačem1 za toplinu kad vani zahladi, Combo vam pruža ugodnu unutrašnjost bez obzira na godišnje doba.

 

1Uz nadoplatu

 
Head-Up Display

Uz Head-Up Display1, ključne informacije kao što su brzina, navigacija i upozorenje na umor vozača prikazuju se na staklu iza upravljača, kako biste pogled držali na cesti.

 

1Uz nadoplatu

 
IntelliGrip

Pametni sustav IntelliGrip1 prilagođava se lošim uvjetima podloge kao što je vožnja po blatu, pijesku ili snijegu, a dostupan je s pet zasebnih načina vožnje.

 

1Uz nadoplatu