Opel Astra HR auto 2016.

15.12.2015.

Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom sjedištu Hrvatskog novinarskog društva sinoć su članovi žirija Zbora automobilskih novinara HND-a nakon zanimljivog, javnog glasanja izabrali našu Opel Astru za HR auto 2016. Izbor HR Auto je jedini nacionalni izbor u kojem najbolji automobil bira stručni žiri sastavljen od specijaliziranih novinara.

Nakon što su svi novinari uključeni u rad zbora izabrali finaliste, članovi žirija pristupili su točno definiranoj i vrlo iscrpnoj proceduri odabira automobila godine. Uz tehničke, sigurnosne, dizajnerske i funkcionalne karakteristike koje definiraju pojedini model automobila, utjecaj na konačni odabir imala je i cijena, odnosno odnos uloženog i dobivenog.

Astra osim što je ponijela nagradu za automobil godine, također je dobila i specijalno priznanje u kategoriji „Sigurnost“ zbog svojih pametnih IntelliLux svjetala i drugih sigurnosnih značajki. Ovim priznanjima Astra je pokazala zašto je već godinama najprodavaniji automobil u Hrvatskoj.

Osim Astre još je jedan Opel osvojio važnu nagradu. Riječ je o Opel Karlu koji je sa svojih 5 vrata i 5 sjedala pomeo konkurenciju u kategoriji „Gradski automobil godine“.