• Opel Mokka

ČETVRTFINALE ECO CHALLENGE NATJECANJA U ŠTEDLJIVOJ VOŽNJI.

29.10.2015.

Natjecanje Eco challenge već jedanaest godina zaredom organiziramo u suradnji s Auto Klubom, kroz akciju je prošlo više od 700 natjecatelja, a 11 parova je kućama otišlo s nagradnim automobilima, među kojima je bilo svega, od Corsi i Astri do Insignija. Samo smo potrošnju, ključnu za prolazak ili ukupnu pobjedu, mjerili 616 puta. U takvoj situaciji nije trebalo dugo čekati da izvučemo par koji je već sudjelovao u natjecanju. Tim više jer natjecatelje biramo nasumično, a pravilima smo odredili da se prijaviti i natjecati ponovno mogu već nakon dvije godine od prethodnog nastupa. Ipak, ovo izdanje Ecochallengea ćemo posebno pamtiti. Razlog? Prvi put se dogodilo da ponovno sudjeluje pobjednički par.

Da podsjetimo, radi se o utrci u kojoj sudjeluju 32 muško-ženska para, koji na zadanoj ruti moraju potrošiti što manje goriva i vremena,a najnježnijem na gasu pripasti će vrijedna Opel Mokka 1.6 CDTI!

Iako je vrijeme bilo tipično za ovaj listopad, kiša je padala kao iz kabla, ceste su bile mokre i skliske, a vidljivost nikakva, na ruti od 75 kilometara vozači su ostvarili odlične rezultate, a najštedljivji među njima čak i odličnih 2,9 litara.

 

Iako prosječna tvornička potrošnja iznosi niskih 4,3 litre, čak 28 parova je imalo potrošnju ispod 4 litre i čak njih 9 ispod 3,4 litre.

 

Ovakvi rezultati su zbilja za svaku pohvalu i već s nestrpljenjem očekujemo polufinalne i finalne okršaje.