OPEL CORSA: 1.4 TURBO PO PRVI PUTA U CORSI ALL BLACK/ALL WHITE COLOR EDITION.

03.07.2012.

Rüsselsheim. Portfelj motora za Opel Corsu proširen je snažnim i učinkovitim 1.4-litarskim benzinskim ecoFLEX motorom s turbopunjačem, 88 kW/120 KS i Start/Stop sustavom. Ovaj motor u Corsu se uvodi s novim All Black/All White izvedbama iz popularne Color Edition obitelji. Nakon ove posebne edicije, 1.4-litarski ecoFLEX agregat s turbopunjačem biti će dostupan i u ostalim Corsama.


Zahvaljujući tehnologiji Start/Stop koja štedi gorivo, trovratna i peterovratna varijanta Corse s 1.4-litarskim ecoFLEX turbo motorom troše samo 5,5 l /100 km uz emisiju ugljičnog dioksida od svega 129 g/km. Motor razvija 88kW/120 KS i maksimalnih 175 Nm okretnog momenta pri 1750 o/min, i u kombinaciji s peterostupanjskim ručnim mjenjačem Corsa razvija maksimalnih 195 km/h i do brzina od 100 km/h ubrzava za 10,3 sekunde. S takvim performansama Corsa All Black/All White Color Edition, odličan je izbor kupcima koji žele malen i štedljiv, ali znažan turbo motor. Prodajna cijena izvedbe s trima vratima počinje od 102.900 kn


Nakon poboljšanja koja se tiču motora, ujesen će u obitelji Corsi biti predstavljena i druga generacija detaljno prerađenih ručnih mjenjača koje su konstruirali Opelovi inženjeri. Novi mjenjači će donijeti još preciznije i lakše mijenjanje stupnjeva prijenosa, a inženjeri su postigli i smanjenje trenja i sile mijenjanja. Osim novih zupčanika izmijenjeni su i neki drugi djelovi poput pomoćnih vratila i vilice za pomicanje zupčanika. Krajnji rezultat je optimizirana udobnost mijenjanja brzina i opće unaprjeđenje pri uvjetima niskih i visokih temperatura.


U popularnu ponudu Corsa Color dolazi verzija All Black /All White Color Edition


Kao dio vrlo uspješnog izdanja Color Edition stvorena je posve nova varijanta All Black /All White koja u obitelj Corse donosi sportski i individualistički duh. Brojke o prodaji od siječnja do svibnja 2012. pokazuju da više od 18% svih trovratnih Corsi prodanih u Europi otpada na izdanje Color Edition, što potvrđuje da postoji snažna potražnja za posebnim verzijama. U svibnju 2012. Corsa je bila najbolje prodavano vozilo u segmentu malih automobila na dvama ključnim tržištima - njemačkom i britanskom.


Corsa All Black/All White Color Edition svojom vanjštinom odašilje dojmljivu poruku, a kupci mogu birati između trendovske boje Casablanca White ili Carbon Flash. Lajsna na kojoj se nalazi logo na prednjoj masci također je u bijeloj ili crnoj boji i elegantno je usklađena s ostatkom vozila. Jedinstveno obojani i uglačani dvobojni 17-inčni naplatci usklađeni s bojom karoserije verzije All Black / All White daju Corsi moderan izgled. Naplatci su peterokrakog dizajna i pojačavaju sportski dojam.


Unutrašnjost je puna jedinstvenih dizajnerskih detalja uključujući bijeli prsten oko ventilatorskih otvora kod verzije All White i matiranog crnog prstena kod verzije All Black. Tkanina sjedala kod Corse All Black / All White Color Edition standardno dolazi s prošivima srebrnim koncem. Premium oprema koja uključuje aluminijske sportske papučice, višefunkcijski upravljač presvučen kožom, zatamnjena prozorska stakla i ispušnu cijev s efektom kroma standardna je. Kao sve varijante Corsa Color Edition, izdanja All Black /All White standardno uključuju sportsko podvozje (u kombinaciji sa 17-inčnim aluminijskim naplatcima). Kao kod svih ostalih novih članova obitelji Corse, ponuda informacijsko-multimedijskih sustava modela Color Edition poboljšana je: svi CD radio uređaji sada standardno dolaze s mogućnošću reprodukcije MP3 zapisa, dok napredne verzije nude i mogućnost USB povezivanja.


Za sve koji žele još više udobnosti i luksuza tu je široka ponuda inovativnih dodataka kakve ne nudi konkurencija, primjerice jedinstveni nosač bicikala FlexFix i sustav prilagodljivih prednjih svjetala AFL. Među ostalim mogućnostima su pomoć pri kretanju na uzbrdici HSA i parkirni senzori.