Posjetite microsite i saznajte mnoštvo informacija o novom modelu Opel Mokki.

POSVE NOVA OPEL MOKKA: KOMPAKTNA VELIČINOM, VELIKA STAVOM

10.01.2012.

Rüsselsheim. Novo ime i novi segment za Opel: početkom nove godine i dva mjeseca prije svjetske premijere na Ženevskom sajmu automobila u ožujku 2012., Opel predstavlja prve fotografije svog novog dinamičnog malog SUV-a nazvanog Mokka.

Opel je prvi njemački proizvođač s predstavnikom u rastućem segmentu malih SUV-ova. Zahvaljujući dužini od 4,28 metara, u Mokku se udobno može smjestiti pet putnika, ispunjavajući pritom Opelovo obećanje kombiniranja privlačnog dizajna s inovativnim tehnologijama i bogatom funkcionalnošću.

“Opel Mokka nasljeđuje sve prednosti tradicionalnih velikih SUV-ova i smješta ih u moderan i kompaktan oblik“, rekao je CEO Opela Karl-Friedrich Stracke. „Mokka proširuje Opelovu ponudu vozila i nastavlja trend koji smo pokrenuli prije nekoliko godina snažnom burom noviteta. Usto, Mokka predstavlja svježu krv u novom B-segmentu tržišta SUV-ova kojem se u narednih nekoliko godina predviđa značajan rast.“

Dinamično iskustvo vožnje i životni stil

Opel Mokka spaja funkcionalnost i udoban povišen položaj pri vožnji s okusom avanture. Može doći opremljen s pogonom na sve kotače kod kojega se okretni moment, kada je to potrebno, glatko prenosi na stražnje kotače radi boljeg držanja podloge i upravljanja. Dostupna su tri učinkovita motora, dok su svi s ručnim mjenjačem opremljeni Opelovim sustavom Start/Stop koji pomaže u smanjenju potrošnje goriva. Ponuda benzinaca sastoji se od 1.6-litarskog prirodno zračenog motora s 85 kW/115 KS te 1.4-litarskog turbo motora sa 103 kW/140 KS i 200 Nm okretnog momenta. Na dizelskoj strani, tu je 1.7 CDTI turbo motor s 93 kw/130 KS i okretnim momentom od 300 Nm. Oba turbo motora, 1.4 Turbo i 1.7 CDTI, mogu se kombinirati sa šesterostupanjskim ručnim ili automatskim prijenosom.

Mokka u B-segment SUV-ova uvodi nove revolucionarne tehnologije, primjerice cijeli niz sustava pomoći vozaču temeljenih na prednjoj kameri Opel Eye, a tu je i stražnja kamera. Osim toga, Mokka ima ergonomska sjedala koja je certificirala njemačka organizacija stručnjaka ortopeda AGR - Aktion Gesunder Rücken. Uz prostora za prtljagu, Mokka nudi i posljednju generaciju posve integriranog nosača bicikala FlexFix koji se sreće samo na Opelovim vozilima.

Sve ovo Mokku čini idealnom za ljude s aktivnim stilom života. To se odražava i u njezinom imenu koje je inspirirano sitnim i oblim zrnima kave prestižne sorte Coffea Arabica. Kava od takvog mocha zrnja posebno je profinjenog i kultiviranog okusa, bogatog karaktera i puna energije. Upravo je takva i Opel Mokka – kompaktna, a istovremeno velika stavom.

Robustan SUV-ovski dizajn u kombinaciji s profinjenom funkcionalnosti

S Mokkom je Opelova dizajnerska filozofija spajanja umjetničke skulpturalnosti i njemačke preciznosti pronašla novi oblik karakterističan za segment malih SUV-ova. Opel Mokku krasi robustan stav sa skulpturalnim i elegantnim detaljima, uz istovremeno zadržavanje sportskog duha zahvaljujući snažnim i napetim linijama karoserije. Sportski karakter Mokke dodatno je izražen visinom vozila i tragom kotača od 1.540 mm pa je pogodan za vožnju po šljunčanim putevima. Mokkin robustan izgled naglašavaju i 18-inčni aluminijski naplatci standardni u paketima opreme Enjoy i Cosmo.

U unutrašnjosti novu Mokku krase tipične Opelove osobine kao što su svestranost i funkcionalnost uz lakoću korištenja. Mokka nudi do 1.372 litre prtljažnog prostora te čak 19 raznih pretinaca za pohranu. Prtljažni kapacitet Mokke može se dodatno povećati novom generacijom stražnjeg nosača za bicikle FlexFix koji savršeno dopunjuje aktivan i sportski stil života - Opel je jedini proizvođač automobila koji ga nudi. Ovaj nosač lak je za korištenje i posve je integriran u stražnji odbojnik: funkcionira kao ladica, a na njega se mogu istovremeno smjestiti do tri bicikla.

 

U ponudi prednji ili pogon na sve kotače te razne ekskluzivne tehnologije

Nova Opel Mokka dostupna je s prednjim ili pogonom na sve kotače, pri čemu potonji osigurava visoku razinu stabilnosti i sigurnosti, istovremeno proširujući Mokkine mogućnosti na vožnju u nepovoljnim uvjetima. Kada je potrebno oštrije upravljanje ili držanje ceste, sustav automatski prebacuje pogon na stražnje kotače.

Standardne značajke koje poboljšavaju iskustvo vožnje kod svih verzija Mokke uključuju elektroničku kontrolu stabilnosti (ESC), kontrolu proklizavanja (TC) kao i pomoć pri kretanju na uzbrdici (HSA) te kontrolu vožnje na nizbrdici (HDC). Svi ovi sustavi unaprjeđuju udobnost i sigurnost, bilo da se radi o vožnji na uzbrdici ili nizbrdici.

Bogata i profinjena, Opel Mokka donosi revolucionarne vrhunske tehnologije u B-segment tržišta SUV-ova. Napredna prilagodljiva prednja svjetla (AFL+) koja povećavaju sigurnost vožnje temelje se na trećoj generaciji biksenonskih svjetala i uključuju pomoć pri korištenju dugih svjetala. Također je dostupna nova generacija prednje kamere Opel Eye koja pak omogućuje druge značajke kao što je upozorenje prilikom izlaska iz trake (LDW) te drugu generaciju sustava za prepoznavanje prometnih znakova.

Opel Mokka bit će dostupna u Opelovim prodajnim salonima krajem 2012. godine.