OPELOVO LAKO ELEKTRIČNO VOZILO: AUTOMOBIL OD JEDNOG EURA

08.09.2011.

  • Revolucionaran koncept za gradsku mobilnost uz nultu emisiju
  • Električni automobil za vozače od 16 godina naviše


Rüsselsheim/Frankfurt. Opel ozbiljno konkurira za titulu zvijezde 64. međunarodnog sajma automobila u Frankfurtu svojim posve novim električnim vozilom na baterijski pogon. Ovim konceptom otvara se novo poglavlje u električnoj mobilnosti i opravdava Opelova pionirska uloga u razvoju i primjeni alternativnih pogonskih sustava. Ključne brojke ovog automobila sposobnog za vožnju po autocesti su 100 kilometara za 1 euro, samo trećina mase modernog malog automobila te najveća brzina od 120 km/h.


Inspiriran Amperinim uspjehom, ovaj revolucionarni koncept stvara novu klasu lakih električnih vozila za gradsku mobilnost uz nultu emisiju.


Predstavljeni dvosjed ima produkcijski potencijal te će također biti cjenovno pristupačan i mlađim kupcima – već će i 16-godišnjaci moći početi voziti na verzijama ograničenima na najveću brzinu od 45 km/h. Energetski zahtjevi ovog automobila deset su puta manji nego prosječnog modernog malog automobila, a trošak pogona iznosi samo jedan euro na 100 km – što je prednost za okoliš jednako kao i kućni budžet.