Opel - Infoletter

Opel Infoletter

Primajte najnovije informacije o Opelu te Opelovim proizvodima i uslugama dostavljenim izravno u vašu poštu.

Prijavite se odmah!
Opel - Magazin

Opel Magazin

Činjenice, dizajn, osjećaj... Opel Magazin vam donosi cjelokupni svijet Opela u on-line izdanju.

Više

OPEL POZDRAVLJA PODRŠKU BERLINA U E-MOBILNOSTI.

04.05.2010.

  • Standardizacije širom EU, koordinacija je “imperativ” za unaprijeđenje e-mobilinosti
  • Opel Ampera i HydroGen4 vode na putu do čiste mobilnosti

Berlin/Rüsselsheim. Opel pozdravlja inicijativu njemačke vlade u okupljanju ključnih sudionika u raspravi o tome kako pokrenuti zemlju na putu prema čistoj mobilnosti.


Glavni izvršni direktor Nick Reilly bio je među ključnim sudionicima sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, na današnjem summitu organiziranom kako bi što prije pokrenuli zemlju prema električnoj mobilnosti. Predstavljajući Opelovu vodeću ulogu na ovom području, na summit je stigao u Opel Amperi, električnom vozilu produljenog dosega, koja će biti dostupna na tržištu krajem 2011.

Summit je bitan, jer pokreće dijalog o pitanjima koja treba hitno riješiti, jer električna mobilnost br/zo dobija na br/zini. Standardizacija pojedinih aspekata – počevši od veličine i konfiguracije utičnica do načina održavanja i sigurnosti – "imperativ" je ne samo u Njemačkoj, već širom Europe, rekao je Reilly.


Štoviše, pozdravio je donosioce odluka i njihovu otvorenost u razgovoru o načinima ubr/zavanja uvođenja kocepta čiste mobilnosti. Vlade mogu pomoći na više načina: ne samo poticanjem ulaganja iz privatnih sektora, već i kroz uspostavu infrastrukture e-mobilnosti u skladu s vladinim strateškim prioritetima. Reilly je ponovio svoje stajalište da istraživanja trebaju biti koordinirana među sveučilištima i tvrtkama kako bi se izbjegle skupa i nepotrebna udvostručenja.

"Autoindustrija je bila vrlo zauzeta razvijanjem niza tehničkih rješenja za e-mobilnost. Dok vlada daje podršku i potiče ovaj strateški pravac, potrebno je hitno pokrenuti tehnologiju nužnu za br/z i opsežan prodor električnih automobila na tržište za dobr/obit našeg okoliša. To može biti ostvareno kroz poticaje za kupnju električnog automobila, primjerice, ili putem porezne politike", rekao je. "Ako smo ozbiljni po tom pitanju, nova tehnologija treba biti dostupna svima."

Ampera, električni četverosjed, u stanju je prevaliti oko 60 km isključivo na električni pogon. Kad se količina energije u Amperinoj litij-ionskoj bateriji smanji, uključuje se kompaktni benzinski motor i počinje proizvodnju električne energije, koja pokreće kotače ostatak putovanja. Može voziti bez prekida više od 500 km, prije nego li zatreba priključenje na standardnu kućnu utičnicu ili punjenje gorivom.


Opel je, također, aktivni član Clean Energy Partnershipa u Berlinu od 2002. Tvrtka ima na gradskim prometnicama 10 vozila s nultom emisijom HydroGen4 Fuel Cell, čime stiče iskustvo u odnosu s novim poslovnim partnerima u stvarnom svijetu.


Opel želi biti vodeća tvrtke u ekološki održivoj mobilnosti. Kao takav, predan je nizu tehnologija koje mogu smanjiti i na kraju posve istisnuti ovisnost o nafti, smanjiti emisiju CO2 i poticati raznolikosti energije. U tu svrhu, Opel investira milijardu eura u inovativne tehnologije i pokreće zelenu strategiju koju naziva neograničena e-mobilnost.

Ova strategija uključuje:


  • mala baterijska električna vozila za ljude koji voze kratke udaljenosti i za gradove širom svijeta
  • električno vozilo produljenog dosega za ljude koji žele samo jedan automobil za duge, kao i kratke udaljenosti
  • dugoročno, Hydrogen Fuel Cell električna vozila za velike udaljenosti s nultom emisijom i bez ograničenja u veiličini ili funkciji automobila