Opel - Infoletter

Opel Infoletter

Primajte najnovije informacije o Opelu te Opelovim proizvodima i uslugama dostavljenim izravno u vašu poštu.

Prijavite se odmah!
Opel - Magazin

Opel Magazin

Činjenice, dizajn, osjećaj... Opel Magazin vam donosi cjelokupni svijet Opela u on-line izdanju.

Više

NOVI MOVANO.

Podiže standarde u segmentu gospodarskih vozila

25.01.2010.

  • Izuzetno velik raspon tipova karoserije
  • Dostupan s prednjim i stražnjim pogonom
  • Ukupna dopuštena masa povećana do 4,5 tona – teret do 2,5 tona
  • Vrhunska ergonomija i udobnost u unutrašnjosti, uz posve iskorišten teretni prostor
  • Novi motori s niskom potrošnjom goriva i najnižim troškovima održavanja u klasi

Rüsselsheim. Druga generacija Opel Movana raste i dimenzijama i mogućnostima, podižući standarde u europskom segmentu lakih gospodarskih vozila s novom platformom za velike kombije. Movano donosi mnoštvo inovativnih tehnologija, nevjerojatno udobnu i praktičnu unutrašnjost, izuzetno nisku potrošnju goriva i troškove održavanja najniže u klasi. Dizajn ovog praktičnog multitalentiranog kombija jasno otkriva njegovu pripadnost novoj, nagrađivanoj Opelovoj generaciji proizvoda, ukjučujući Insigniju i Astru. Novi Movano bit će predstavljen širom Europe ovog proljeća.


Novi Opel Movano pruža veći izbor tipova karoserije od većine konkurenata, nudeći model za svakog kupca s njegovim specifičnim potrebama. Ponuda uključuje furgon, dostupan u četiri dužine vozila i tri različite visine krova, platforme, podvozja, putničke kabine i kombi verzije. Ova modularna platforma, razvijena u suradnji s Renaultom, dolazi s prednjim ili stražnjim pogonom. Varijante sa stražnjim pogonom mogu se naručiti s dvostrukim stražnjim kotačima. Ukupna dopuštena masa vozila povećana je do 4,5 tone, a najveća dopuštena masa tereta do 2,5 tone. Opel, također, surađuje s čitavim nizom certificiranih stručnjaka kako bi pružio što više mogućnosti kroz Opel partnere za gospodarska vozila.

Novi Opel Movano kombi je izuzetno udoban i nudi mnoštvo praktičnih rješenja. Uključujući izvrsnu preglednost, položaj sjedenja, prilagodljiva sjedala koja se mogu podešavati na različite načine i ergonomski sjajno riješen položaj upravljača, koji omogućuje opuštenu vožnju tijekom dugih putovanja.


Sveobuhvatni paket standardne opreme dopunjen je inovativnim rješenjima, kao što su svjetla u zavojima, multifunkcionalna dvostruka sjedala s preklopivim središnjim sjedalom, rotirajuće postolje, te priključak za napajanje. Brojni pretinci za odlaganje sitnica s lakim pristupom zaokružuju veličanstvenu Movanovu iskorištenost prostora.

Teretni prostor različitih izvedbi furgona nude najveću visinu i obujam teretnog prostora, dužina teretnog prostora proteže se sve do 4,4 metra, a obujam do 17 kubičnih metara (L4 izvedba s proširenim teretnim prostorom). Izvedbe s prednjim pogonom imaju niski prag, dok svi modeli nude klizna bočna i stražnja vrata s velikim kutem otvaranja za lakši utovar i istovar tereta.

Svi common-rail dizelski motori nove generacije s četiri cilindra (2.3 CDTI) osiguravaju živahnu vožnju i niske troškove održavanja. Raspon motora pokriva 74 kW (100 KS)/285 Nm, 92 kW (125 KS)/310 Nm i 110 kW (150 KS)/350 Nm. Svi motori su usklađeni sa standardima Euro 4 i Euro 5. Euro 5 specifikacija postiže se s dizelskim filterom čestica. Sva tri motora standardno imaju 6-stupanjski prijenos, dok dvije puno snažnije jedinice mogu imati automatizirani ručni mjenjač Easytronic.


Novi Opel Movano također postavlja standarde u smislu ekonomičnosti. Krasi ga najniža potrošnja goriva i emisija štetnih plinova u njegovom segmentu (od 7,8 l/100 km i 203 g/km CO2). Ovisno o modelu i tipu motora, vrlo niska potrošnja goriva omogućuje doseg s jednim spremnikom i do 1300 kilometara.


Niski troškovi održavanja Movana su također rezultat smanjenih troškova servisa i održavanja sa duljim servisnim intervalima.

Napredno podvozje novog Opel Movana podešeno je za okretnu i udobnu vožnju, s teretom ili bez. Njegova vrhunska aktivna i pasivna sigurnosna oprema standardno uključuje ABS uređaj s elektroničkom raspodjelom sile kočenja (EBD) u svim varijantama modela. Program elektroničke stabilnosti (ESP) je također standardan na svim modelima sa stražnjim pogonom, a doplata na modelima s prednjim.

Novi Opel Movano kreće na tržište s furgon izvedbom od jeseni 2010., a ostale varijante bit će predstavljene tijekom godine.