Pretraga Opel partnera

Potražite Opel partnera tako da ispunite jedno ili više polja u nastavku:

MERIVA OSVOJILA NAGRADU ZLATNI VOLAN ZA 2010. GODINU.

Prvakinja fleksibilnosti pobijedila u kompaktnoj kategoriji.

04.11.2010.

Berlin/Rüsselsheim. Opel Meriva osvojila je nagradu Zlatni volan 2010, nastavljajući uspjeh Opelovih vozila na međunarodno priznatim automobilskim natjecanjima. Prošle je godine Astra donijela Zlatni volan kući u Rüsselsheim, a Insignia je proglašena automobilom 2009. godine. Ovo je 14. put da je Opel osvojio Zlatni volan u 35-godišnjoj povijesti postojanja ove nagrade.

Opel - Prvakinja fleksibilnosti pobijedila u kompaktnoj kategoriji

Čak 40 milijuna čitatelja časopisa Bild am Sonntag, AutoBild i još 26 partnerskih časopisa iz cijele Europe uvrstili su Merivu u top 20 između 42 kandidata. Zatim je 40 članova žirija testiralo nominirana vozila na Pirellijevoj stazi u talijanskom Baloccu. Meriva je uvjerljivo pobijedila u više od polovice od ukupno 32 testne kategorije pa je razumljivo što je bila favorit među članovima žirija. Tako je odnijela pobjedu u tri od četiri skupine (tehničari, urednici i VIP osobe), dok su je vozači utrka stavili na drugo mjesto. U ukupnom poretku Meriva se plasirala znatno ispred ostatka konkurencije.


„Velika je čast primiti ovu nagradu. Ovo je još jedan dokaz da su naši automobili među najboljima“, rekao je glavni izvršni direktor Opela Nick Reilly kada je primao nagradu na svečanoj dodjeli u berlinskom Axel-Springer Hausu.


Dosad je Meriva osvojila tri međunarodne nagrade. Njemački AutoBild dao joj je nagradu za dizajn, Allianz joj je dodijelio nagradu za tehnološka dostignuća, dok ju je nizozemski Autoweek nagradio za inovacije.


I kupci također konstatno glasaju za Merivu – dosad je za ovaj svestrani jednovolumen došlo preko 80.000 narudžbi.