Pretraga Opel partnera

Potražite Opel partnera tako da ispunite jedno ili više polja u nastavku:

ASTRA SPORTS TOURER - SPORTSKI KARAVAN.

21.11.2010.

  • Ekološka svijest: obiteljski automobil s električnim dosegom 40 - 80 km
  • Sloboda: baterija je ponovno puna za 3 sata; mogućnost neograničene električne vožnje
  • Bez straha: doseg se prema potrebi može produljiti na preko 500 km
  • Prostrana: u peterovratni automobil stanu četiri putnika, a tu je i veliki prtljažnik
  • Dinamična: gotovo nečujni okretni moment daje dojam letenja

Opel - Opel Ampera – cijena revolucionarnog električnog automobila kreće od 42.900 eura

Električna mobilnost je najbolje rješenje za smanjenje automobilskih emisija i ovisnosti o nafti, no ako želimo da električni automobili donesu značajnije promjene za okoliš i društvo u cjelini, mora ih se učiniti privlačnima širokom spektru kupaca, a ne samo stanovnicima velegradova. Sada je ovaj ambiciozan cilj postao znatno lakše ostvariv – i to zahvaljujući revolucionarnom električnom automobilu Amperi.


Većini će vozača biti iznimno lako prihvatiti električni automobil kao što je Ampera. Razlog je što ona osim snažne 16-kilovatsatne litij-ionske baterije ima i jedinstven sustav električnog pogona koji produljuje njen doseg. I premda pruža sve prednosti električnih vozila s tehnološki najnaprednijim baterijama, kao što je nepostojanje ispušnih plinova odnosno nulta emisija, inovativna Ampera nema i tipične nedostatke takve vrste vozila, primjerice ograničen doseg ili dugotrajno punjenje velike baterije za vrijeme kojega je automobil neupotrebljiv.


Sve ovo čini peterovratnu Amperu za četiri putnika prvim električnim automobilom u Europi koji daje vlasnicima slobodu vožnje kada god žele, kamo god žele, bez brige o tome hoće li zapeti na cesti s ispražnjenom baterijom. Proizvođačka preporučena maloprodajna cijena za cijelu EU za osnovni model počinje od 42.900 Eur. Paketi opreme razlikovat će se ovisno o tržištu, pa su tako moguće i različite cijene. Kupci koji žele rezervirati Amperu mogu se registrirati na web-stranici www.opel-ampera.com te postati „ePioniri“ – primati ekskluzivne novosti i osvojiti testnu vožnju ovog električnog automobila. Osim toga, bit će prvi koji će imati mogućnost posjedovati prvi europski praktični obiteljski električni automobil. Prodaja će početi u posljednjem kvartalu 2011. godine.


Neki su konkurenti odlučili podijeliti svoju ponudu električnih automobila na dva dijela: formirali su osnovnu cijenu za automobil te leasing za bateriju. Ovo čini cijenu naizgled povoljnijom jer u nju nije uključen leasing baterije. Međutim leasing baterije se plaća u mjesečnim obrocima kroz nekoliko godina, tako da je ukupna vrijednost otprilike jednaka cijeni koja uključuje vozilo s baterijom. Opelova cjenovna politika uklanja svaku zabunu time što se navodi ukupna cijena za automobil i bateriju. Opel je također istraživao preferencije kupaca kada se radi o načinima financiranja i leasinga za Amperu – takve će mogućnosti biti objavljene naknadno.


„Ampera definira novu klasu električne mobilnosti. Nijedno drugo vozilo ne pruža takvu slobodu osobnog prijevoza kao Opel Ampera“, rekao je Alain Visser, potpredsjednik prodaje, marketinga i postprodaje u Opelu. „Ni oko čega nismo išli u kompromise. Ampera je prekrasan automobil koji je uzbudljivo voziti i istovremeno dolazi s vrhunskom opremom.“

Prekrasan dizajn – prepoznatljivo Opel

Amperu krasi DNK Opelove nove dizajnerske filozofije: izražena rešetka hladnjaka, istaknut Opelov znak i prednja svjetla u obliku bumberanga. Svaki element Ampere dizajniran je i analiziran kako bi bio učinkovit, čineći Amperu jednim od najaerodinamičnijih i energetski najučinkovitijih vozila na tržištu.


Iznutra je Ampera obogaćena vrhunskom opremom koja odgovara tako revolucionarnom vozilu. Od Bose zvučnika do zaslona osjetljivih na dodir, ovaj automobil uvodi mobilnost u 21. stoljeće.


Ampera je već skupila brojne pohvale stručnjaka iz čitave Europe. Nagrade prestižnih časopisa i internetskih portala uključuju onu za Najzeleniji automobil godine dobivenu od www.whatcar.co.uk, inovacijsko priznanje francuskog časopisa L’Automobile i titulu najboljeg električnog automobila koju joj je dodijelio poljski Auto Swiat.

PRELIMINARNE SPECIFIKACIJE: Opel Ampera

Općenito  
Broj sjedala:
Četiri
Tip vozila:
5-vratni hatchback s prednjim pogonom
Kategorija:
Električno vozilo s produljenim dosegom
Podvozje:
Nezavisne opruge tipa McPherson sprijeda, polukruta torzijska osovina straga, 4 disk-kočnice, potpuna regeneracija kočenja za što veću retenciju energije, električno servo upravljanje
Performanse  
Ukupan doseg (km):
> 500
Najveća brzina (km/h): 
161 
Doseg na bateriji (km): 
60 (MVEG ciklus) 
Dimenzije   
Kapacitet prtljažnika (l): 
301 
Međuosovinski razmak (mm): 
2.685 
Dužina (mm): 
4.404 
Širina (mm): 
1.798 
Visina (mm): 
1.430 
Baterija   
Energija (kWh): 
16 
Tip: 
Litij-ionska 
Električni pogon  
Okretni moment (Nm): 
370 
Snaga (kW / KS): 
111 / 150 
Vanjština  
Veličina guma i kotača: 
Posebno razvijene gume s malim otporom kotrljanja, na 17-inčnim aluminijskim naplatcima 

Proizvođačka preporučena maloprodajna cijena.