Opel - Infoletter

Opel Infoletter

Primajte najnovije informacije o Opelu te Opelovim proizvodima i uslugama dostavljenim izravno u vašu poštu.

Prijavite se odmah!
Opel - Magazin

Opel Magazin

Činjenice, dizajn, osjećaj... Opel Magazin vam donosi cjelokupni svijet Opela u on-line izdanju.

Više

NOVA CORSA.

Više snage, više zadovoljstva u vožnji, a manje goriva

02.03.2010.

• Nova ponuda motora: više snage i do 13 posto manje goriva i CO2

• EcoFLEX dizel s emisijom CO2 od 98 g/km i potrošnjom od 3,7 l/100 km
• Više udobnosti i zabave u vožnji: kompletan make-over podvozja i upravljača

Rüsselsheim. Opel Corsa pomlađena je kako bi pružila više snage i užitka u vožnji, uz manju potrošnju goriva. Opelovi inženjeri napravili su kompletan make-over na Corsi i predstavili ponudu unaprijeđenih motora sa smanjenom potrošnjom goriva i do 13 posto, značajna poboljšanja podvozja te novopodešeni upravljač. Osim okretnijeg upravljanja i veće udobnosti u vožnji, vozači će cijeniti i snažnije motore.


Spomenuta unapređenja popraćena su predstavljanjem novih, posebnih izdanja u Njemačkoj, kao što su sportska serija Color Line s varijantama Color Race, Color Edition i Color Wave, s prepoznatljivim ukrasima na karoseriji i atraktivnim 17-colnim aluminijskim naplacima. Uz proslavu 111. godišnjice automobilističke tradicije, Opel će u Europi izdati i ograničeno izdanje 111 Limited Edition.

Corsa dolazi u dvije različite izvedbe karoserije, nalik coupeu s trima vratima i namijenjenu obiteljima s peterim vratima. Corsa i dalje nudi jedan od najprostranijih i najprivlačnijih interijera u klasi. U skladu sa Opelovom filozofijom, uključuje i inovativnu tehnologiju po povoljnoj cijeni, uključujući halogena prilagodljiva prednja svjetla (AFL), grijani upravljač, aktivne naslone za glavu sprijeda, pomoć pri kretanju na uzbr/dici, panoramski krov ili integrirani nosač za bicikle FlexFix, koji zasad nudi samo Opel.


Corsa je vrlo popularan izbor u cijeloj Europi i čini otprilike 30 posto ukupne prodaje Opela/Vauxhalla. Osim poletnog dizajna i velikog užitka u vožnji, kupcima nudi i vrhunsku kvalitetu. Njemačka DEKRA u statistikama kvarova za 2010, proglasilaje je Corsu ukupnim pobjednikom, s najmanjom razinom kvarova (2,4 posto) od svih testiranih automobila. DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein) je vodeća europska organizacija tehničkih stručnjaka.


Poboljšana kako bi pružila više užitka u vožnju i niže troškove goriva, ponuda Corsi doći će kao naručena svim kupcima koji traže kompletan paket po povoljnoj cijeni.

Više snage uz smanjenu potrošnju goriva

Motornu ponudu čine široke paleta benzinaca, od 1-litrenog s tri cilindra (48 kW) do 1,6-litarskog za Corsu OPC (141 kW). S dizelske strane, različite verzije 1.3 i 1.7 CDTI motora nude snagu od 55 kW (75 KS) do 96 kW (130 KS), svi s potrošnjom ispod 5 litara na 100 kilometara. Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI nudi izuzetno nisku emisiju CO2 od samo 98 g/km za trovratnu, odnosno 99 g/km za peterovratnu varijantu.


Opelovi inženjeri razvili su motore koji daju više okretnog momenta, dok im je istovremeno smanjen apetit za gorivom te snižena emisija CO2. Svi benzinski motori, kao i novi 1.7 CDTI dizelski, zadovoljavaju strogu normu o ispušnim plinovima Euro 5.

Najpopularniji benzinski motori – 1.0, 1.2 i 1.4 s ručnim i automatskim Easytronic mjenjačima – nude potrošnju goriva u kombiniranom ciklusu od 5,0 do 5,5 l/100 km, te emisiju CO2 od 117 do 129 g/km s ručnim mjenjačem. Uz prosječnu potrošnju goriva od samo 5.0 l/100 km i 117 g/km CO2, Corsa 1.0 je najčišći od svih benzinskih motora u svojem segmentu. Motor 1.4 dolazi u dvije varijante, sa 64 kW (87 KS) i 74 kW (100 KS), a dostupan je s potpuno automatskim prijenosom u svojoj najsnažnijoj verziji. Twinport motori 1.2 i 1.4 sada dolaze s promjenjivim vremenima otvaranja i zatvaranja usisnih i ispušnih ventila te još učinkovitijim disanjem.


Ostale mjere koje pridonose smanjenju potrošnje za sve benzinske motore uključuju uljne pumpe niske razine trenja, poboljšani termostat motora te indikator mjenjača koji vozaču otkriva kada treba promijeniti br/zinu ako želi postići što nižu potrošnju goriva.


1.3 CDTI motor je također poboljšan, dajući Corsi ecoFLEX izuzetno nisku emisijom CO2 od samo 98 g/km za trovratnu varijantu, 99 g/km za peterovratnu. Corsa ecoFLEX je Opelov automobil s najnižom emisijom, a opet sa 27 posto više snage i 10 posto većim stupnjem iskorištenja goriva. Dizelski filtar čestica i indikator promjene br/zine dijelovi su standardne opreme.


Dizelski motor s vrha ponude, 1.7 CDTI, sada nudi još više snage i okretnog momenta – povećanog do 96 kW (130 KS) i 300 Nm – jednako kao i 9 posto smanjenu emisije CO2 i potrošnje goriva, do 118 g/km i 4,5 l/100 km.

Unaprijeđeno podvozje i upravljanje

Opelovi stručnjaci za podvozje unaprijedili su sve važne dijelove ovjesa i upravljačkog sustava. Rezultat je poboljšana udobnost u vožnji, precizniji osjećaj upravljanja i veća stabilnost – bez ugrožavanja Corsine hvaljene okretnosti.


Optimizirani su amortizeri, opruge, stražnja osovina te servoupravljač (uključujući i softver). Sve promjene odnose se na pakete opreme Essentia, Enjoy i Cosmo, dok su verzije opremljene sportskim podvozjem Sport, GSi i ecoFLEX profitirale zahvaljujući dodatnim poboljšanjima na stražnjoj osovini i upravljaču. Corsa OPC pretrpjela je promjene na upravljačkom sustavu.