Opel - Infoletter

Opel Infoletter

Primajte najnovije informacije o Opelu, Opelovim proizvodima i uslugama dostavljenim izravno u vašu poštu.

Prijavite se odmah!
Opel - Magazin

Opel Magazin

Činjenice, dizajn, osjećaj... Opel Magazin vam donosi cjelokupni svijet Opela. On-line i u tiskanom izdanju.

Više

Sretan rođendan Opel Insignia: Europska zvijezda 2009.

Opel Insignia ovaj mjesec slavi prvi rođendan i već ima puno za slaviti

10.09.2009.

  • Zbirka nagrada: Top model koji je sakupio 24 nagrade iz 11 zemalja – i još ih osvaja
  • Priča o uspjehu: Insignia je najprodavanija limuzina u Europi

Godina puna nagrada

Opel Insignia obilježava svoj prvi rođendan i već ima mnogo toga za slaviti. Od trenutka kad je glavni model njemačkog proizvođača lansiran prošle jeseni, počele su pljuštati pohvale sa svih strana. U manje od godinu dana, Opel Insignia je osvojila 24 nagrade i priznanja – počevši od Europskog automobila godine 2009, ali i izbora paneuropskih skupina, stručnih tijela i potrošača u 11 različitih zemalja.

Izvanredan uzlet na tržište – Insignia proglašena za Automobil godine 2009

U studenom 2008, međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od 59 specijaliziranih novinara iz 23 zemlje dodjelio joj je prestižnu nagradu Europski automobil godine. Svojim odabirom, žiri je naglasio ulogu Insignije kao prekretnice za Opel. To je bio tek početak. Opelov novi dizajnerski jezik nastavlja redati priznanja jedan za drugim, uključujući dizajnersku nagradu Red Dot i Auto Bild Design Award. Mark Adams, šef dizajna u Opelu, primio je i nagradu DESIGNBEST 2009.


Izražajan dizajn i inovativna tehnologija

Dvije odvojene br/itanske skupine dodijelile su Insigniji nagradu Poslovni automobil godine. Danci vole Insigniju ecoFLEX i njenu nisku potrošnju od 5,2 litre na 100 km. Sports Tourer je, pak, zadivio poljski ocjenjivački sud. U isto vrijeme suci i žiri prepoznaju visoku tehnologiju, koju su Opelovi dizajneri i inženjeri ugradili u Insigniju. Opel Eye, prednja kamera s inovativnim prepoznavanja prometnih znakova i upozorenja za napuštanje vozne trake osvojili su nagradu Plus X, na najvećem europskom natječaju tehnologija, sportskih i lifestyle proizvoda.