Opel - Infoletter

Opel Infoletter

Primajte najnovije informacije o Opelu, Opelovim proizvodima i uslugama dostavljenim izravno u vašu poštu.

Prijavite se odmah!
Opel - Magazin

Opel Magazin

Činjenice, dizajn, osjećaj... Opel Magazin vam donosi cjelokupni svijet Opela. On-line i u tiskanom izdanju.

Više

OBLIKOVANA I PROJEKTIRANA ZA KOMPAKTNU KLASU.

Nova Opel Astra predstavlja novi moment u Europi u kompaktnoj klasi

16.09.2009.

  • Živahna: Sportski isklesan dizajn obećava uzbudljivo iskustvo vožnje
  • Okretna: Novo mehatroničko podvozje podiže standarde upravljivosti i udobnosti
  • Učinkovita: Čisti i snažni motori smanjuju emisiju ugljičnog dioksida
  • Napredna: Iznimna tehnologija i inovacije u kompaktnoj klasi

Unosi novu energiju u klasu europskih kompaktnih automobila

Nova Astra donosi u kompaktnu klasu mnoge detalje vezane uz udobnost i sigurnost, koji su prvi put predstavljeni u Insigniji. Iznimna tehnologija kao potpuno novo mehatroničko podvozje, najnapredniji sustav rasvjete, prednja kamera koja prepoznaje prometne znakove i najbolja tehnologija ergonomskih sjedala bit će dostupni i u novoj Astri.

Novo tumačenje Opelovog dizajnerskog jezika

Nova Opel Astra donosi kompaktnoj klasi vlastito tumačenje Opelovog nagrađivanog dizajnerskog jezika koji kombinira kiparsko umijeće i njemačku preciznost, a prvi put je viđen u Insigniji. Astrina moćna silueta coupea i dizajnerski detalji pridonose novom lijepom izgledu. Elegantne proporcije čine siluetu snažnijom, a jako položen vjetrobr/an i padajuća stražnja linija krova tradicionalan oblik s peterim vratima čine uzbudljivijim.

Novo mehatroničko podvozje i Wattova veza u stražnjoj osovini

Podvozje Opel Astre razvijeno je kao mehatronički sustav koji u potpunosti integrira mehaničke funkcije i elektroničke kontrole. Nova Astra i dalje pruža zadovoljstvo u vožnji poput prethodnog modela, uz značajna poboljšanja u upravljivosti i udobnosti. Opelovi inženjeri su prvi kombinirali polukrutu stražnju osovinu s Wattovom vezom. Tako je automobil dinamičan i okretan, bez ugrožavanja stabilnosti i udobnosti. FlexRide prilagodljivi ovjes, rijetkost u kompaktnoj klasi, nudi vozaču tri načina rada – Standard, Sport i Tour – dok se kontinuirano prilagođava promjenama stila vožnje i br/zine u zavojima.

Niz čistih motora smanjuje ispuštanje štetnih plinova za 12 posto

Nova Astra lansirana je s čitavim nizom od osam motora u rasponu od 70 kW (95 KS) do 132 kW (180 KS), koji savršeno ocrtavaju Opelovu filozofiju pružanja stvarne učinkovitosti po pristupačnim cijenama.


Astrin niz pogona s ručnim mjenjačem nudi impresivne performanse, a smanjuje ukupnu emisiju CO2 za više od 12 posto u odnosu na trenutnu generaciju. Prosječna potrošnja goriva kod dizelskih motora iznosi 4,6 l/100 km, a samo 6,1 l/100 km kod benzinskih.

Nova Astra uvodi inovativnu tehnologiju u kompaktnu klasu:

  • Nova generacija bi-xenon prednjih svjetala (AFL+) mijenja intenzitet i doseg prilagođavajući se stilu vožnje i uvjetima na cesti.
  • Opel Eye, sustav videokamera koji prepoznaje prometne znakove i upozorava vozača o nenamjernom napuštanju prometnog traka.
  • Ergonomska sportska sjedala mogu se proširiti 280 milimetara u dužinu za ugodniji položaj dugih nogu.
  • FlexFloor, pokretna podnica prtljažnika omogućuje jednostavan utovar i prijevoz raznih tereta.
  • FlexFix, Opelov inovativni nosač bicikala, ugrađen je iza stražnjeg odbojnika i u ponudi je kao jedna od opcija nove Astre.