Opel - Infoletter

Opel Infoletter

Primajte najnovije informacije o Opelu, Opelovim proizvodima i uslugama dostavljenim izravno u vašu poštu.

Prijavite se odmah!
Opel - Magazin

Opel Magazin

Činjenice, dizajn, osjećaj... Opel Magazin vam donosi cjelokupni svijet Opela u on-line izdanju.

Više

ELEKTRIZIRAJUĆA AMPERA.

Kombinacija Opelove otmjenosti i učinkovitosti

06.09.2009.

  • Utjecaj Opelovog dizajnerskog jezika kiparstva i njemačke preciznosti
  • Aerodinamičnost podupire vožnju sa nultom emisijom
  • Nudi udobnost i opremu koja se i očekuje u 21. stoljeću

Otmjen, sportski izgled za aerodinamičnu učinkovitost

General Motorsov dizajnerski tim stvorio je praktičan, učinkovit električni automobil koji se nadovezuje na Opelov nagrađivani dizajnerski smjer. Opel Ampera nudi optimalan prostor za putnike i futurističku opremu, a sve upakirano u aerodinamičan, vrhunski dizajn.

Poletan izgled Ampera duguje kiparstvu

Amperin dizajn vanjštine preuzeo je elemente od Opelovih konceptnih automobila Flextreme i GTC Concept. Primjerice, ima dramatična prednja svjetla u obliku bumeranga, koja se neprimjetno stapaju s niže smještenim svjetlima za maglu. Automobil ima poletan, gotovo agresivan niski stav koji je najuočljiviji na prednjem i stražnjem dijelu.

Maksimalna učinkovitost kroz optimalnu aerodinamičnost

Aerodinamičnost, također, igra važnu ulogu u produljenju voznog dosega Ampere. General Motorsovi inženjeri i dizajneri surađivali su na optimizaciji protoka zraka oko prednjeg dijela i vanjskih retrovizora na Amperi. Velika pažnja posvećena je i stražnjem dijelu sa specifično dizajniranim spojlerom i jasno odvojenim dijelovima.

Sve prednosti izuzetnog automobila u kombinaciji s najnovijom tehnologijom

Ampera nudi prostor, udobnost i lakoću korištenja koje korisnici očekuju od automobila s peterim vratima, četverim sjedalima i kapacitetom prtljažnika od 301 litre.


„Na Amperi smo nastavili preispitivati standarde i tražili smo nove i uzbudljive kombinacije boja i materijala. Kako bismo istaknuli inovativni karakter ovog automobila, radili smo s eksperimentalnim materijalima i bojama koje ćete sve češće viđati i na budućim Opelovim modelima“, rekao je John Puskar, direktor odjela za dizajn interijera u GM Europe.