Premijera nove Opel Insignije u Hrvatskoj.

02.06.2017.

Početkom ovog tjedna (29. i 30. svibnja) nova Insignia je premijerno predstavljena hrvatskim automobilističkim novinarima. Prvo je održana kratka press konferencija na kojoj je osnovne informacije o novoj generaciji Opelove perjanice iznio Željko Sredoja, direktor Opela za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Nakon toga novinari su imali priliku voziti nove Insignije od Zagreba do Savudrije. Na toj ruti, nešto kraćoj od 300 km, imali su se priliku uvjeriti u poboljšane vozne karakteristike u odnosu na prethodnicu.

Osim što impresionira svojim predivnim vanjskim linijama i vrhunskom atmosferom wellnessa iznutra, druga generacija Insignije nudi i najširu lepezu inteligentnih tehnologija – od trendovskih prednjih svjetala Opel IntelliLux LED® Matrix i vrlo profinjenog sustava pogona na sve kotače s vektorskom raspodjelom okretnog momenta do ultramodernih sustava pomoći namijenjenih vozaču i Head-Up Displaya (projekcija na vjetrobranskom staklu). Insignia dolazi i s prvoklasnim mogućnostima povezivanja tipičnima za Opel s integracijom s pametnim telefonima, koje sada nude novu značajku u sklopu servisa Opel OnStar – osobnog pomoćnika koji je na raspolaganju 24 sata dnevno.

 

Prvi put za Opel nova generacija Insignije dostupna je s inteligentnim sustavom pogona na sve kotače s vektoriranjem okretnog momenta – točnije njegovom raspodjelom na pojedine kotače, osmerostupanjskim automatskim mjenjačem i kamerom koja pokriva 360°. Zajedno s novom generacijom turbo motora, do 200 kg manjom masom (ovisno o varijanti) i nižim položajem sjedenja, nova Insignia agilnija je nego ikad prije i nudi vozačima izvanredno izravno i zadovoljavajuće iskustvo vožnje.

Ponuda motora za novu Insigniju obuhvaća benzinske s rasponom od 140 do 260 KS. Među benzincima ističemo novi 1,5-litarski Turbo koji je dostupan u dvije verzije (103 kW/140 KS i 121 kW/165 KS). Tu je i benzinski motor s vrha ponude: profinjeni 2-litarski Turbo koji nudi 191 kW/260 KS. Dizelski motori 1.6 i 2.0 obuhvaćaju raspon snage od 110 do 170 KS. Novi osmerostupanjski automatski mjenjač čini sam vrh Opelove ponude. U usporedbi sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem, novi osmerostupanjski prijenos još je responzivniji. Dodatni čimbenici koji pridonose njegovim izvanrednim performansama su pametne dimenzije kojima je smanjena masa i potreban prostor u usporedbi sa šesterostupanjskim mjenjačima.

 

Testna vožnja u novoj Insigniji promijenit će vaša očekivanja od automobila. Rezervirajte svoj termin online!

 

Više odličnih fotografija s novom Insignijom pogledajte na Opel Hrvatska Facebook stranici.