Ecochallenge 2016 powered by Opel - četvrfinale

Najštedljiviji par je rutu od 75 kilometara prošao s prosjekom od nevjerojatne 3,5 litre vozeći Opel Astru 1.0 Turbo sa 105 KS.

25.10.2016.

22. i 23. listopada održale su se četvrtfinalne vožnje Ecochallengea 2016 powered by Opel. Osim nevremena, natjecatelje je dočekala i hrvatska vozačka svakodnevica. Morali su tako izbjegavati rupe pune lokvi, traktore, visoke ležeće policajce. Ključevi natjecateljskih auta izvlačili su se nasumično iz kape, kako ne bi bilo sumnje u regularnost. O tome je ovisilo i kad tko kreće na vožnju. Kako bi izbjegli vožnju u koloni natjecatelji su puštani s razmakom od četiri minute. No, zbog neujednačene brzine, radova na cesti te gradske gužve i semafora povremena vožnja u vlakiću nije izostala.

U četvrtfinalu našeg tradicionalnog natjecanja u štedljivoj vožnji našlo se nekoliko parova koja su već sudjelovala u EcoChallengeu. No, najmanje su za upravljačem štedljive Astre 1.0 Turbo trošili Izak i Silvija Jages iz Svetog Martina na Muri, par kojem je ovo premijerni nastup. Rutu od 75 kilometara prošli su s prosjekom od nevjerojatne 3,5 litre. Nestvarno, posebno kad se zna da je riječ o turbobenzincu za koji tvornica jamči prosjek od 4,4 litre.

Parovi koji su prošli u polufinale nastavljaju borbu za ovogodišnju glavnu nagradu - atraktivnu Opel Astru 1.0 Turbo sa 105 KS, s kakvom se i vozi ovogodišnje natjecanje. Tko nije prošao dalje za uspomenu mu je ostala službena majica natjecanja EcoChallenge.