PRETPREMIJERA NOVE OPEL ASTRE U ZAGREBU!

03.09.2015.

Čak dva tjedna prije svečane svjetske premijere na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu (od 17. do 27. rujna 2015.), zadnji dan kolovoza u zagrebačkom restoranu Balon pred brojnim hrvatskim novinarima i gostima predstavljena je potpuno nova Opel Astra.

Direktor Opela za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Željko Sredoja predstavio je okupljenima novu Astru prvo se osvrnuvši na tradiciju. Nova Astra je jedanaesta generacija Opela u kompaktnom segmentu – prije nje smo imali šest generacija Kadetta i četiri generacije Astre koji su prodani u otprilike 24 milijuna primjeraka. Astra je drugi najprodavaniji model automobila u Europi (1991-2015), te broj jedan u Hrvatskoj u periodu od 1996. do 2015.

Nova Opelova zvijezda diči se novim vanjskim i unutrašnjim dizajnom. Manja je izvana, ali veća iznutra – duljina je smanjena za 5 cm, a visina i međuosovinski razmak za 2,5 cm. Putnici sprijeda mogu uživati u dodatnih 2 cm prostora za glavu i tijelo, a oni straga u dodatnih 4 cm prostora za noge. Astra je prošla i detaljan program mršavljenja, pa će ovisno o modelu i paketu opreme, biti od 120 do 200 kg lakša od prethodnice. Ispod poklopca svake nove Astre naći će se motor iz posve novog portfelja. Snage se kreću od 70 kW/95 KS do 147 kW/200 KS. Svi dizelski i benzinski motori zapremine do 1,6 litara imaju zajedničku jednu stvar: spajaju najveću učinkovitost s izvanrednom responzivnošću i glatkoćom rada.

Peta generacije Astre može se pohvaliti mnogim inovacijama iz više klase. Prvi je kompaktni automobil s Adaptivnim LED Matrix svjetlima. Tu su i ergonomska sjedala te različiti sustavi pomoći za vozača: Prepoznavanje prometnih znakova, Upozorenje pri napuštanju vozne trake, Indikator udaljenosti do vozila ispred, Upozorenje na opasnost naleta na vozilo ispred, Kočenje prije naleta, Nadzor mrtvog kuta i Napredni park-piloti. I nova će generacija informacijsko-multimedijskog sustava IntelliLink imati premijeru u Astri. Budući da je kompatibilna sa standardima Android Auto i Apple CarPlay, unaprijedit će dovođenje svijeta pametnih telefona u automobile, što je premijera u segmentu kompaktnih vozila.

Boravak nove Opel Astre u Zagrebu povodom njene hrvatske pretpremijere iskoristili smo za snimanje na Markovom trgu s našim lokalnim ambasadorima: dizajnericom Aleksandrom Dojčinović, glumicom i pjevačicom Milom Elegović, voditeljicom i promotoricom zdravog načina života Renatom Sopek, pjevačem grupe Vatra Ivanom Dečakom i vlasnikom modnog portala Fashion.hr Vinkom Filipićem. Više odličnih fotografija s novom Astrom i Opelovim ambasadorima na zagrebačkom Markovom trgu pogledajte na Opel Hrvatska Facebook stranici.

 

Autor fotografija: Ivan Klekar