Pretraga Opel partnera

Potražite Opel partnera tako da ispunite jedno ili više polja u nastavku:

PRVA NAGRADA ZA DIZAJN NOVE MERIVE.

19.07.2010.

  • Meriva osvojila nagradu časopisa AUTO BILD za dizajn
  • Nastavlja tradiciju nagrađivane Insignije i Astre
  • Potvrda uspješnosti nove Opelove dizajnerske filozofije
Opel - Prva nagrada za dizajn nove Opel Merive

Rüsselsheim. Nova Opel Meriva nastavlja tradiciju starijih rođakinja Insignije i Astre osvojivši svoju prvu nagradu u karijeri: nagradu njemačkog časopisa AUTO BILD za dizajn u 2010. godini, u kategoriji terenaca/automobila s pogonom na svim kotačima.

Nova Meriva tipična je predstavnica Opelove nagrađivane dizajnerske filozofije prema kojoj se spajaju umjetnička skulpturalnost i njemačka preciznost. Ova je filozofija prvi put uspješno predstavljena s Insignijom 2008. i Astrom prošle godine. Pored dojmljivog dizajna Meriva nudi i razne inovacije kao što su sustav stražnjih sjedala FlexSpace, vrata FlexDoors sa šarkama straga te prilagodljiv sustav pohrane u kabini FlexRail. Sve ove novosti čine Merivu prvakinjom prilagodljivosti u autoindustriji.

Opel Insignia dosad je dobila gotovo 40 nagrada, uključujući i onu prestižnu za automobil godine 2008. te nagradu za dizajn časopisa AUTO BILD za 2009., za verziju Sports Tourer. U međuvremenu je od svojeg predstavljanja ujesen prošle godine peterovratna kompaktna Astra skupila preko 20 priznanja.

Meriva je osvojila nagradu za dizajn njemačkog časopisa AUTO BILD nadmašivši čak 16 konkurenata u svojoj kategoriji, i to nakon ankete koja je uključivala 100.000 potrošača.

„Ova nagrada za dizajn još jednom pokazuje da smo inovativnim, sportskim i elegantnim dizajnom Merive pogodili ukus i potrebe kupaca“, rekao je Mark Adams, potpredsjednik dizajna u Opelu/Vauxhallu. „Činjenica da su kupci sami glasali i proglasili Merivu svojim favoritom čini nam ovu nagradu još dražom. Vrlo smo ponosni što je Meriva uspješna i sigurni smo da ćemo našim idućim malim jednovolumenom nadići očekivanja korisnika.“