Opel Vivaro - Motori i prijenosi

Testna vožnja

Testna vožnja govori više od tisuću slika. Kliknite ovdje kako biste doživjeli stvarnost.

Rezervirajte testnu vožnju

Čišći zrak i manji troškovi.

Smanjeni motori 1.6 CDTI Turbo i BiTurbo1 koji razvijaju veću snagu uz manju potrošnju tipičan su primjer genijalnosti Opel Vivara. Rezultat je izvanredno niska potrošnja goriva i emisije CO2.

Enlarge

Veća snaga, manja potrošnja

Možete birati između tri napredna motora Euro 6, svi s ručnim 6-stupanjskim prijenosom.

 

Motori 1.6 CDTI Turbo od 70 kW (95 KS) i 1.6 CDTI BiTurbo od 92 kW (125 KS) odnosno 107 kW (145 KS) opremljeni su najnovijom tehnologijom ecoFLEX. Standardni sustav Start/Stop, regenerativno kočenje, filtar čestica koji ne zahtijeva održavanje i malo unutarnje trenje smanjuju troškove i emisije, dok najnoviji sustav common rail ubrizgavanja i turbopunjač osiguravaju vrhunske performanse.


Enlarge

Tehnologija BiTurbo

Visokotehnološki motori BiTurbo Opel Vivara kombinacija su prednosti malog turbopunjača (brz odziv za veliku snagu i moment pri malom broju okretaja) i velikog turbopunjača (velika snaga i moment pri velikom broju okretaja). Dvostruki međuhladnjak osigurava čisto i učinkovito izgaranje. Rezultat je stalni visoki moment pri malom broju okretaja i visoka snaga pri većem broju okretaja motora kao i izvrsna ekonomičnost.


Enlarge

Dodatno smanjenje troškova

Uz standardni sustav Start/Stop, nepotrebnu potrošnju energije bitno smanjuje i uključno-isključna pumpa za vodu koja se uključuje samo prema potrebi, kao i pumpa za ulje s varijabilnom zapremninom, koja osigurava točnu količinu maziva.

 

Regenerativno kočenje smanjuje potrošnju i emisije selektivnim punjenjem akumulatora uglavnom korištenjem raspoložive rezervne energije prilikom kočenja i usporavanja.

 

Razvodni lanac koji ne zahtijeva održavanje i filtar dizelskih čestica pomažu u smanjenju troškova servisiranja i vremena zastoja uz servisne intervale od najviše 2 godine/40 000 km.


Enlarge

Način vožnje ecoDrive

Način vožnje ecoDrive može se odabrati ili isključiti bilo kada. Uključuje se gumbom, a isključuje snažnim pritiskom na papučicu ubrzanja ili jednostavnim pritiskom gumba.

 

U načinu vožnje ecoDrive

  • moment i snaga motora su smanjeni,
  • odziv ubrzanja je promijenjen,
  • potrošnja energije klima-uređaja i sustava grijanja je manja.

U načinu vožnje ecoDrive na gumbu se upali svjetlo pri najučinkovitijoj vožnji pa vozač zna točno u kojem stupnju prijenosa treba voziti da bi štedio gorivo. Ako je ugrađen navigacijski sustav, prikazuju se i podaci o ekonomičnosti vožnje kao i upute na osnovu podataka dobivenih iz sustava.


1:

Vivaro kombi:

Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu xx, izvan grada xx, prosječna xx; emisija CO2 u g/km: prosječna xx.

 

U skladu s uredbama R (EC) br. 715/2007 i R (EC) br. 692/2008 (u važećim verzijama).