Opel Meriva - Ergonomičnost

Testna vožnja

Testna vožnja govori više od tisuću slika. Kliknite ovdje kako biste doživjeli stvarnost.

Rezervirajte testnu vožnju

Korisne poveznice

Ergonomičnost znači da ste važni Vi.

AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) je njemačka medicinska udruga, Akcija za zdrava leđa, koja je propisala ortopedske standarde za automobilska sjedala. Opel Meriva ostavila je na njene stručnjake snažan dojam te su sa zadovoljstvom izdali certifikat za automobil u cjelini. U stvari, od jednostavnih i praktičnih vrata, preko višestrukih mogućnosti lake i jednostavne organizacije unutrašnjosti, pa do jedinstvenog sustava nosača bicikala FlexFix®, sve je u Opel Merivi optimizirano za vašu dobrobit.

Enlarge

Sustav FlexDoors®

Lako je ući i lako je izaći. Promjena položaja sjedala traje samo nekoliko sekundi. Genijalnost Opel Merive krije se u načinu na koji vas dočekuje i spremnosti da svako putovanje pretvori u istinski užitak. Uzmite na primjer sustav FlexDoors®.

 

Stražnja vrata otvaraju se pod kutom od 84° što znatno olakšava postavljanje dječjih sjedala i smještanje djece. Osim toga, između prednjih i stražnjih sjedala nema vrata, što omogućuje bržu i lakšu roditeljsku kontrolu.

 

Ostale prednosti uključuju:

 • Ulaženje odnosno izlaženje sa stražnjih sjedala znatno je lakše jer se odvija na mjestu gdje je krov najviši.
 • Otvaranje stražnjih vrata pod kutom od 84º omogućuje prirodnije i ergonomičnije kretnje tijela pri ulaženju odnosno izlaženju čemu dodatno pomaže i velika ručka na B-stupu.
 • Olakšano je i ulaženje na skučenim parkirnim mjestima jer nema potrebe za izvijanjem tijela oko poluotvorenih vrata.
 • Četiri stupnja otvaranja omogućuju bolju kontrolu nad otvaranjem vrata na skučenim mjestima.
 • Sustav FlexDoors® olakšava utovar i istovar stvari, primjerice kad odlazite u tjednu kupnju ili imate kakav nezgrapan teret.
 • Svjetlo ugrađeno u donji dio B-stupa osvjetljava tlo pored automobila što je još jedna praktična sigurnosna značajka.
 • I na kraju, sustav FlexDoors® omogućuje lakši pristup sustavu FlexSpace® i još jednostavniju reorganizaciju unutrašnjosti.

 

Zatim, tu su i prednosti nad kliznim stražnjim vratima. Jedna od najočitijih sastoji se u tome što klizna vrata ograničavaju širinu stražnje osovine, što u konačnici utječe na karakteristike upravljivosti. Još jedna prednost je u tome što klizna vrata u stvari podrazumijevaju pomicanje čitave težine vratiju, što je veliki minus kada vrata treba otvoriti ili zatvoriti dok je automobil parkiran na kosini.


Enlarge

Sustav sjedala FlexSpace®

Ako cijenite spontanost, cijenit ćete i FlexSpace®. Opel Meriva je spontana kao i vi. Dobro je znati da uvijek možete urediti unutrašnjost u skladu sa svojim planovima. Što ako se planovi promijene? Nema problema. Zatreba li vam mjesta za pet putnika ili prostor za krupnu prtljagu, u Opel Merivi sve se može urediti bez potrebe za uklanjanjem ijednog sjedala.

 

 

 • Vanjska stražnja sjedala mogu se pomicati prema natrag i prema sredini jednim jedinim postupkom, te u konfiguraciji s četiri sjedala možete stvoriti raskošan prostor za noge i ramena
 • Preklapanje na jedan dodir iz prostora kabine ili prtljažnika
 • Nema potrebe za uklanjanjem naslona za glavu
 • Sjedala preklopljena u ravninu poda stvaraju prtljažni prostor od 1500 litara

Enlarge

Ergonomska AGR sportska sjedala za vozača/suvozača

Pravilan položaj sjedala najbolji je način sprječavanja problema s leđima. Zato Opel Meriva nudi opcijska ergonomska AGR sjedala za vozača/suvozača, koja imaju certifikat njemačke organizacije AGR (Akcija za zdrava leđa), centra izvrsnosti za ergonomiju. Ergonomska AGR sjedala imaju brojne mogućnosti podešavanja, uključujući lumbalnu potporu i produžetak jastuka sjedišta, kako biste svoje sjedalo savršeno prilagodili svojim potrebama za udobnošću. Dostupna su ili samo za vozača ili za vozača i suvozača.

 

Visok položaj sjedala

U Opel Merivi sjedite visoko, uz odličnu preglednost sprijeda i straga kako biste uživali u fantastičnom pogledu na svijet iz iznimno udobnih sjedala. Sjedala imaju najduži put podešavanja po duljini i visini u svojoj klasi. U kombinaciji s upravljačem podesivim po visini i dubini, to znači da svatko može pronaći svoj idealni položaj za vožnju.


Enlarge

Sustav stražnjeg nosača FlexFix®

Vrhunska značajka za praktičan prijevoz bicikala nazvana jednostavno FlexFix®. Izvlači se iz stražnjeg odbojnika i omogućuje postavljanje do triju bicikala (međuosovinski razmak bicikla ne smije biti veći od 1203 mm). Ova jedinstvena Opelova značajka povezana je sa sustavom pomoći pri parkiranju Park Pilot i čuva vaša leđa od naprezanja prilikom utovara. Osim toga, oslobađa prostor u vašoj kući ili garaži te smanjuje potrošnju goriva, naročito u usporedbi sa sustavima nosača bicikala postavljenima na krov automobila. Jednostavno i fantastično.