Novi Opel ADAM ROCKS - Sustavi pomoći vozaču

Testna vožnja

Testna vožnja govori više od tisuću slika. Kliknite ovdje kako biste doživjeli stvarnost.

Rezervirajte testnu vožnju

Korisne poveznice

VRHUNSKA TEHNOLOGIJA ZA VRHUNSKE PERFORMANSE.

Novi ADAM ROCKS ima tehnologiju koja podržava njegovu urbanu, novu individualnost i stav. Vozne karakteristike čine vožnju u novom ADAMU ROCKS još lakšom i još više jedinstvenom.

Enlarge

Parkiranje je postalo zabavno

Zahvaljujući Naprednoj pomoći pri parkiranju II ovaj novi mini crossover najprije će pronaći odgovarajuće mjesto za parkiranje, a zatim se i parkirati na njemu. Kako bi Vama bilo lakše. Zato pustite upravljač i prepustite upravljanje automobilu. To znači da novi ADAM ROCKS obavlja teži dio posla. Vi samo pazite na ubrzanje, usporavanje i mjenjač.


Enlarge

Lagana vožnja gradom

Samo pritisnite prekidač i uživajte u savršenoj vožnji gradom. Za lakše okretanje upravljača pri nižim brzinama, sustav pomoći za servoupravljanje uključuje pojačan režim rada u gradskom načinu vožnje koji se uključuje pomoću prekidača City na ploči s instrumentima i dio je osnovne opreme za svaki ADAM ROCKS.


Enlarge

Stanite i štedite

Sustav Start/Stop još više optimizira uštedu goriva, posebice u gradskom prometu. Motor se zaustavlja kada automobil miruje i mjenjač je u neutralnom položaju, a opet se pokreće čim se ponovno pritisne papučica spojke. Sustav se može uključiti, odnosno isključiti, pritiskom gumba na ploči s instrumentima. Kad je sustav aktivan i motor je zaustavljen, kazaljka brojača okretaja odlazi u položaj "AUTOSTOP" i označava spremnost za automatsko pokretanje. Za pouzdano ponovno pokretanje motora, sustav Start/Stop koristi optimizirani generator, pokretač i poseban akumulator.


Precizno upravljanje

Na osnovi podataka iz sustava EPS® i brojnih drugih sustava vozila za utvrđivanje odgovarajućeg odziva u različitim situacijama, softver EPS® ugrađen u novi Opel ADAM ROCKS može povećati odnosno smanjiti moment sustava upravljanja neovisno o vozaču. Rezultat je ugodnija vožnja uz smanjeni napor vozača i osjećaj preciznijeg upravljanja.

 

Softver za aktivnu kompenzaciju sile zanošenja/vučenja upravljača upravlja momentom upravljača i ublažava utjecaj neravnina na kolniku ili jakih bočnih vjetrova.

 

Dodatni posebni softver poboljšava odziv i osjećaj upravljivosti kada je upravljač u približno poravnatom položaju. Primjenom momenta za kompenzaciju mehaničkog trenja u sustavu upravljanja, dolazi do lakšeg poravnanja upravljača kod malog otklona od sredine. Rezultat je bolji osjećaj upravljivosti


Enlarge

Lako mijenjanje traka

Ultrazvučni sustav nadzora bočnog mrtvog kuta SBSA pomaže Vam da izbjegnete sudar s vozilom u susjednom traku zahvaljujući neprestanom nadzoru bočnih mrtvih kutova. SBSA Vas upozorava u slučaju moguće opasnosti, što znači da Vi ne morate brinuti o tome.


Enlarge

Čuvamo Vas

Pomoć pri kretanju na uzbrdici dio je osnovne opreme, a omogućuje parkiranje ili pokretanje vozila na strminama bez napora i bez ručne kočnice. Kada se otpusti papučica kočnice, sustav zadržava pritisak kočenja još dvije sekunde i sprječava kretanje vozila unatrag.


Enlarge

Zagrijte se ili rashladite

Kada dani postanu hladni ili prevrući, novi Opel ADAM ROCKS ima prave stvari da biste se osjećali ugodno. ADAM ROCKS ima opcijsku elektroničku kontrolu klime (ECC) koja je jednostavna za rukovanje i omogućuje podešavanje optimalne klime. ECC djeluje po načelu poravnanja s predviđanjem i prilagodbom. Ova strategija upravljanja klimom razvijena u Opelu prva je takva u branši, što znači da novi ADAM ROCKS ima i jedinstveno ugodnu klimu. ECC ugrađen u ADAM ROCKS ima upravljački mikroprocesor koji izračunava putnu klimu i podešava je u skladu sa željenim vrijednostima, počinjući od mjerenja početne temperature.