Značajke

SPREMNI ZA SVE. SPREMNI ZA ŽIVOT.

DIZAJN.

VANJŠTINA
Savršen za urbani stil života zahvaljujući elegantnom SUV dizajnu i kompaktnoj veličini: profinjen a ipak dinamičan, novi Crossland X ističe se svojom praktičnom i sportskom elegancijom. 
UNUTRAŠNJOST
Premium dizajn s osjećajem njemačke preciznosti: uživajte u prvoklasnim materijalima, intuitivnom upravljanju i „tipičnom SUV” povišenom položaju sjedala za savršen panoramski pogled. 
 • Prvoklasna kvaliteta izrade
 • Izbor visoko kvalitetnih materijala kao što su nova kožna sjedala¹
 • Luksuzne wellness značajke zahvaljujući ergonomskim sjedalima Active (Akcija za zdrava leđa)¹
 • Maksimalna funkcionalnost uz optimalno pristupačne kontrole

 

¹Uz nadoplatu

KROV U BOJI S PANORAMSKIM POGLEDOM

Uživajte u prozračnosti i prostranosti: „Lebdeći” krov u drugoj boji, u spoju s panoramskim staklenim krovom¹ pravi je šlag na torti ovog crossovera.

 

¹Uz nadoplatu

 

INOVACIJE.

INOVATIVNA, POTPUNO LED PREDNJA SVJETLA
Potpuno LED prednja svjetla su 30% jača od uobičajenih halogenih žarulja te osiguravaju optimalnu osvijetljenost u svim uvjetima vožnje. 
 • Pomoć za duga svjetla: automatski prepoznaju nadolazeća vozila i prebacuju duga svjetla na kratka – nema opasnosti od zasljepljivanja drugih vozača¹
 • Svjetla za skretanje: pružaju bolju vidljivost pri skretanju i parkiranju. Automatski se uključuju pri brzinama ispod 40 km/h, kad uključite pokazivač smjera ili kad jače zakrenete upravljač. Noćna vožnja je sigurnija i opuštenija¹

 

¹ Uz nadoplatu

KAMERA ZA PREGLED STRAGA I POMOĆ PRI PARKIRANJU
Jasan pogled pri vožnji unatrag: panoramska kamera za pregled straga s prikazom od 180° omogućuje čak i pogled iza kutova, a automatska pomoć pri parkiranju osigurava uzbudljivo parkiranje bez korištenja ruku. 
Kamera za pregled straga, u standardnoj ili panoramskoj izvedbi s prikazom od 180°, osigurava optimalnu vidljivost sa svih strana, prikaz iz ptičje perspektive te funkciju uvećanja. Nema više nevidljivih opasnosti kao što su objekti koji dolaze sa strane ili nadolazeći promet straga – kretanje je sada mnogo lakše i sigurnije. Funkcija uvećanja automatski se uključi ako je objekt udaljen manje od 70 centimetara. Pronalaženje parkirališta je opuštenije jer umjesto vas to sada radi automatska pomoć pri parkiranju. Omogućuje vam i izlazak s parkirališta uz kolnik bez korištenja ruku te manevriranje u svim smjerovima.
HEAD-UP DISPLAY
Opcijski Head-up Display omogućuje vam provjeru najvažnijih informacija kao što su brzina ili prometni znakovi, uz sigurno zadržavanje pogleda na cesti. 

Sljedeće korisne funkcije automatski se prikazuju na Head-up Displayu¹:

 • indikator brzine
 • prepoznavanje prometnih znakova ograničenja brzine i prestanka ograničenja
 • postavke tempomata i sustava ograničenja brzine
 • upozorenje na frontalni sudar i navigacija.

 

¹ Uz nadoplatu

AUTOMATSKO KOČENJE U SLUČAJU NUŽDE S DETEKCIJOM PJEŠAKA
Za svaki slučaj: Zahvaljujući automatskom kočenju u slučaju nužde s detekcijom pješaka¹, na cesti ste sada mnogo sigurniji i vi i drugi. 

Automatsko kočenje u slučaju nužde¹ otkriva pješake i druga vozila koja su vam možda promakla. Pri brzinama od 5 do 85 km/h sustav neprekidno mjeri razmak do drugih vozila te vas upozorava u slučaju prebrzog približavanja, odnosno premalog razmaka. Ako ne reagirate, sustav automatski pokreće kočenje u opasnosti i smanjuje brzinu vozila. Pri brzinama ispod 30 km/h automobil će kočiti do potpunog zaustavljanja.

 

¹Uz nadoplatu. Automatski rad pri brzinama iznad 5 km/h i ispod 85 km/h. Pri brzinama od 5 do 30 km/h metrika usporavanja za smanjenje brzine udara iznosi 0,9 g. Pri brzinama od 30 do 85 km/h sustav smanjuje brzinu za najviše 22 km/h. Nakon tog praga, vozač mora sam kočiti kako bi dodatno smanjio brzinu. Raspon radne brzine sustava AEBPD ovisi o detektiranoj prepreci (mobilna prepreka: od 5 do 85 km/h; fiksna prepreka: od 5 do 80 km/h; pješak: od 5 do 60 km/h). Opelovi sustavi pomoći vozaču namijenjeni su za pružanje pomoći vozaču u okviru ograničenja sustava. Odgovornost za vožnju ostaje na vozaču. Očekivana dostupnost od jeseni 2017.

SVESTRANOST.

PRTLJAŽNI PROSTOR
Crossland X savršeno odgovara vašem stilu života zahvaljujući iznimnoj svestranosti i velikom prtljažniku kao u SUV-u – za sve vaše potrebe. 

S prtljažnikom zapremnine 410 litara, Crossland X sa svojim SUV dizajnom ima jedan od najvećih prtljažnika u klasi – može se čak i povećati na 1255 litara. Tu su i mnoge mogućnosti pomoću kojih će vaš automobil biti još prostraniji: stražnja sjedala mogu se pomaknuti¹ i preklopiti u omjeru 40/60, nasloni za ruku se mogu sklopiti za prijevoz duljih predmeta, plus mogućnost dvostrukog dna prtljažnika zahvaljujući podesivoj visini.

 

¹Uključeno u paket dodatne opreme.

CERTIFICIRANA ERGONOMSKA SJEDALA S AGR PEČATOM KVALITETE
Doputujte na odredište odmoreni i opušteni: Uz naša ergonomska sjedala Active s AGR pečatom kvalitete (Akcija za zdrava leđa)¹ i 16 opcija podešavanja. 

Sa svojim povišenim položajem sjedenja, Crossland X nudi mnogo više od boljeg pogleda. Zahvaljujući posebnim ergonomskim sjedalima (certificirala organizacija „Akcija za zdrava leđa“), Crossland X podržava zdravo držanje tijekom vožnje. Automobil prilagođen vama, u kojem svi mogu udobno sjediti zahvaljujući podesivim sjedalima, naslonima i naslonima za glavu.

 

1Opcijska ergonomska sjedala dokazala su svoj povoljan učinak na leđa organizaciji „Akcija za zdrava leđa“, koja je neovisna stručna komisija sastavljena od doktora medicine i raznih terapeuta, a čija je namjera prevenirati bolove u leđima.

POVEZIVANJE.

INFORMIRANJE I ZABAVA
Besprijekorno povežite svoj pametni telefon putem platforme Apple CarPlay™¹ i Android Auto™² sa sustavom Radio R 4.0 IntelliLink – i koristite ga bez odvlačenja pažnje. 
 • 7" dodirni zaslon visoke rezolucije
 • Besprijekorno povezivanje s digitalnim uređajima³
 • Bežično punjenje pametnog telefona⁴
 • Handsfree telefoniranje i pristup fotografijama

 

¹Apple CarPlay i Apple zaštićeni su znakovi tvrtke Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama. Apple CarPlay™ nije dostupan u svim zemljama i može ovisiti o vašoj inačici operativnog sustava. Posjetite www.apple.com.

²Android je zaštićeni znak tvrtke Google Inc. Android Auto™ nije dostupan u svim zemljama i može ovisiti o vašoj inačici operativnog sustava. Posjetite www.android.com.

³Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod svojeg ovlaštenog Opel partnera.

⁴Uz nadoplatu: indukcijsko punjenje samo na pametnim telefonima kompatibilnima sa sustavom PMA ili Qi.

NAVIGACIJA
Uključene praktične značajke: Navi 5.0 IntelliLink¹ s glasovnim upravljanjem i dodirni zaslon u boji vode vas do vašeg odredišta brzo i ugodno. 
 • Apple CarplayTM2 i Android AutoTM3 za projiciranje pametnog telefona
 • 3D europska satelitska navigacija
 • 8” LCD dodirni zaslon u boji, 3,5” infozaslon u boji za vozača
 • Ugrađeno glasovno upravljanje, čitanje poruka i odgovaranje
 • Bluetooth® audiostreaming

 

¹Uz nadoplatu. Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod ovlaštenog Opel partnera.

²Apple CarPlay i Apple zaštićeni su znakovi tvrtke Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama. Apple CarPlay™ nije dostupan u svim zemljama i može ovisiti o vašoj inačici operativnog sustava. Posjetite www.apple.com

³Android Auto™ je zaštićeni znak tvrtke Google Inc.

OPELCONNECT SERVICES1
U slučaju opasnosti, sustav eCall povezuje vas s hitnim službama te omogućuje sigurnost i inovaciju od 2019.* 
 • Osjećaj sigurnosti: Osjećajte se sigurni zahvaljujući usluzi hitnog poziva, poziva u slučaju kvara i redovitim informacijama o statusu vozila.
 • Praktičnost: Koristite svoj mobitel za naše daljinske funkcije (npr. zaključavanje/otključavanje vrata) i uživajte u prednostima usluge parkiranja i automatske naplate cestarine.
 • Pametna vožnja: uživajte u opuštenoj vožnji zahvaljujući navigaciji uživo¹ i upravljanju putovanjem.

 

¹Usluge zahtijevaju pretplatu/naknadu i ovise o pokrivenosti i dostupnosti mobilne mreže.

VOZNA DINAMIKA.

MOTORI
Ponuda dinamičnih i štedljivih benzinskih i dizelskih motora jednako je svestrana kao i sam Crossland X. 

Novi Crossland X ima široku ponudu motora. Svi moderni dizelski motori opremljeni su 17-litrenim spremnikom sredstva AdBlue za iznimnu ekonomičnost i minimalne emisije. Usto, sustav Start/Stop¹ pridonosi dodatnoj uštedi goriva, dok vam dostupni LPG motor omogućuje još veće smanjenje troškova goriva.

 

¹dostupno kao osnovna ili dodatna oprema s odabranim motorima. Svi motori zadovoljavaju standard Euro 6.

PRIJENOS
Laku promjenu brzina omogućuju ručni prijenosi s 5 ili 6 stupnjeva. Ili prepustite posao 6-stupanjskom automatskom prijenosu – za opuštenu i laganu vožnju. 

SPECIJALNI MODELI.

ULTIMATE
Uđite u prvi razred: doživite Crossland X s luksuznim značajkama u osnovnoj opremi. 

DODATNA OPREMA OPEL+.

Zadovoljava vaše individualne potrebe.

Originalna Opel dodatna oprema omogućuje vam da izrazite svoju osobnost i maksimalno iskoristite svoj Crossland X.

 

Slike se mogu donekle razlikovati od stvarnih proizvoda.

Bočni koraci
PRIKAŽI DETALJE
Vješalica FlexConnect
PRIKAŽI DETALJE
FlexConnect držač za iPad mini
PRIKAŽI DETALJE
Pregrada za pse
PRIKAŽI DETALJE
Prostirka prtljažnika
PRIKAŽI DETALJE
Podne prostirke, velur
PRIKAŽI DETALJE

ŠTO JE SLJEDEĆE?