S DOMETOM
OD 520 KM*

Nova Ampera-e unosi revoluciju u svijet električne mobilnosti:

 • Domet od 520 km* na jednom punjenju
 • Ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 7,3 sekunde

NOVA AMPERA-E.

VIZIONARSKE INOVACIJE.

Ampera-e donosi električnu revoluciju za svakodnevnu upotrebu. Inovativni sustavi utemeljeni na kamerama i radarima povećavaju sigurnost i užitak vožnje.

Prethodna
 • UVIJEK DOBRO POVEZANI.

  Izvanredna digitalna povezivost sastavni je dio pojma održivosti. Sustav za informiranje i zabavu besprijekorno povezuje pametne telefone1 putem podrške za Apple CarPlay™2 ili Android Auto™3.

Slijedeća
Prethodna
 • INFORMIRANJE I ZABAVA

Slijedeća

SVAKODNEVNA SVESTRANOST.

S duljinom od 4,17 metara Ampera-e pruža dovoljno prostora za do pet osoba te zapremninu prtljažnika od 381 litre, što je bez sumnje iznad prosjeka za automobile slične ukupne duljine.

Prethodna
 • ŠTO OMOGUĆUJE ELEKTRIČNI DOMET?

  Domet uz potpunu napunjenost ovisi uglavnom o kapacitetu baterije i o potrošnji električne energije vozila.

 • KAKO SMO IZMJERILI ELEKTRIČNI DOMET?

  Preliminarni domet Ampere-e izmjeren je pomoću standardizirane metode testiranja za Europu, koja se temelji na Novom europskom voznom ciklusu (NEDC).

Slijedeća
Prethodna
 • ELEKTRIČNI DOMET

 • MJERENJE

Slijedeća

Otkrijte novu Amperu-e.

Od Londona do Pariza s jednim punjenjem.

Close

Kapacitet baterije i potrošnja električne energije vozila ovise o nekoliko čimbenika:

 

 • Potrošnja električne energije ovisi na primjer o stilu vožnje pojedinog vozača i topografiji određene rute.
 • Električni kapacitet ovisi na primjer o vanjskoj temperaturi.

Close

 • IntelliLink-e s 10,2-inčnim dodirnim zaslonom visoke rezolucije
 • Besprijekorna integracija digitalnih uređaja1
 • Pratite najvažnije podatke na svojem pametnom telefonu1
 • Punite svoj telefon bežično4
 • Locirajte automobil, zaključajte i otključajte vrata, pronađite najbližu stanicu za punjenje putem aplikacije MyOpel1
Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati od navedenog ovisno o vrsti uređaja i inačici operativnog sustava. Kompatibilnost svojeg uređaja provjerite na www.apple.com ili www.android.com ili kod svojeg ovlaštenog Opel partnera.
2Apple CarPlay i Apple zaštićeni su znakovi tvrtke Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama.
3
Android je zaštićeni znak tvrtke Google Inc.
4 Samo PMA ili Qi kompatibilni pametni telefoni omogućuju induktivno punjenje. 

Close

Ovako izdašna prostranost moguća je zahvaljujući pametnoj integraciji deset baterijskih modula. Čitav paket ugrađen je u podvozje i prilagođen linijama vozila. To znači da nema gubitka prostora. Baterija se sastoji od 288 litij-ionskih ćelija, a kapacitet od 60 kWh razvijen je u suradnji s tvrtkom LG Chem.

Close

 • Automatski sustav kočenja u slučaju nužde1 ne otkriva samo vozila, nego i pješake koje možda niste uočili.
 • Inovativna stražnja kamera čini parkiranje i kretanje s parkirnog mjesta jednostavnijim i sigurnijim. Kamera omogućuje bolju vidljivost objekata koji okružuju vozilo i pomaže smanjiti mrtve kutove.

 

1Funkcionira automatski pri brzinama većim od 8 km/h i manjim od 80 km/h. Usporavanje koje smanjuje brzinu udarca prilikom sudara je sljedeće: od 0 do 40 km/h (1 g), od 40 do 80 km/h (0,3 g). Vozač može u bilo kojem trenutku nadjačati sustav za kočenje u slučaju nužde.

Close

Zabrinutost zbog dometa sada je stvar prošlosti: U skladu s Novim europskim voznim ciklusom (New European Driving Cycle, NEDC) nova Ampera-e može probiti barijeru od 500 kilometara bez ponovnog punjenja. To čini Opelov inovativni električni model daleko najboljim u segmentu.

* Preliminarna vrijednost, izmjerena na temelju standardiziranog Novog europskog voznog ciklusa (NEDC). Domet će u svakodnevnoj upotrebi varirati. Pročitajte više o tome kako smo izmjerili električni domet.

Close

Uz NEDC domet, procijenili smo i kombinirani WLTP domet veći od 380 km, na temelju razvojnih testova usklađenih s brzinskim profilom definiranim u WLTP voznom ciklusu (skraćeni postupak testiranja).

WLTP vozni ciklus temelji se na stvarnim voznim profilima i stoga točnije odražava stvarno ponašanje u vožnji od zakonski obvezujućeg Novog europskog voznog ciklusa (NEDC). No, domet će u svakodnevnoj upotrebi varirati. U praksi to znači da će na domet utjecati čimbenici kao što su karakteristike ceste, vremenski uvjeti, stil vožnje ili dodatni teret.