Opel - Sustainability Milestones
Opel Milestones - Innovation

Ključni događaji u inovacijama

Otkrijte mnogobrojne prednosti koje za vas stvara naš inovativni duh.

Ključni događaji u Opelovim inovacijama
Opel Design Milestones

Ključni događaji u dizajnu

Pogledajte kako emocionalni naboj i nova praktična rješenja godinama određuju Opelov dizajn.

Ključni događaji u Opelovom dizajnu

KLJUČNI DOGAĐAJI U EKOLOGIJI.

Odavno smo shvatili da moramo biti odgovorni u korištenju naših resursa. Uložili smo desetljeća rada u ekološke inovacije kako bismo smanjili onečišćenje i povećali opću održivost.

Sustainability Milestones - 2010 New Corsa and Astra ecoFLEX Models

2010. Nova Corsa i Astra - ecoFLEX® models

S emisijama CO2 od samo 109 g/km i kombiniranom prosječnom potrošnjom od 4,1 litre na 100 km, nova Astra 1.3 CDTI ecoFLEX® donosi još veću učinkovitost nedavno izašlom Opelovom kompaktnom automobilu. Corsa ecoFLEX® 1.3 l CDTI ima izuzetno niske emisije CO2 od samo 98 g/km za izvedbu s trima vratima.

Sustainability Milestones - 2009 Opel Reveals Ampera Electric Car at Geneva Motor Show

2009. Opel predstavlja električnu Amperu na Sajmu automobila u Ženevi

Opel predstavlja svoj revolucionarni električni automobil produljenog dosega. Amperine kotače okreće električni pogon cijelo vrijeme i pri svim brzinama. Za putovanja do 60 km (MVEG), pogon osigurava električna energija pohranjena u litij-ionskoj bateriji od 16-kWh, uz nula emisija CO2. Kada se baterija isprazni, električna energija iz motor-generatora produljuje doseg Ampere na više od 500 km. Proizvodnja je najavljena za 2011.

Sustainability Milestones - 2008 ecoFLEX Range Introduced

2008. Predstavljena ecoFLEX® ponuda

Opel predstavlja svoje linije automobila u ecoFLEX® izvedbama s niskim emisijama. Prvi modeli su Corsa, Meriva, Zafira i Astra. Corsa ecoFLEX® ispušta samo 119 grama CO2 po kilometru i ima prosječnu potrošnju od samo 4,5 litara dizela na 100 kilometara.

Sustainability Milestones - 2007 Opel Presents Flextreme at the IAA

2007. Opel predstavlja Flextreme na sajmu IAA

Konceptni automobil Flextreme je prethodnik Ampere i ima električni motor koji se napaja iz baterija. Motor s izgaranjem ugrađen je isključivo kako bi punio baterije. S potpuno novim, ekološki prihvatljivim sustavom E-Flex, možete putovati do 55 km na posao i s posla svaki dan bez ikakvih emisija CO2.

Sustainability Milestones -2003 Particulate Filter Needs No Maintenance

2003. Filtar čestica koji ne zahtijeva održavanje

Zahvaljujući svom inovativnom postupku regeneracije, sustav filtra dizelskih čestica (DPF) koji ne treba održavati ne zahtijeva nikakve aditive i praktički nema utjecaja na potrošnju goriva, emisije CO2 ili snagu.

Sustainability Milestones - 2000 Natural Gas Premiere

2000. Premijera prirodnog plina

Krajem listopada, Opel predstavlja konceptni automobil Zafiru s pogonom na prirodni plin na Sajmu automobila u Berlinu. Zafira 1.6 CNG ima monovalentni pogonski agregat optimiziran za rad na prirodni plin. Najveća prednost Zafire CNG je njena visoka ekonomičnost: u usporedbi s izvedbom s benzinskim motorom slične veličine, troškovi goriva kod Zafire CNG niži su za oko 50%.

Sustainability Milestones - 2000 Fuel Cells on the March

2000. Gorive ćelije u pokretu

GM/Opel predstavlja HydroGen1, potpuno funkcionalnu Zafiru s gorivim ćelijama na vodikov pogon. Pogoni je trofazni motor od 55 kW (75 KS), koji dobiva električnu energiju iz agregata s gorivim ćelijama isključivo na vodikov pogon. HydroGen 1 postiže najveću brzinu od 140 km/h, doseg mu je oko 400 km i, zahvaljujući revolucionarnom motoru, ne stvara nikakve štetne emisije.

Sustainability Milestones - 1995 Lower Consumption Thanks to Lower Weight

1995. Manja potrošnja zahvaljujući manjoj težini

Corsa ECO3 prvi je “trolitraš” na svijetu. Njena potrošnja dizela od samo 3,4 litre na 100 km ponajprije je rezultat radikalnog smanjenja mase vozila, zahvaljujući upotrebi kompozitnih materijala ojačanih ugljičnim vlaknima, umjesto limenih obloga na poklopcu motora, vratima i blatobranima.

Sustainability Milestones - 1989 Catalytic Converter as Standard

1989. Katalizator u osnovnoj opremi

Opel postaje prvi europski prozvođač automobila koji u sve svoje automobile, od najmanjih do najvećih modela, ugrađuje katalizator u osnovnoj opremi. Također smo prvi uveli oznaku recikliranja za plastiku.

Sustainability Milestones - 1989 Aerodynamics World Record for Calibra

1989. Calibra je svjetski rekorder u aerodinamičnosti

Nova Calibra postavlja novi rekord u aerodinamičnosti. Kupe izvedba ima senzacionalan koeficijent otpora (Cd) od 0,26.

Sustainability Milestones - 1981 Water-Based Lacquer

1981. Lak na bazi vode

Mi smo prvi proizvođač automobila koji koristi lak na bazi vode u serijskoj proizvodnji u našoj lakirnici u Rüsselsheimu. Ti su lakovi uglavnom bez organskih otapala i znatno smanjuju negativan utjecaj na okoliš.

Sustainability Milestones - 1972 Opel GT Sets Diesel World Record

1972. Opel GT postavlja svjetski rekord s dizelskim motorima

Modificiran Opel GT s 95 KS, 2.1-litrenim turbodizelskim motorom postavlja brojne svjetske rekorde u kategoriji dizelaša, u Opelovom testnom centru u Dudenhofenu, te postiže najveću brzinu od 197,5 km/h. Ubrzo nakon toga, Opel Rekord 2.1 D postaje prvi Opelov dizelski osobni automobil na tržištu.