Innovation - Driving & Dynamics
Opel Innovation - FlexDoors®

FlexDoors®

Omogućite putnicima lakše ulaženje i izlaženje.

Otvorite novu dimenziju udobnosti i praktičnosti
Opel  Innovation - Heated Steering Wheel

Zafira Tourer

Brzo zagrijavanje hladnih ruku.

Više ugode u prstima
Opel Innovation - AFL and AFL+

AFL+

Sigurnija vožnja noću.

Bolja vidljivost za veću sigurnost

VOZNE OSOBINE.

Ovo su najbolji sportaši u aktualnoj Opelovoj ponudi vozila: OPC modeli – opremljeni snažnim motorima koji jamče vrhunske vozne osobine i precizno upravljanje. Doživite inovativne tehnologije sada dostupne za vašu omiljenu liniju Opelovih vozila i počastite se dodatnom porcijom užitka vožnje.

Opel Innovation - FlexRide

FlexRide – Prilagođava ponašanje automobila za ugodniju vožnju

FlexRide djeluje na dva načina. Kao prvo, omogućuje vam odabir između tri različita načina vožnje u skladu s vašim raspoloženjem: Normal, opušteni Touring ili uzbudljivi Sport. Zatim, bez obzira na odabrani način vožnje, automatski prilagođava ovjes kako bi omogućio maksimalnu sigurnost i kontrolu.


Poboljšana upravljivost zahvaljujući prilagodljivom pogonu na sve kotače, Adaptive 4x4

Aktivan sustav pogona na sve kotače poboljšava upravljivost i stabilnost u svim uvjetima vožnje. Prilagodljiv pogon na sve kotače, Adaptive 4x4, objedinjuje najbolje osobine konvencionalnih mehaničkih i hidrauličkih sustava pogona na sve kotače.


Stražnji ovjes s Wattovom vezom: Bolja upravljivost, veća stabilnost i još više udobnosti

Stražnji ovjes sa složenom polukrutom osovinom poboljšan je pametno smještenom Wattovom vezom kako bi se osigurale odlične performanse na svakoj vrsti kolnika. Prednosti ove inovativne konstrukcije stražnje osovine nad klasičnom konstrukcijom s višestrukim sponama očituju se u veličini, težini i učinkovitosti. Uz to, poboljšava i sigurnost: središnja veza učvršćena je za donji dio automobila gdje apsorbira bočne sile na ovjesu prilikom skretanja. Isprva korištena u trkaćim i rally vozilima, ova je tehnologija u Opelu dodatno razvijena kako bi se smanjila buka u kabini.


Bolje vozne osobine, manja potrošnja: Smanjenje s ecoFLEX motorima

Naši novi ecoFLEX motori s turbopunjenjem vrlo su dojmljiv primjer načela smanjenja (engl. downsizing). Sklopovi ventila optimiziranog trenja, natrijem ispunjeni ispušni ventili, skraćeni klipovi i funkcija povećanja tlaka povećavaju snagu motora i moment uz smanjenje potrošnje i emisija.