Innovation - Milestones
Opel Design -  Milestones

Ključni događaji u dizajnu

Pogledajte kako emocionalni naboj i nova praktična rješenja godinama određuju Opelov dizajn.

Ključni događaji u Opelovom dizajnu
Opel Milestones Sustainable Mobility And Environmental Solutions

Ključni događaji u ekologiji

Opel ima vrlo dugu tradiciju ekološke odgovornosti.

Opelovi ključni događaji u održivosti

KLJUČNI DOGAĐAJI U INOVACIJAMA.

Više od 110 godina novih ideja – od prvog pristupačnog “automobila za doktore” do električnog vozila produljenog dosega. Vašu mobilnost činimo jednostavnijom, sigurnijom, udobnijom i zabavnijom. Inovacije od stvarnih ljudi za stvarne ljude.

Opel Innovation - 2010 GTC Paris

2010. GTC Paris

Predstavljen na Sajmu automobila u Parizu, ovaj koncept stvoren je kako bi izrazio najemotivniju stranu marke Opel. Hatchback s trima vratima je čist ali sportski, jednostavan ali ekspresivan i istovremeno drzak i ikoničan. U skladu s Opelovom DNA, to je dostupan automobil iz snova, osmišljen kao primjer energičnosti marke.

Opel Innovation - 2010 Flextreme GT/E

2010. Flextreme GT/E

Opel Flextreme GT/E konceptni automobil vizualizacija je kvaliteta koje karakteriziraju novu energiju marke Opel: Visok emocionalni naboj, učinkovite ekološke performanse i ekspresivan dizajn – uz njemački precizan inženjering.

Opel Innovation - 2010 Meriva FlexDoors®, Flex Rail®

2010. Meriva: FlexDoors®, Flex Rail®

Jedinstvena Merivina stražnja vrata s otvaranjem prema natrag putnicima na stražnjim sjedalima olakšavaju ulaženje i izlaženje. FlexDoors® vrata također omogućuju veću sigurnost, naročito mladim obiteljima. Nova FlexRail® središnja konzola pretvara prostor između prednjih sjedala u promjenjiv sustav za odlaganje stvari.

Opel Innovation - 2008 Insignia: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

2008. Insignia: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

Na tržištu se pojavljuje Insignia opremljena brojnim inovacijama. Opel Eye je mala, širokokutna, putna kamera visoke rezolucije, koja očitava prometne znakove i oznake na kolniku i poboljšava sigurnost vožnje. FlexRide sustav prilagodljivog ovjesa reagira trenutno na promjenu uvjeta i neprekidno se prilagođava načinu vožnje. AFL+, sljedeća generacija prilagodljivih prednjih svjetala automatski se prilagođava uvjetima te omogućava sigurniju i opušteniju vožnju. Ergonomska sjedala dobivaju AGR pečat odobrenja kao poseban znak kvalitete koji dodjeljuje neovisna organizacija liječnika i stručnjaka za ergonomiju.

Opel Innovation - 2006 Corsa: FlexFix®

2006. Corsa: FlexFix®

FlexFix® sustav stražnjeg nosača jednostavno se izvlači iz stražnjeg odbojnika tako da ne zauzima prostor u garaži ili kući. Prvi put predstavljen na Corsi, kasnije na Insigniji, Astri i Merivi.

Opel Innovation - 2005 Astra GTC: Panoramic Roof

2005. Astra GTC: Panoramski krov

Astra GTC je prvo serijsko vozilo dostupno s panoramskim vjetrobranskim staklom koje se pruža od poklopca motora do B stupa. Ovo inovativno vjetrobransko staklo omogućava vozaču i suvozaču na prednjem sjedalu gotovo neograničeno vidno polje i stvara potpuno nov osjećaj prostora.

Opel Innovation - 1999 Zafira: Flex7 Seating System

1999. Zafira: Flex7 sustav sjedala

Flex7 sustav sjedala u Opel Zafiri. Počinjući sa Zafirom, Opel odlučuje da prilagodljivost unutrašnjosti treba postati bitnom značajkom dizajna svih njegovih automobila.

Opel Innovation - 1995 Full Size Airbags

1995. Zračni jastuci pune veličine za putnike na prednjim sjedalima u svim linijama automobila

Opel podiže razinu sigurnosti ugradnjom zračnih jastuka pune veličine za vozača i suvozača kao osnovne opreme u svim linijama automobila.

Opel Innovation - 1989 First European Manufacturer With Catalyst as Standard

1989. Prvi europski proizvođač s katalizatorom u osnovnoj opremi

Opel je prvi europski proizvođač s trostaznim katalizatorom kao osnovnom opremom na svim benzinskim modelima te pridonosi smanjenju štetnih ispušnih plinova.

Opel Innovation - 1986 Omega: Aerodynamic World Champion And DSA Suspension

1986. Omega: Aerodinamični prvak svijeta i DSA ovjes

Omega debitira s najboljim koeficijentom otpora zraka u svojoj klasi, koji iznosi 0,28. Također ima brojne inovacije, uključujući nov ovjes za aktivnu sigurnost, koji joj daje dotad nezabilježenu stabilnost. Omega je izabrana za automobil godine 1987.