Opel - Design Milestones
Opel Innovation Milestones

Ključni događaji u inovacijama

Pogledajte pregled Opelovih pionirskih inovacija.

Ključni događaji u Opelovim inovacijama
Opel Milestones - Sustainable Mobility & Environmental Solutions

Ključni događaji u ekologiji

Opel ima vrlo dugu tradiciju ekološke odgovornosti.

Opelovi ključni događaji u održivosti

KLJUČNI DOGAĐAJI U DIZAJNU.

Od samog početka, Opelov dizajn definiran je njegovim emocionalnim nabojem i naprednim inženjeringom. Otkrijte čuveno naslijeđe koje je dovelo do novog dizajnerskog jezika u kojem skulpturalnost susreće njemačku preciznost.

Opel Design Milestones - 2010 GTC Paris

2010. GTC Paris

Predstavljen na Sajmu automobila u Parizu, ovaj koncept stvoren je kako bi izrazio najemotivniju stranu marke Opel. Hatchback s trima vratima je čist ali sportski, jednostavan ali ekspresivan i istovremeno drzak i ikoničan. U skladu s Opelovom DNA, to je dostupan automobil iz snova, osmišljen kao primjer energičnosti marke.

Opel Design Milestones - 2010 Flextreme GT/E

2010. Flextreme GT/E

Opel Flextreme GT/E konceptni automobil vizualizacija je kvaliteta koje karakteriziraju novu energiju marke Opel: Visok emocionalni naboj, učinkovite ekološke performanse i ekspresivan dizajn – uz njemački precizan inženjering.

Opel Design Milestones - 2010 Meriva

2010. Meriva

Nova Meriva nastavlja Opelov nagrađivan dizajnerski jezik u kojem skulpturalnost susreće njemačku preciznost, koji je uspješno predstavljen s Insignijom 2008. i s Astrom prošle godine. Uz ekspresivan izgled, Meriva donosi inovativne funkcije – kao što su FlexSpace sustav stražnjih sjedala, FlexDoors vrata s otvaranjem prema natrag i prilagodljiv FlexRail sustav pretinaca za odlaganje u kabini -- zahvaljujući kojima postaje prvakinja prilagodljivosti u automobilskoj industriji.

Design Milestones - 2009 New Astra

2009. nova Astra

Nova Opel Astra unosi u kompaktnu klasu vlastitu interpretaciju Opelovog nagrađivanog dizajnerskog jezika. Njena snažna silueta nalik na kupe i elegantni detalji daju joj svjež, sportski izgled. Elegantne proporcije daju joj snažnu siluetu s izduženom kabinom, dok koso postavljeno vjetrobransko staklo i spuštena linija krova dodaju vizualno uzbuđenje tradicionalnom formatu hatchbacka.

Design Milestones - 2008 Insignia

2008. Insignia

Opelov nov, vrhunski model, Insignia, debitira na Međunarodnom sajmu motornih vozila u Londonu. S najnovijim dizajnom i sofisticiranom tehnologijom, Insignia predstavlja kvantni skok u pomlađivanju marke. Ubrzo nakon toga proglašena je Automobilom godine 2009. za stil i inovacije, sigurnost i udobnost. Insignia utjelovljuje nov dizajnerski jezik u kojem “skulpturalnost susreće njemačku preciznost”.

Design Milestones - 2007 Flextreme

2007. Flextreme

Konceptni automobil Flextreme prva je primjena najnovijeg E-Flex električnog pogonskog sustava GM-a i Opela. Osim toga, nov dizajnerski jezik predstavljen u GTC Coupéu vodi korak dalje. S vratima koja se otvaraju prema natrag i omogućuju putnicima na stražnjim sjedalima lakši pristup unutrašnjosti, velikim prozirnim krovom i dvojim stražnjim vratima koja se poput krila otvaraju u stranu i prema gore, ovaj konceptni automobil nastavlja Opelovu tradiciju izrazito prilagodljivih i praktičnih koncepata karoserije.

Design Milestones - 1999 Zafira

1999. Zafira

Njezina tajna zove se Flex7. Zahvaljujući ovom ekskluzivnom sustavu, Zafiru možete u trenu pretvoriti iz dvosjeda u sedmerosjed (i obratno), bez rastavljanja ili uklanjanja bilo kojeg sjedala. Počinjući sa Zafirom, Opel odlučuje da prilagodljivost unutrašnjosti treba postati bitnom značajkom dizajna svih njegovih automobila.

Design Milestones - 1994 Tigra

1994. Tigra

Sportski kupe Opel Tigra predstavljena je javnosti. Tigra je utemeljena na konceptnom automobilu istog imena i stvorena je na platformi druge generacije Opel Corse B. Opel Tigra Twin Top dobiva nagradu Kabriolet godine 2004. u Ženevi.

Design Milestones - 1993 Corsa

1993. Corsa

Godine 1993. predstavljena je Corsa B koja ubrzo postaje jedan od Opelovih najuspješnijih modela u cijelom svijetu. Predstavlja savršen spoj elegantnog dizajna i prostrane unutrašnjosti s ekonomičnim voznim karakteristikama.

Design Milestones - 1989 Calibra

1989. Calibra

Opel izaziva senzaciju na Sajmu automobila u Frankfurtu 1989. svojim čistim, elegantnim dizajnom i najboljim koeficijentom otpora zraka na svijetu, od 0,26. Vitka i predivna, no istovremeno pametna i dovoljno prostrana za četvero odraslih i njihovu prtljagu. Sjedinjuje ljepotu i funkcionalnost, što je ključ njenog velikog uspjeha, kao i Opelovog u narednim godinama.

Design Milestones - 1968 GT

1968. GT

Nakon uspjeha eksperimentalnog GT-a, Opel odlučuje da će ga proizvoditi uz korištenje podvozja sljedeće generacije Kadetta. Opel GT postao je 1968. prvi europski konceptni automobil serijske proizvodnje.

Design Milestones - 1966 Kadett B Coupe

1966. Kadett B Coupe

Nadahnut fastback modelima, popularnima u SAD-u, ovaj automobil brzo je postao jedan od najprodavanijih Opela. Izvozio se u 120 zemalja širom svijeta, uključujući SAD.