Design - The Opel design language
Experience Opel - Passion for Innovation

Inovacija

Otkrijte mnogobrojne prednosti koje za vas stvara naš inovativni duh.

Uđite u svijet novih rješenja
Opel - Sustainable Mobility

Održivost

Tehnologije koje čuvaju okoliš i štede gorivo.

Kako možemo smanjiti vašu potrošnju?

SKULPTURALNOST SUSREĆE NJEMAČKU PRECIZNOST.

Želite vidjeti i osjetiti kvalitetu vozila koje koristite. Zato insistiramo na savršenom obliku i funkciji svakog detalja vašeg automobila. To je bit novog Opelovog dizajnerskog jezika izraženog u motu “skulpturalnost susreće njemačku preciznost”.

 

Nov dizajnerski jezik rezultat je duge i uspješne povijesti Opelovog dizajna. Opel je prvi europski proizvođač automobila koji je dizajnirao i predstavio konceptne automobile, počinjući s eksperimentalnim GT-om 1965. godine. Europski dizajnerski centar, smješten u Rüsselsheimu, rodnom gradu naše kompanije, objedinjuje tri Opelova dizajnerska odjela: Unutrašnji, Vanjski i Napredni, a sva tri ujedinjuju snage najboljih Opelovih inženjera kako bi se postigla maksimalna sinergija. U stalno rastućem sektoru dizajna u Rüsselsheimu danas radi oko 350 ljudi.

 

U Studiju za vanjski dizajn, inovativne ideje prezentiraju se u obliku 2D crteža koji zatim brzo poprimaju 3D oblik na računalima za modeliranje. Iako kod većine naših konkurenata timovi za modeliranje rade u okviru inženjerskog odjela, kod nas oni rade u odjelu dizajna što je velika prednost.

 

Studio za dizajn unutrašnjosti radi u uskoj suradnji s timovima za vanjski dizajn i inženjering. On je odgovoran za boju i opremu, komponente i opću kvalitetu i izgled kabine.

 

Odjel za napredni dizajn gleda daleko u budućnost (više od 4 godine). To je mjesto gdje nastaju konceptni automobili, ali i mjesto gdje se ispituju izvedbe naprednog dizajna. Vrata Merive, na primjer, stvorena su Odjelu za napredni dizajn.

Enlarge

Vanjski dizajn

Budite ponosni što vas primjećuju! Ponovnim definiranjem dizajnerskog jezika marka Opel dobila je još više emocija. Uzbudljiv tehnološki napredak i očaravajuće performanse vozila očituju se u smiono skulpturiranim oblicima i fluidnim konturama, dodatno naglašenima jasnim ispresijecajućim linijama.

 

Jedinstvene značajke dizajna, kao što su oblici krila i oštrice, naglašavaju dinamičan karakter vozila. Krajnji rezultat je mišićav i sportski izgled, no istodobno elegantan i graciozan.


Enlarge

Dizajn unutrašnjosti

Dizajnu unutrašnjosti pridajemo više pozornosti no ikada prije, a detalje poput boja, materijala i završne obrade dovodimo na nove razine emocija i kvalitete. Ekspresivan dizajn vanjštine nastavlja se i u unutrašnjosti elegantnog, obgrljujućeg kokpita.

 

Ovdje ćete iskusiti pažljivo planiranu ergonomičnost i na dodir ugodne materijale visoke kvalitete koja će trajati godinama. Bez oštrih rubova, samo savršeni spojevi. Svaki, pa i najmanji detalj, pomno je osmišljen kako bi vam pružio mnoge godine uživanja.


Opel Design - Milestones

Ključni događaji

“Marka automobila može osvojiti kupce i zadobiti njihovo povjerenje – više od 110 godina – samo ako njeguje čvrste emocionalne veze,” kaže Mark Adams, potpredsjednik Odjela za dizajn u Opel/Vauxhallu. Opelov prvi dizajnerski centar osnovan je u Rüsselsheimu 1930-ih godina. Otada, Opel je postao poznat kao proizvođač elegantnih automobila s inovativnim tehnologijama. Donosimo pregled nekih od naših najutjecajnijih primjera dizajna.